Οι καλύτερες αυλές του κέντρου

Ψάξαμε, βρήκαμε και σε στέλνουμε σε μερικές από τις καλύτερες, τις πιο όμορφες, τις πιο κεφάτες αυλές του κέντρου για καφέ και για ποτό.
Οι καλύτερες αυλές του κέντρου
Τι είπατε; Σεπτέμβριος και φθινόπωρο; Συγγνώμη, το φθινόπωρο αργεί ακόμα επίσημα να έρθει, που σημαίνει ότι τα πλάνα μας για να βγούμε σε υπέροχες αθηναϊκές αυλές δεν αλλάζουν. Πόσο μάλλον, φροντίζουμε να απολαύσουμε στο έπακρο τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, και αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες, και πιο αγαπημένες μας, αυλές στο κέντρο.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651
Μπαίνει πρώτη επειδή είναι σταθερό σημείο αναφοράς κάθε φορά που σκεφτόμαστε την λέξη "αυλή". Επειδή η αυλή της Φάμπρικας είναι βγαλμένη από ένα όνειρο, με το χαλικάκι της, με τα φωτάκια της, αλλά και με τα πολύ φτηνά κοκτέιλ της (από 7€ μόλις). Είναι ένας χώρος χαλαρός και πολύ όμορφος, που μαζεύει καλλιτεχνόκοσμο για τέλειες συζητήσεις.

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396
Από την μία, έχεις διάχυτη την αίσθηση παλιάς Αθήνας, με τα σιντριβάνια, με τον φοίνικα της βασίλισσας Αμαλίας στο κέντρο, με τους κισσούς στον τοίχο. Από την άλλη, νιώθεις και λίγο το παρόν, το εδώ και το τώρα, με τον ωραίο κόσμο που μαζεύει και με τα πολύ καλοφτιαγμένα του κοκτέιλ (από 8€). Το αγαπάμε και τα πρωινά, για καφέ και brunch.

Latraac

Λεωνίδου 63-65, Μεταξουργείο, τηλ.: 213 0453377
Νεανικό, γεμάτο εντάσεις και ιστορίες και συγκινήσεις (έχει πολλά από αυτά ο κόσμος του σκέητ, εσύ απλά δεν το ξέρεις), αλλά συνάμα και ένα μέρος για να πας με την παρέα σου, να πιείτε έναν καφέ και να χαλαρώσετε, ή μια φτηνή μπύρα (από 3€) το βραδάκι. Το Latraac πήρε το κόνσεπτ του ήδη εναλλακτικού Μεταξουργείου, και έβαλε ένα έξτρα, πολύ ενδιαφέρον λιθαράκι. Και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.

Urban Garden Bar

Λεπενιώτου 19, Ψυρρή, τηλ. 699 302 0140
Ίσως η πιο όμορφη αυλίτσα στου Ψυρρή. Ίσως και του κέντρου; Δεν ξέρουμε, είναι μεγάλη δήλωση, μεγάλη μπουκιά για να φάμε. Θα την τσιμπολογήσουμε, όμως, αυτή την μπουκιά, επειδή αλήθεια αυτό το μπαράκι είναι η αυλή του. Περνάς από μπροστά και είναι τόσο χαριτωμένη, που σου τραβάει το μάτι. Το απλό ποτό στα 7€.

Κύριος Χου

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα
Το Χου ξέρουμε ότι σημαίνει "Ποιος", και δίνει ένα μυστήριο στο μαγαζί, αλλά κάθε φορά που σκεφτόμαστε να αράξουμε στην πανέμορφη αυλή του, δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε ότι μας παρακολουθεί ένας σοφός κουκουβάγιος, κρυμμένος σε κάποιο κλαδί ψηλά. Και αν μη τι άλλο, θα μας έβλεπε να περνάμε τέλεια, επειδή σε μια γειτονιά με πολλές ωραίες αυλές, ο Κύριος Χου καταφέρνει να είναι από αυτές που ξεχωρίζουν για το κέφι και την αισθητική της. Τα κοκτέιλ στα 7-8€.

Καμπεθόν

Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 2155506414
Και αν θες κάτι πιο χαλαρό και παρεΐστικο για το βράδυ σου, όπως μπύρες σε μια από τις πιο χύμα αυλές του κέντρου, θα πας στο Καμπεθόν. Βέβαια, από τις μπύρες στις ρακές είναι μικρός ο δρόμος, και μετά οι ρακές θέλουν και μεζέ για να μην τις πίνεις ξεροσφύρι. Όλα αυτά δεν θα βγουν πάνω από 12€ το άτομο.

Επί της Δεξαμενής

Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3466772
Έχει και αυλή, κάπως υπερυψωμένη, και είναι μία κούκλα. Και θα της κάνουμε μια επίσκεψη, επειδή εδώ παίζουν σταθερά μερικές από τις καλύτερες μουσικές της πόλης, και τα κοκτέιλ που βγαίνουν από την μπάρα είναι εκπληκτικά. Αξίζει φουλ να πάρεις την παρέα και να τα πιείτε εκεί, και να χορέψετε στους φανκοτζαζορυθμούς του. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v