Άνοιξαν τα αγαπημένα μας θερινά!

Τα θερινά της Αθήνας ανοίγουν τις πόρτες και τους κήπους τους κι εμείς πιάνουμε τραπεζάκι στα αγαπημένα μας.
Άνοιξαν τα αγαπημένα μας θερινά!

Μοσχοβολούν γιασεμί και ποπ κορν, προβάλλουν ταινίες πρώτης προβολής και επανεκδόσεις και είναι πανέτοιμα να μας υποδεχτούν.

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν σήμερα κι εμείς δεν κρατιόμαστε να πιάσουμε τραπεζάκι, να παραγγείλουμε μπίρες και κοκτέιλ από το μπαρ, να μασουλήσουμε ποπ κορν και να απολαύσουμε ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης. 

Λαΐς
Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, τηλ: 21 0361 2046
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (φοιτητικά, παιδικά, άνω των 65 και άνεργοι: 5€), κάθε Πέμπτη δύο άτομα 7€



Η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος είναι πανέμορφη και μινιόν, συνδυάζεται τέλεια με ποτάκια και τσιμπολογήματα στα νεοκαφενεία του Μεταξουργείου ή στο Γκάζι και φιλοξενεί τακτικά σούπερ ενδιαφέροντα σινεφίλ αφιερώματα.

Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 4827
Τιμή εισιτηρίου: Πέμπτη - Κυριακή 7€, Φοιτητικό - Ειδικές Κατηγορίες 6€. Κάθε Τετάρτη ισχύει μειωμένο εισιτήριο 5.00 ευρώ για όλους



Ανάσα χαράς και απόλαυσης στο κέντρο της Αθήνας, η Ριβιέρα στα Εξάρχεια έχει ντύσει πολλά από τα βράδια μας με τις κινηματογραφικές ιστορίες που προβάλλει κλείνοντας μισό αιώνα ζωής. Προβάλει κυρίως mainstream ταινίες, αλλά και πιο σινεφίλ επιλογές, ενώ φιλοξενεί τις μεταμεσονύκτιες προβολές του Midnight Express.

Άνεσις
Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0748 7912
Τιμή εισιτηρίου: 7,50€, φοιτητικό και ανέργων 6,50€, κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 5€



Οι σαιζλόνγκ και οι άνετοι καναπέδες του φέρνουν έξτρα καλοκαιρινό αέρα σε έναν υπέροχο ακάλυπτο στην καρδιά της πόλης. Στο μπαρ του Άνεσις θα βρεις ικανοποιητική ποικιλία σε ζύθους και κοκτέιλ, ενώ στην μεγάλη οθόνη του προβάλλονται ταινίες πρώτης προβολής. Από Πέμπτη 3 έως Τετάρτη 9 Ιουνίου θα προβάλλει τις φετινές υποψήφιες ταινίες για τα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Μελίνα
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0432 4501
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 4€



Γραφικό, σούπερ οικονομικό, το δημοτικό θερινό της Δραπετσώνας φέρνει στο νου εικόνες του παρελθόντος, οι οποίες αναβιώνουν νοσταλγικά στον όμορφο και προσεγμένο χώρο του. Άνετες καρεκλίτσες, χαλικάκι, άρτια εξοπλισμένο μπαρ και μοσχομυριστά σουβλάκια στα διαλείμματα συμπληρώνουν την άκρως καλοκαιρινή εικόνα.

Ζέφυρος
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 2103462677
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 8€, φοιτητικό/ανέργων 6€



Το θερινό σινεμά που αγαπούν οι ψαγμένοι σινεφίλ, οι χίπστερ και οι μεγαλύτερης ηλικίας Αθηναίοι, είναι καλλιτεχνίζον και νοσταλγικό, έχει έναν πανέμορφο κήπο, υπέροχη πρόσοψη και ταιριάζει γάντι στη γειτονιά του. Ο Ζέφυρος παίζει αποκλειστικά και μόνο επανεκδόσεις κλασικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης – παλιών και σύγχρονων.

Παναθήναια
Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη, τηλ.: 2106425714
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7€, φοιτητικό/άνω των 65 6€, κάθε Δευτέρα τα 2 άτομα 8€, Τρίτη και Τετάρτη 5€



Ο ορισμός του θερινού σινεμά που αναδίδει νοσταλγικό άρωμα γιασεμιού, το Παναθήναια της Νεάπολης με τα καλτ συντριβανάκια του που σε αποφορτίζουν από την ένταση της ταινίας, το χαλικάκι και τα πολύχρωμα λουλούδια έχει κάτι από τα παιδικά μας καλοκαίρια. Προβάλλει επανεκδόσεις αλλά και πρώτης προβολής στην – κάπως μικρή – οθόνη του.

