Τα Βόρεια Προάστια έχουν τέλεια μπαρ

Από την Άνοιξη μέχρι το Ψυχικό και από εκεί Χαλάνδρι, Χολαργό και Μαρούσι οι μπαρότσαρκες των Βορείων γίνονται με αποστάσεις και παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον.
Τα Βόρεια Προάστια έχουν τέλεια μπαρ

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ποιος τρέχει μωρέ μέχρι την Αθήνα; Λένε οι κάτοικοι των Βουπού και δίκιο έχουν. Η κίνηση κάνει αισθητή την παρουσία της και χρόνο για χάσιμο δεν έχουν μιας και το ωράριο είναι σφιχτό.

Δεν τους αδικούμε. Χαλανδριώτες, Μαρουσιώτες και λοιποί έχουν μια χαρά μπαράκια στα μέρη τους. Εμείς φορέσαμε τις μάσκες μας, κρατήσαμε τις αποστάσεις μας, κάναμε μια βόλτα από κει και ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας.

Monkey Bar
Παν. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monkey Bar (@monkeybar_gr) on

Όμορφα χρώματα, χαλαρό περιβάλλον, μια μίνι αυλίτσα με στάντ, παιχνιδιάρικη διάθεση στις μουσικές επιλογές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ συνθέτουν τον άνετο χαρακτήρα αυτού του κρυμμένου μπαρ στην off γειτονιά των Μελισσίων. Συχνά πυκνά διοργανώνει θεματικά parties με μετακλήσεις εγχώριων Dj’s. Οι τιμές των cocktails ξεκινούν από 7,5€ και φτάνουν μέχρι τα 12€, το απλό ποτό στα 7€.

Karamuza
Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ: 21 3025 4835



Industrial ύφος, χαλαρή διάθεση, cool ροκ μουσικές, και νεαρόκοσμος στα τραπεζάκια και τους πάγκους εντός και εκτός του μαγαζιού, σε ένα γειτονικό μπαράκι στα σύνορα Πεύκης Αμαρουσίου που έγινε talk of the (north) town. Ανοίγει καθημερινά από νωρίς για καφεδάκι, τσάι και φυσικούς χυμούς συνοδεία σνακ και συνεχίζει με καθαρά ποτά, ωραία κοκτέιλ και αρκετές εγχώριες craft μπύρες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Tiki Tοucan
Θέμιδος 10 &, Θησέως, Μαρούσι, τηλ: 21 0806 8308

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiki_Toucan (@tiki_toucan_bar) on

Με ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει, αυτό το εξωτικό και μουσικά ανήσυχο καφέ – μπαρ κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, έχει tiki διακόσμηση και παίζει γκρούβι/ ρέγκε μουσικές, οι οποίες ταιριάζουν και με τα πρωινά μας καφεδάκια και σνακ, αλλά και με τις βραδινές μας εξόδους. Συχνά διοργανώνει και πάρτι με εγχώριους Dj’s. Tο απλό ποτό κοστίζει 6€. Τα κοκτέιλ στα 7€,  εκτός από το ωραιότατο ζόμπι που κάνει 10€.

Najbarajo
Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 6736

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NAJBARAJO (@najbarajo) on

Μια αυλή χάρμα οφθαλμών παντός καιρού, ένα σημείο συνάντησης παντός κόσμου. Το πολύχρωμο all day café του Χαλανδρίου θυμίζει συνοικία Μεξικού, και είναι ό,τι πρέπει για after work ποτάκι τις καθημερινές, ιδιαίτερα 6-9 που «παίζει» happy hour με όλα τα κοκτέιλ στα 6€. Οι «κανονικές» τους τιμές, ξεκινούν από 7€. Η μουσική σε χαμηλή ένταση, επιτρέπει την ψιλή κουβεντούλα. Το απλό ποτό στα 7€.

The Azor
Ανοίξεως και Σταμάτας 3, Άνοιξη, τηλ: 2108140848

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Azor (@the.azor) on

Aξίζει τα χιλιόμετρα μέχρι την (πολύ) βόρεια Άνοιξη. To Azor με την κυκλαδίτικου στυλ διακόσμηση, τη fun ατμόσφαιρα και τις ωραίες μουσικές αποτελεί αγαπημένο στέκι των γύρω περιοχών. Οι ήχοι «παίζουν» με soul – funk και house μελωδίες, ενώ συχνά στήνει θεματικές βραδιές με αντίστοιχου ύφους εγχώριους μουσικούς παραγωγούς ή ομάδες. Σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα για όσους δεν θέλουν να πιούν ξεροσφύρι. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα cocktails ξεκινούν από 8,5€.

Bootleg
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ.: 210 6511288

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ʙᴏᴏᴛʟᴇɢ ᴀᴛʜᴇɴs (@bootlegathens) on

Μονίμως γεμάτο, μονίμως κεφάτο, το Bootleg κρύβεται στην αυλή ενός μικρού εμπορικού κέντρου και έχει το δικό του, φανατικό κοινό, που ορκίζεται στις μουσικές και στα εξαιρετικά του κοκτέιλ, τα οποία μάλιστα κάθε Δευτέρα από τις 5 μέχρι τις 8 απολαμβάνουμε σε happy τιμές στα 7€. Τις υπόλοιπες μέρες και ώρες οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7,5€ -12€. Το απλό ποτό στα 7€. Δώστε βάση και στο brunch του αν το επισκεφθείτε πρωί – είναι εξαιρετικό.

Finca Vigia
Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106777698

 

Eξωτικό μαγαζί στο Ψυχικό, που βαφτίστηκε με το όνομα του σπιτιού όπου έζησε ο Χέμινγουεϊ στην Κούβα. Παίζει ωραίες μουσικές, έχει χαλαρή ατμόσφαιρα και ετοιμάζει ωραιότατα κοκτέιλ, στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Ipitou Bar που βρίσκεται πίσω του. Η κάβα του διαθέτει και ψαγμένα ρούμια για τους φαν του είδους. Οι τιμές των signature κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-10€. Τα απλά κοστίζουν 8€.

Play Πλέει
Αγίου Ιωάννου 23Β, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0608 3988

 

Ένα μαγαζί μια ιστορία στην Αγία Παρασκευή, το Πλέει ενηλικιώθηκε, εξελίχθηκε, άλλαξε αλλά παραμένει μια από τις καλύτερες προτάσεις για ποτάκι στην περιοχή. Προφυλαγμένο από την πολύβουη Αγίου Ιωάννου, ξεκίνησε σερβίροντας άπαιχτο ρακόμελο, όμως σειρά έχουν πλέον τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ της μπάρας τυ. Δυνατές μουσικές από διαφορετικούς DJs παίζουν κάθε νύχτα, με χορευτικές ποπ, ροκ και old school ήχους. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7,50€, το απλό ποτό στα 7€.

Recipe
Κασσαβέτη 12, Κηφισιά, τηλ: 21 0623 0600

 

Στην κάπως στείρα από πλευράς τζέρτζελου-διασκέδασης Κηφισιά, το Recipe κάνει τη διαφορά με την κεφάτη ατμόσφαιρά του και τις ωραίες μουσικές που βγαίνουν από τα ηχεία του. Ειδική μνεία αξίζουν και στα κοκτέιλ που βγάζει η μπάρα του, αλλά και στα νοστιμότατα πιάτα που τα συνοδεύουν όπως η λαχταριστή, σπιτική του pizza. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7-12€, το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v