Γενέθλια στην εποχή του κορωνοΐού

Θες να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου με το μικρό σου παρεάκι αλλά δεν ξέρεις πού να πας; Σου έχουμε μερικές σούπερ νόστιμες και αλκοολικές προτάσεις για να κλείσεις τραπέζι.
Γενέθλια στην εποχή του κορωνοΐού

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Καθήμενοι; Καθήμενοι μωρέ, τι να γίνει, γενέθλια έχουμε και μας έλαχε να τα γιορτάσουμε εν μέσω πανδημίας. Ας είναι, θα το καταπιούμε και αυτό.

Αν η μεγάλη μέρα πλησιάζει κι εσύ δεν ξέρεις που να πας με την παρέα για να περάσεις όμορφα, μην ψάχνεις αλλού: κλείσε θέση στην αυλή του φίλου/ης που έχει άνετο χώρο και βάλε τα ποτά.

Δεν έχεις τέτοιους φίλους; Κανένα πρόβλημα, οι παρακάτω διευθύνσεις θα σε καλύψουν πλήρως.

Για νόστιμα γενέθλια

Φαγητό και κρασιά για να πάνε κάτω τα φαρμάκια του χρόνου που περνά; Σε αυτήν την περίπτωση θέλεις άνετες και αεράτες αυλές για να μαζέψεις φίλους και γνωστούς και να τρωγοπιείτε όπως πρέπει.

Σταθερή αξία στο κέντρο, η πολύχρωμη και προσεγμένη αυλή του Salero θα σε υποδεχτεί με προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα και τιμιότατες επιλογές σε χύμα κρασιά – δες το μενού εδώ. 



Αν θες να πας προς Βόρεια, τότε μεγάλη και καταπράσινη, με αφράτες φυλλωσιές, η αυλή της Δούκισσας είναι όσο αρχοντική οφείλει να είναι χάριν ονόματος και σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια για τη μέση, ώστε να έχεις ένα γενέθλιο φαγοπότι στο οποίο όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι – λουκούμάδες ντομάτας, χταποδάκι, σουτζουκάκια προβατίνας και άλλα τέτοια ωραία. Υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο, με κρασί.



Επιστροφή στο κέντρο, για μεζεδοτσιμπουσίου συνέχεια, στην χαλικόστρωτη και άνετη αυλή του πάντα αγαπημένου Καμπεθόν, στο οποίον το γενέθλιο τσιμπούσι περιλαμβάνει fish and chips, ανθοτυροκεφτέδες, πατατοσαλάτα, χοιρινό ψαρονέφρι, φάβα με τσορίθο και συνοδεύεται από ικανοποιητική ποικιλία σε αλκοόλια  και παγωμένες μπίρες – υπολόγισε περί τα 12-15€/ άτομο.



Αν πάλι θες κάτι πιο ιδιαίτερο και έχεις το κατάλληλο μπάτζετ, τότε η μεγάλη αυλή του Che στον Πειραιά παίζει σε διπλό ταμπλό λατινοαμερικάνικο και συμφέρει. Εδώ θα βρεις αυθεντικές μεξικάνικες και λοιπές λατινοαμερικάνικες γεύσεις, αλλά και πληθωρικά κοκτέιλ και πάσης φύσεως spirits για να κάνεις σωστό παιχνίδι – για φαγητό υπολόγισε περί τα 30—35€/ άτομο.



Για μπαρο-γενέθλια

Εσωτερικοί χώροι γιοκ για μπαροκατάσταση μέχρι στιγμής, επομένως και εδώ θα κοιτάξεις για άνετες αυλές που να παίζουν ωραίες μουσικές και να σερβίρουν τίμια ποτά και κοκτέιλ για όλο το παρεάκι που θα μαζέψεις.

Ελευθερία σημαίνει το όνομά του και ακριβώς θα νιώσεις μπαίνοντας στην αυλή του Saorsa στην Πλατεία Αυδή, για να πιάσεις θέση με την παρέα στα άνετα τραπέζια του και να πιείτε τα κρασάκια σας ή τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που βγάζει η μπάρα του και τόσο ταιριάζουν με το καλοκαίρι. Το απλό ποτό στα 7€.



Επίσης στο Μεταξουργείο, αγαπημένη επιλογή για μάζωξη είναι η κουκλίστικη αυλίτσα της Φάμπρικας. Καλοφωτισμένη, με χαλικάκι που φέρνει στο νου παραλίες και νησιά γίνεται χώρος συζητήσεων και ποτοποσίας μέχρι πολύ αργά. Το απλό ποτό στα 7€, ενώ παίζουν και πίτσες στο μενού σε περίπτωση που θέλετε να στρώσετε στομάχι.



Στην Πρωτογένους στου Ψυρρή, το Barret απέκτησε προσφάτως μια σούπερ καλοκαιρινή αυλή ακριβώς απέναντι από το μαγαζί, την οποία μπορείς κάλλιστα να εγκαινιάσεις με την παρέα για ποτάκια και κοκτέιλ (από 6€), ενώ στα Πετράλωνα στέκει αγέρωχη η δοκιμασμένη και πάντα κεφάτη αυλή του Upupa Epops, το οποίο μάλιστα σερβίρει κοκτέιλ με ιδιαίτερες, ευρηματικές και εξωτικές μείξεις. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v