Τα πιο κουλ καφέ στα Βόρεια Προάστια

Παραμυθένια, αρτιστίκ, cosy, κλασικά αλλά και "χύμα" αυτά είναι μερικά από τα πιο «να πας» καφέ στα Βόρεια Προάστια.
Τα πιο κουλ καφέ στα Βόρεια Προάστια

Από την Νέα Ερυθραία μέχρι το Χαλάνδρι κι από εκεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και πίσω στην Πεύκη, ανακαλύπτουμε τις καλύτερες γωνιές για καφεδάκι, σνακ και γλυκά στον όμορφο Βορά.

Dizer
Ηρ. Πολυτεχνείου 2, Πεύκη, τηλ: 21 3038 7357



Σε ένα φιλικό και μίνιμαλ περιβάλλον στην Πεύκη το Dizer παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές για specialty καφέδες, λαχταριστό brunch και νοστιμότατα σνακ, κάθε στιγμή της ημέρας, σε τραπεζάκια έξω ή στο μοντέρνο εσωτερικό του. Μας αρέσουν οι επιλογές επιτραπεζίων για να περάσει όμορφα η ώρα, οι κολασμένες Rainbow Pancakes, καθώς επίσης και το λαχταριστό Red Velvet Cake.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454



Αρτιστίκ μέρος για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά μέρη του Χαλανδρίου, η Κόκκινη Σβούρα ήταν από τα πρώτα μέρη που σέρβιραν brunch στην Αθήνα και παραμένει μια ωραιότατη επιλογή για χαλαρό καφεδάκι, διάβασμα και κουβεντούλα στο αίθριο ή μέσα. Τα βράδια η Κόκκινη Σβούρα παίζει ωραίες μουσικές και σερβίρει νόστιμα κοκτέιλ.

Mosaic
Ρωμανού Μελωδού 7, Χαλάνδρι

Kρυμμένο σε έναν μικρό πεζόδρομο, το κουκλίστικο καφέ του Χαλανδρίου ανανεώθηκε υπό νέα διεύθυνση, διαθέτει μια από τις πιο "ψαγμένες" μπάρες της πόλης με εξαιρετικά κοκτέιλ και ανοίγει από το πρωί για ελληνικο καφεδάκι στη χόβολη, χειροποίητα σνακ και νόστιμο brunch τα Σαββατοκύριακα. Το εσωτερικό του με πρωταγωνιστή ένα... δέντρο είναι υπέροχα ζεστό και παιχνιδιάρικο. 

Cartesius Coffee & Wine
Επιδαύρου 53, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0683 8681



Ακόμα ένα όμορφο και διαφορετικό καφέ στο Χαλάνδρι, το οποίο διαθέτει και μια εκλεκτή λίστα κρασιών για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας (και) σε οίνο, εκτός καφεΐνης. Σερβίρει εκλεκτούς single origin καφέδες στο vintage εσωτερικό του και σε τραπεζάκια έξω, ενώ στα οπωσδήποτε συγκαταλέγονται τα χειροποίητα γλυκάκια του – αν τα προλάβετε πριν εξαφανιστούν.

Johnny Deppy
Μεσογείων 234, Χολαργός, τηλ: 21 0654 2084



Μια εναλλακτική πρόταση για καφέ στον mainstream Χολαργό, το συμπαθέστατο αυτό καφέ, διαθέτει μια πολύχρωμη και όμορφη αυλή με ξύλινα τραπεζάκια, όπου απολαμβάνουμε ωραίο καφεδάκι και νοστιμότατο brunch, κάθε μέρα. Σερβίρει και κάποια μεζεδάκια για τις μεσημεριανές/βραδινές λιγούρες, αλλά και κοκτέιλ όσο βραδιάζει.

Tiki Tοucan
Θέμιδος 10 &, Θησέως, Μαρούσι, τηλ: 21 0806 8308



Εξωτικό, νεανικό και μουσικά ανήσυχο, το εναλλακτικό καφέ/μπαρ στην κάπως φλατ πιάτσα του Αμαρουσίου κλείνει δύο χρόνια ζωής και διατηρεί αναλλοίωτο τον sui generis, χαλαρό χαρακτήρα του. Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, σερβίρει ωραίο καφεδάκι, ροφήματα και σνακ, αλλά και μπυρόνια και περίεργα κοκτέιλ όσο βραδιάζει. 

Μέντα Cafe
Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0193



Πιο ήρεμη και χαλαρή από τα υπόλοιπα καφέ της Κηφισιάς, με όμορφη διακόσμηση στο ζεστό εσωτερικό της και τραπεζάκια έξω με φόντο άφθονο πράσινο, η Μέντα σερβίρει ωραίο καφεδάκι, ροφήματα και κάποιες επιλογές πιάτων σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασσικό. Παραμένει ανοικτή μέχρι το βράδυ για κρασάκι ή ποτό στο πιο όμορφο προάστιο.

Common Secret
Λεωφ. Κηφισίας 324, Ν. Ερυθραία, τηλ: 21 0623 3810



Σε έναν πανέμορφα διακοσμημένο χώρο στα σύνορα Κηφισιάς και Νέας Ερυθραία – παρατηρήστε τα καδράκια με κλειδιά στους τοίχους – το «κοινό μυστικό» σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και σούπερ brunch, αλλά και νοστιμότατα πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Μπισκότα, κέικ καρότου και χειροποίητα γλυκά συνοδεύουν ιδανικά τα καφεδάκια μας εδώ, ενώ τα τραπεζάκια έξω ενδείκνυνται για άραγμα τις ηλιόλουστες ημέρες.

Fairytale
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341



Ένας μεγάλος εσωτερικός χώρος με παραμυθένια διακόσμηση, βίνταντζ πολυθρόνες και μια πανέμορφη αυλή με σιδερένες καρέκλες και μίνι σιντριβάνια συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό στο Fairytale της Νέας Φιλαδέλφειας. Κέικ, βάφλες, pancakes και λοιπά κολασμένα γλυκά συνοδεύουν το καφεδάκι μας και συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα.

Cibo
Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, 210 6897030

Ρεμβάζει αγέρωχα την Πλατεία Αναλήψεως, ανοίγει από το πρωί για (εξαιρετικό) καφεδάκι, συνεχίζει το μεσημέρι με νοστιμότατη κουζίνα ("δυνατή" πίτσα, bagels και τορτίγιες μεταξύ άλλων) και καταλήγει το βράδυ να σερβίρει cocktails συνοδεία mainstream μουσικών από εγχώριους dj’s.

Παλιά Αγορά
Κεχαγιά 26 & Μάρκου Ρενιέρη, Φιλοθέη, τηλ: 2106837037



Στην καταπράσινη Φιλοθέη, η Παλαιά Αγορά είναι ένα διαχρονικό, κλασικό καφέ το οποίο σερβίρει από νωρίς το πρωί καφεδάκι στα τραπεζάκια της υπέροχης αυλής του υπό τον ίσκιο των δέντρων και έναν συνδυασμό μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας για όσους θέλουν να γευματίσουν «κάπου καλά». Οι τιμές είναι τσιμπημένες, όμως το περιβάλλον μας αποζημιώνει.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v