Θησείον
Απ. Παύλου 7, Θησείο, τηλ: 210 3420864
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 8€, Δευτέρα-Τετάρτη 6€



Το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας, λειτουργεί ασταμάτητα από το 1935 έχοντας φιλοξενήσει γενιές γενιών Αθηναίων στις καρεκλίτσες του, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Προσφέρεται μάλιστα και για έξτρα ρομαντίκ βόλτες σε δυο από τους ωραιότερους πεζόδρομους της πόλης πριν και μετά την προβολή.

Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4227427,
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7€, φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 5€, κάθε Τρίτη, Τετάρτη είσοδος 5€



Με την μικρότερη απόσταση από τη θάλασσα, το θερινό του Πειραιά στην ομώνυμη πλαζ είναι μια υπέροχα δροσερή γωνίτσα πλάι στο κύμα με μπανανιές και βουκαμβίλιες. Τα βοτσαλάκια που τρίζουν στο πάτημα, το άρωμα του ποπ κορν, τα κύματα της θάλασσας που σκάνε απαλά φτιάχνοντας το δικό τους soundtrack για τις ταινίες και το φιλικό σέρβις προσθέτουν έξτρα πόντους στην όλη εμπειρία.

Αλεξάνδρα
Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Κάτω Χαλάνδρι,  Στάση Μετρό Χολαργός, τηλ: 210 6777708
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7€, Δευτέρα- Τρίτη 5€



Κρυμμένο σε ένα δρομάκι του Χαλανδρίου που λέγεται Ηρώων Πολυτεχνείου, σχεδόν δίπλα στο μετρό του Χολαργού, η ανακαινισμένη Αλεξάνδρα είναι ένα υπέροχο συνοικιακό σινεμαδάκι με αρκετό πράσινο και δροσερό αεράκι να σου χτυπά το κούτελο. Άρτια εξοπλισμένο το κυλικείο του, διαθέτει πληθώρα επιλογών για να συνοδεύσουν τις ταινίες πρώτης προβολής.

Αλόμα
Μ. Γερουλάνου 103 & Πόντου 39, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0995 1388
Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 7,5€, φοιτητικό 6€, Τετάρτη-Πέμπτη 5€



Συνδυάζει το μοντέρνο με την αύρα του παλιού, καλού, θερινού σινεμά και προσφέρει ανάσες δροσιάς από τα αναπαυτικά του καθίσματα, ενώ στην οθόνη προβάλλονται κατά κύριο λόγο ταινίες πρώτης προβολής. Αξιοπρεπέστατο το κυλικείο του, θα το θέλαμε με λίγη παραπάνω ποικιλία σε σνακ και ψιψιψόνια.

Φλοίσβος
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256
Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 8€, παιδιά 6€, κάθε Τρίτη 6€



Τα σουβλάκια του ψήνονται υπαίθρια, στην βοτσαλωτή αυλίτσα μπροστά από την είσοδο του σινεμά, δίνοντάς μας έναν καλό λόγο να έρθουμε πριν από την προβολή, για να τα απολαύσουμε σε τραπεζάκια έξω, ενώ το καφέ του ανανεώθηκε και έγινε ακόμα πιο όμορφο. Η θάλασσα καδράρει μοναδικά τις προβολές, ενώ η μοσχομυριστή πίτσα του κυλικείου σπάει μύτες.

Κάρμεν
Κουσιανόφσκυ και Παπαδά 40, Μετρό Κατεχάκη, τηλ: 210 6998250
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7,5€, κάθε Τετάρτη 6,5€, παιδικό/ φοιτητικό/ άνεργοι/ άνω των 65 6,5€



Ένας από τους παλαιότερους θερινούς κινηματογράφους της πόλης ζει την δεύτερη νιότη του εδώ και δύο χρόνια όταν ξανάνοιξε μετά από 15 χρόνια σιωπής, και είναι ένα υπέροχο δείγμα αστικού θερινού σινεμά. Ο χώρος είναι περιποιημένος με αρκετό πράσινο, ενώ άξιο αναφοράς είναι το μπαρ του στο οποίο σερβίρονται δροσερά ποτά μεταξύ των οποίων το καλύτερο τζιν τόνικ που έχουμε πιει σε θερινό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v