Αγαπημένα και ιδιαίτερα καφέ στα βόρεια

Θέλουμε να πιούμε καφεδάκια σε εναλλακτικά καφέ και θέλουμε τώρα. Ιδού 7 διευθύνσεις για να πιεις τον καφέ σου στα βόρεια.
Αγαπημένα και ιδιαίτερα καφέ στα βόρεια

Από το Χαλάνδρι μέχρι την Κηφισιά, κι από το Μαρούσι μέχρι την Πεύκη επτά ιδιαίτερα καφέ για να απολαύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα, αλλά και μπραντς ή σνακς με χαρακτήρα.

The Blind Spot


Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1118 7135

Υπάρχει μία νέα άφιξη στο ποικιλόμορφο Χαλάνδρι και ονομάζεται The Blind Spot. Χωμένο σε ένα μίνι εμπορικό κέντρο επί της οδού Αγίας Παρασκευής, το The Blind Spot ήρθε για να μείνει. Με εμφανείς επιρροές από πιο hype πρωτεύουσες της Ευρώπης (βλ. Βερολίνο), το νέο καφέ του Χαλανδρίου ξέρει πώς να ικανοποιήσει κάποιον που ζητάει έναν καλό καφέ και ένα ιδιαίτερο μπραντς. Σε συνεργασία με τους Area 51 Coffee Roasters, φροντίζει να μη σε απογοητεύσει με την ποιότητα του καφέ του, δοκιμάζοντας και επιλέγοντας κάθε φορά το κατάλληλο blend. Σου προτείνουμε τα αγαπημένα του συνιδρυτή, cinnamon rolls και τα scrambled eggs σε προζυμένιο ψωμί.

Dizer 


Ηρώων Πολυτεχνείου 2, Πεύκη, τηλ: 21 3038 7357

Με design μεταξύ 70s και 80s το Dizer εκτός από specialty καφέδες σερβίρει νοσταλγικό κλίμα και σε εμπνέει να το επισκεφθείς αγκαλιά με το αγαπημένο σου βιβλίο. Μην πας χορτασμένος· θα το μετανιώσεις μόλις αντικρύσεις το μπραντς menu. Αυγά με σολομό και σχοινόπρασο, croquet monsieur, όλα στην άψογη εκδοχή τους. Τουλάχιστον, αν πας φαγωμένος, δώσε μία ευκαιρία στο Red Velvet Cake του.

Mosaic 


Ρωμανού Μελωδού 7, Χαλάνδρι

Για τους fan της βιντατζο-νοσταλγικής αισθητικής υπάρχει ένα μικρό καφέ που υιοθετεί τη ντεκορασιόν ενός καφενείου με ψαγμένες μουσικές. Στις επιλογές καφέ θα βρείτε μερακλήδικο ελληνικό στη χόβολη τον οποίο θα συνοδεύεστε με λαχταριστό σουφλέ. Αν συνεχίσετε με ρακόμελο, ρωτήστε για τον μεζέ της ημέρας.

Τζώννυ Ντέπυ 


Μεσογείων 234, Χολαργός, τηλ: 21 0654 2084

Αυτοαποκαλείται πολυμορφικό καφενείο και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, προσθέτοντας ένα «πολύχρωμο» μπροστά. Στο Τζώννυ Ντέπυ εκτός από καφεδάκια θα βρείτε και ωραιότατο μπραντς με έντονο το ελληνικό στοιχείο -ο καγιανάς και οι αυγόφετες είναι στα «οπωσδήποτε»- ενώ αν αποφασίσετε να το «τραβήξετε» το κατάστημα σερβίρει ρακομελάκι και μεζέδες που αλλάζουν καθημερινά. 

Tiki Tοucan


Θέμιδος 10 &, Θησέως, Μαρούσι, τηλ: 21 0806 8308

Για τους λάτρεις των εξωτικών καταστάσεων εδώ και δύο χρόνια έχει ανοίξει ένα γλυκύτατο καφέ – κοκτέιλ μπαρ με έντονο το tiki στοιχείο. Με σημαία του μια μάινα, αναλαμβάνει να σε ξυπνήσει με δροσερά καφεδάκια, κι όταν ο ήλιος πέσει να σε κακομάθει με τα προσεγμένα κοκτέιλ του.

Different Beast


Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 216 7004556.

Αν ανήκεις στην κάστα των ιδιότροπων καλοφαγάδων που λατρεύουν το μπραντς, το Different Beast μπορεί να ικανοποιήσει και τα πιο ιδιαίτερα γούστα. Στον κατάλογο του θα το Nordic πρωινό με μελάτο αυτό, παλαιωμένη γραβιέρα, βούτυρο με βότανα και ψωμί ντίνκελ, ενώ αν είσαι βίγκαν ίσως ανακαλύψεις νέες γέυσεις όπως χυλό βρώμης με βούτυρο αμυγδάλου και μαρμελάδα κεράσι. Εννοείται πως ο καφές που θα σου σερβίρουν είναι αυστηρά μονοποικιλιακός και μπορείς να επιλέξεις από macchiato και cortado μέχρι matcha latte με espresso.

Κόκκινη Σβούρα


Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454

Ένα από τα πρώτα καφέ που έκαναν τη διαφορά με την βίντατζ αισθητική και την προσεγμένη διακόσμηση εξακολουθεί να κατέχει μία θέση στην καρδιά των χαλανδριωτών. Μάστερ πια του μπραντς, αναλαμβάνει να σου σερβίρει διαφορετικές εκδοχές των αυγών από αυτές που έχεις συνηθίσει, με ίσως χαρακτηριστικότερα τα Spinning Benedicts, ήτοι δύο αυγά ποσέ πάνω σε φρέσκο φρυγανισμένο ψωμάκι με μπέικον και τη δική τους αρωματισμένη με καπνιστή πάπρικα hollandaise.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v