Τι θα δούμε τον Ιούνιο στα θερινά;

Εκκωφαντικά μπλοκμπάστερ, έλληνες δημιουργοί, και οσκαρικές ταινίες πρωταγωνιστούν σε έναν πληθωρικό κινηματογραφικά Ιούνιο.
Τι θα δούμε τον Ιούνιο στα θερινά;

Η φετινή κινηματογραφική σεζόν πήρε για τα καλά μπρος και ύστερα από ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στα θερινά με αλλεπάλληλα sold out συνεχίζει να προσφέρει μπόλικες επιλογές προβολών για κάθε γούστο και διάθεση.

Ξεχωρίζουμε ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες για τον μήνα Ιούνιο.

Le Jeune Ahmed/Young Ahmed (3 Ιουνίου)

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών για τους αδερφούς Νταρντέν, οι οποίοι επιστρέφουν δυναμικά με ένα δράμα που θα συζητηθεί. Ο Αχμέντ, ένας μουσουλμάνος έφηβος που ζει στο Βέλγιο, γοητεύεται από το φανατισμένο κήρυγμα ενός φονταμενταλιστή ιμάμη και σχεδιάζει τη δολοφονία της –επίσης μουσουλμάνας, αλλά «αιρετικής»– καθηγήτριάς του.

Cruella (3 Ιουνίου)

Η τελευταία Live action ταινία της Disney έχει πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Όσκαρ Έμα Στόουν στον ρόλο μιας… πανκ ροκ Cruella de Vil και θα επικεντρώνεται στη ζωή της πριν από την τάση της να τρομοκρατεί τα κουτάβια του Λονδίνου.



Land (3 Ιουνίου)

Μετά τη σκηνοθεσία επεισοδίων της σειράς «House of Cards», η Ρόμπιν Ράιτ κάνει το ντεμπούτο της και πρωταγωνιστεί σε ένα δράμα με στιβαρές ερμηνείες, που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας η οποία ζει απομονωμένη στην ερημιά, για να πενθήσει ιδιωτικά μετά από μια προσωπική τραγωδία και τελικά συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την υποστήριξη των άλλων.

Μήλα (3 Ιουνίου)

Μια επιδημία προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, και ο ήρωάς μας –τον οποίο υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης– προσπαθεί μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα να ξαναφτιάξει τη ζωή του από την αρχή… χωρίς να θυμάται τίποτα.

O Ανθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του  (10 Ιουνίου)

Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν Γάλλο
καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο; Η Μόνικα Μπελούτσι και ο Γιάχια Μαχαϊνι (βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2020) πρωταγωνιστούν σε ένα πρωτότυπο φιλμ του Κάουτερ Μπεν Χάνια, υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021.


Only the Animals/ Seules les Bêtes (10 Ιουνίου)

Ο Ντομινίκ Μολ επιστρέφει με μια υποβλητική αστυνομική ταινία μυστηρίου.Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Κολίν Νιέλ, το φιλμ ξεκινά με την εξαφάνιση μιας γυναίκας σε ένα απομακρυσμένο χωριό στα χιονισμένα βουνά των Άλπεων για να ακολουθήσει μια σειρά από διαδρομές γεμάτες ανατροπές κι εκπλήξεις.



Fast & Furious 10 (17 Ιουνίου)

Το ένατο στη σειρά φιλμ του «Fast and Furious» πιάνει το νήμα των γεγονότων από το τέλος του όγδοου επεισοδίου του «Fast & Furious» και έχει ήδη σπάσει ταμεία στο εξωτερικό όντας η πιο πετυχημένη ταινία μετά την πανδημία. Από υπόθεση τα κλασικά: κασκάντες, εκρήξεις και γενικά άφθονη δράση με αυτοκίνητα.



Promising Young Woman (17 Iουνίου)

Όλοι πίστευαν ότι η Κέισι ήταν μία υποσχόμενη νέα γυναίκα…μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Όσκαρ Σεναρίου για μια πρωτότυπη παραβολή της φεμινιστικής εκδίκησης, με την εξαιρετική Κάρι Μάλιγκαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

The Comeback Trail (17 Ιουνίου)

Ο Μάξ και ο Γουόλτερ είναι δύο όχι ιδιαίτερα επιτυχημένοι κινηματογραφικοί παραγωγοί που αναγκάστηκαν να δανειστούν από την μαφία και φυσικά τώρα δε μπορούν να τα επιστρέψουν. Ο Τζορτζ Γκάλο σκηνοθετεί all-star καστ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρς, σε ένα εξίσου απολαυστικό ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1982.



Minari (24 Ιουνίου)

O κορεατικής καταγωγής Λι Άιζακ Τσανγκ παρουσιάζει την πιο «American dream» ταινία των τελευταίων ετών με πρωταγωνιστές της, μια οικογένεια από την Κορέα που αναζητά ένα καλύτερο αύριο στη Γη της Επαγγελίας. Αφήνουν πίσω την Καλιφόρνια και εγκαθίστανται σε μια απομακρυσμένη φάρμα στο Άρκανσο. Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για την Για Τζουν Γιουν χάρη στην αφοπλιστική και αισθαντική ερμηνεία της.

Monday (24 Ιουνίου)

Η καινούρια ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Suntan»), γυρίστηκε στην Αθήνα και την αγαπημένη του Αντίπαρο, αφηγείται την ιστορία του Mickey και της Chloe, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Μπορεί το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας;



Way Down (The Vault) (24 Iουνίου)

O δεξιοτέχνης του σασπένς Χάουμε Μπαλαγουέρο («Rec», «Ο Θυρωρός»), επιστρέφει με αγγλόφωνο καστ σε μια καταιγιστική heist movie γεμάτη αγωνία και ανατροπές. O Τομ, ενδιαφέρεται για το χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας της Ισπανίας. Το κτήριο όμως είναι πάνω από 100 χρονών και ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο περιλαμβάνει ένα υπόγειο ποτάμι το οποίο θα πλημμυρίσει το χρηματοκιβώτιο εάν παραβιαστούν οι τοίχοι του. Και κάπως έτσι το σχέδιο του ξεκινά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v