Κρυμμένα καφέ μπαρ σε αγαπημένες γειτονιές

Δεν τα παίρνει εύκολα το μάτι σου, όμως ξεχωρίζουν για την οικειότητα που προσφέρουν κάθε στιγμή της ημέρας. Αυτά τα καφέ – μπαρ διεκδικούν μια θέση στην καρδιά σου.
Κρυμμένα καφέ μπαρ σε αγαπημένες γειτονιές

Μπορεί να μην τα προσέξεις αμέσως, όμως έχουν πολλά να σου προσφέρουν. Ανοίγουν από νωρίς το πρωί, έχουν τον δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα, και εκπέμπουν αέρα οικειότητας και χαλάρωσης. Ό,τι θα ήθελες δηλαδή για να απολαύσεις ένα χαλαρό καφεδάκι ή ποτό με φίλους και γνωστούς σε όμορφο περιβάλλον.

Δες μερικά από τα αγαπημένα μας «κρυμμένα» στέκια για καφέ και ποτό στις γειτονιές της Αθήνας και αλλού.

Φ μπαρ
Ηρακλειδών 29, Θησείο, τηλ: 21 3011 6173

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΦBar Athens (@fbar.athens)



Αυτό το cool ροκ μπαράκι είναι από εκείνα τα μυστικά διαμαντάκια που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις. Εδώ πιάνεις τραπεζάκι στον καλαίσθητο εξωτερικό του χώρο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, με τις ξύλινες καρεκλίτσες για καφεδάκι από νωρίς, αλλά και craft μπύρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κλασικά κοκτέιλ όπως Ντάκιρι και Μοχίτο, μια ανάσα από την Ακρόπολη.


Hopper
Παπαδιαμαντοπούλου 6, τηλ: 21 0722 0450



Κρυμμένο πίσω από ένα περίπτερο αρκετά κοντά στην πλατεία Μαβίλη, αυτό το ήσυχο καφέ σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου με μυρωδάτα χαρμάνια, ωραία ροφήματα (δοκίμασε την σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ) αλλά και μία ποικιλία από σάντουιτς, χειροποίητα γλυκά και άλλα αρτοσκευάσματα που ετοιμάζονται καθημερινά με φρέσκα υλικά. Ωραιότατο και το πρωινό του με φρέσκους χυμούς, ομελέτες και αφράτα κρουασάν. Σερβίρει και ποτάκια μέχρι τις 20.00.

Ρότα Art Coffee
Σόλωνος 124, τηλ: 21 0380 1033



Πίσω από μια… καμουφλαρισμένη αυλόπορτα στη Σόλωνος, η αυλή της Ρότας είναι ένα από τα αγαπημένα μας καφέ για διάβασμα, αλλά και χαλαρό ποτάκι. Στα τραπεζάκια της αυλής σερβίρεται από νωρίς το πρωί καφές, πρωινό, εκλεκτή σοκολάτα αλλά και αλμυρά και γλυκά πιάτα για το τσιμπολόγημα, ενώ η συνέχεια ανήκει δικαιωματικά στα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, στα κρασάκια και στα λοιπά αλκοολούχα ποτά.

Le Petit Village
Φωκίωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 2103315616



Σου έλειψε ένα καφεδάκι σε πορσελάνη, όπως παλιά; Το «Μικρό Χωριό» της Αθήνας βρίσκεται μια ανάσα από την Μητρόπολη και το Σύνταγμα και είναι ένα κουκλίστικο μπιστρό για κάθε στιγμή της ημέρας: είτε θες να ξεκινήσεις δυναμικά με μυρωδάτο καφεδάκι και χειροποίητα γλυκά, είτε θες να απολαύσεις ένα δροσερό κοκτέιλ σε τραπεζάκια έξω σε χαλαρή ατμόσφαιρα.

Α Liarman
Σωφρονίου 2, Γκάζι, τηλ: 21 0345 5656



Ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι μεταμορφώθηκε σε ατμοσφαιρικό και γεμάτο χρώματα cafe-bar-restaurant, με μια υπέροχη αυλή- όαση μερικά μόλις βήματα από το μετρό του Κεραμεικού. Αντίδοτο στη φασαρία της γειτονιάς, το Liarman είναι ό,τι πρέπει για χαλαρή κουβεντούλα, καφεδάκι, αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ όσο παίρνει και βραδιάζει.

Ρουά
Ροβέρτου Γκάλλι 26 και Ερεχθείου, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4044074



Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, με vintage νότες στη διακόσμηση και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, αυτό το γλυκύτατο καφέ μπαρ ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και καλοφτιαγμένα ποτά. Βγάζει τραπεζάκια έξω στο μεγάλο-πεζοδρόμιο-μίνι-πλατειάκι της γωνίας Ροβέρτου Γκάλι και Ερεχθείου που είναι ό,τι πρέπει για τις ηλιόλουστες μέρες.

Γιάφκα
17ης Νοεμβρίου 126, Χολαργός, τηλ: 21 1013 4541



Παρεΐστικη, χαλαρή, νεανική και πολύχρωμη, αυτή η Γιάφκα αποτελεί στέκι χολαργιωτών και μη και είναι ο ορισμός του συνοικιακού καφέ/μπαρ με άποψη, σε κομβικό σημείο της περιοχής. Τα καφεδάκια εδώ σερβίρονται από νωρίς με το χαμόγελο στα χείλη σε ξύλινα τραπεζάκια, συνοδεύονται από τα απαραίτητα σνακ και δίνουν τη θέση τους σε ποτάκια και κοκτέιλ για όσους το πάνε ως αργά.

Le Pierrot
Καραΐσκου 139-143, Πειραιάς, τηλ.: 210 4297855



Με γαλλική φινέτσα και υπέροχη διακόσμηση, αυτό το μπιστρουδάκι μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι της Μονμάρτης, σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πέρα από εκλεκτά καφεδάκια, εδώ θα απολαύσεις μυρωδάτες κρέπες και βάφλες, πληθωρικό πρωινό και αρκετές επιλογές σε σαλάτες, ζυμαρικά και κυρίως πιάτα όπως μπέργκερ, σολομό φούρνου και χοιρινά φιλετάκια.


Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v