Πρώτη φορά σε Taproom: Οδηγός για αρχάριους

Ολόφρεσκες μπίρες, καλή καρδιά, κοινωνικοποίηση και μπόλικες βρύσες. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πρώτη (σου) φορά σε ένα Taproom.
Πρώτη φορά σε Taproom: Οδηγός για αρχάριους

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θα τα έχεις διαβάσει σε αφιερώματα μας, μπορεί να τα έχει πάρει το μάτι σου στην Αθήνα, ίσως στα ανέφερε κάποιος… ζυθιάρης φίλος σου.

Τι είναι τα Taprooms και τι περιμένεις να βρεις καθώς περνάς από το κατώφλι τους;

Με τον όρο, αναφερόμαστε στο μέρος όπου ένα ζυθοποιείο σερβίρει τις μπίρες του. Δεν είναι μια κλασική μπιραρία δηλαδή, όπως την έχεις συνηθίσει, αλλά κάτι πιο ψαγμένο, πιο ιδιαίτερο.

Φυσικά εδώ δε θα βρεις μόνο τις μπίρες του συγκεκριμένου ζυθοποιείου, αλλά και δεκάδες ακόμα ετικέτες και guest μπίρες σε βαρέλι, κουτάκι ή μπουκάλι. Βασική όμως φιλοσοφία του χώρου, είναι να παρουσιάσει το εκάστοτε ζυθοποιείο τις μπίρες του στο κοινό, τόσο απλά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Strange Brew (@strangebrewathens)



Σε ένα Taproom δε θα βρεις επίσης κοκτέιλ, ή σκληρό αλκοόλ. Και αν βρεις θα είναι σε μικρή ποικιλία, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός του, δεν είναι μπαρ και δε θυμίζει μπαρ. Δεν είναι σκοτεινό, δεν είναι για να πιάσεις μια γωνιά και να κουτσοπιείς ένα ουίσκι. Είναι προσανατολισμένο προς την κοινωνικοποίηση, να γίνει κουβέντα, να μιλήσεις για μπίρες, να γνωρίσεις άλλο κόσμο που τις αγαπά και να περάσετε όλοι μαζί ωραία.

Αν περιμένεις μουσική θα τη βρεις, αλλά όχι στην ένταση ενός μπαρ. Τα πράγματα εδώ είναι πιο χαλαρά, άλλωστε είπαμε θα πρέπει να μπορείς και να κουβεντιάσεις. Μπορεί επίσης να έχει και φαγητό, μπορεί και όχι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by blamethesunbrewing (@blamethesunbrewing)



Αυτό που σίγουρα θα έχει, είναι home brewers και beer geeks που θα συζητούν για τις μπίρες που έχουν δοκιμάσει, τις μπίρες που έχουν φτιάξει και γενικά για… μπίρες.  Πιθανότατα θα βρεις και τους ίδιους τους ζυθοποιούς να σερβίρουν και να μιλάνε με τους home brewers και τους beer geeks σε μια μεγάλη παρέα.

Οι βρύσες σε ένα Taproom τώρα, είναι μπόλικες. Για την ακρίβεια μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 40 διαφορετικά βαρέλια, μιας και η ποικιλία σε έναν τέτοιο χώρο είναι αρκετά σημαντική και ευνοεί τις δοκιμές. Σημείωσε επίσης πως, όλα τα Taprooms σου δίνουν την δυνατότητα να δοκιμάσεις διαφορετικές μπίρες χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να τις πάρεις σε ποτήρι.

Τέλος, αν κάποια ή κάποιες σου αρέσουν, μπορείς εύκολα να τις πάρεις πακέτο για το σπίτι σε καλές τιμές, ενώ παράλληλα στο χώρο θα βρεις και μπλούζες, ποτήρια και λοιπά αξεσουάρ με το λογότυπο του εκάστοτε ζυθοποιείου.

Ψήθηκες; Ωραία.

Στην Αθήνα λειτουργούν μέχρι στιγμής δύο Taprooms.

Το πρώτο χρονικά άνοιξε τις πόρτες του προ διετίας, από την νομαδική μικροζυθοποιία Strange Brew και βρίσκεται στο Κουκάκι. Θα τους ξέρεις από την αρωματική Jasmine IPA, με τα τροπικά αρώματα η οποία δεσπόζει πλέον στον κατάλογο ολοένα και περισσότερων μπαρ της πόλης. Πλην αυτής, στις βρύσες του θα βρεις την stout Mandy Black, την διπλή IPA Dr. Haze και τις «ιστορίες» του πρότζεκτ τους Uncle Jam, το οποίο ανανεώνεται διαρκώς με διαφορετικά tales τα οποία σηματοδοτούν διαφορετικές, περιορισμένης παραγωγής, μπίρες. Τελευταία προσθήκη, η Αγκαθιά, μια ξινή μπίρα με φραγκόσυκο, η οποία αφήνει μια ευχάριστη αλατισμένη επίγευση και είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιράκι.



Δίπλα τους, φιγουράρουν κι άλλες ετικέτες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες σε βαρέλι, ενώ στο πάντα γεμάτο και διαρκώς ανανεωμένο ψυγείο θα βρεις ελληνικές και ξένες ετικέτες σε κουτάκι ή μπουκάλι για να πιείς εκεί ή να πάρεις για το σπίτι.

Λίγο πιο πάνω, στη Βεΐκου θα βρεις το δεύτερο, από τη μικροζυθοποιία Blame The Sun, η οποία άνοιξε εν μέσω πανδημίας. Εδώ σερβίρουν σε βαρέλια την τροπική Beach Bum με άρωμα και γεύση τζίντζερ και τροπικών φρούτων, την Puppenhaus, μία ευκολόπιοτη lager και την Hula Doll, μια ελαφριά session με αρώματα καρύδας.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by blamethesunbrewing (@blamethesunbrewing)



Τον κατάλογο συμπληρώνουν μπουκάλια από εγχώριες και ξένες craft μπίρες, tiki cocktails, premium αποστάγματα, αναψυκτικά, σνακ και ωραίες μπλούζες με το λογότυπό τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v