Υπέροχα wine bar για τον Οκτώβριο

Το φθινόπωρο θέλει τον οίνο του κι εμείς τον απολαμβάνουμε σε αγαπημένα wine bars της Αθήνας – και λίγο παραέξω. Εβίβα!
Υπέροχα wine bar για τον Οκτώβριο

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Καλό το χύμα κρασάκι στα καπηλειά, όμως όπως και να το κάνουμε το εμφιαλωμένο έχει άλλη χάρη και γεύση. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω, όμως θα το απολαύσουμε όπως πρέπει στην θερμοκρασία που του πρέπει και συνοδεία εκλεκτών γεύσεων που του αρμόζουν. Πού;

Μα φυσικά σε αγαπημένες οινικές διευθύνσεις της πόλης οι οποίες για ακόμα μια δύσκολη σεζόν εξοπλίζονται με εκατοντάδες ετικέτες από διεθνείς και εγχώριους αμπελώνες και μας προσκαλούν να τις ανακαλύψουμε και να ευφράνουμε την καρδιά μας.

Warehouse
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ.: 215 5408002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by warehouse (@warehouse_project) on

Για κάθε περίοδο, και κάθε αφορμή, το Warehouse έχει την απάντηση. Μετά το θέατρο ή το σινεμά; Για ρομαντικό ραντεβού; Έξοδο με φίλους; Το μπαρ των Εξαρχείων απλώνει τα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο της Μαυρομιχάλη και στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, και σερβίρει περισσότερες από 70 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε ποτήρι και περί τις 200 σε μπουκάλι – και take away σε τιμές κάβας. Πειραγμένη ελληνική κουζίνα συνοδεύει τα τσιν τσιν, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 4€ για ποτήρι κρασί. Για πλήρες (και ωραίο!) φαγητό υπολογίστε γύρω στα 25 ευρώ ανά άτομο.

Heteroclito
Φωκίωνος 2 και Πετράκη, κέντρο, τηλ.: 210 3239406

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by heteroclito (@heteroclitoathens) on

Με έναν μικρούλι χώρο στην αισθητική των γαλλικών “bars à vins”, το Heteroclito είναι μια γωνιά (κυριολεκτικά) για τους φίλους του οίνου οι οποίοι εδώ θα βρουν περισσότερες από 200 ελληνικές ετικέτες, εκ των οποίων αρκετές εναλλάσσονται και σε ποτήρι κάθε μήνα – δείτε εδώ. Τις απολαμβάνουμε σε τραπεζάκια έξω με ποικιλίες αλλαντικών, σαλάτες και ωραία τυράκια. Οι τιμές του ποτηριού κυμαίνονται από 4€ μέχρι 8,5€, ενώ μπορούμε να πάρουμε και φιάλες για το σπίτι, σε τιμές κάβας.

Vintage
Μητροπόλεως 66-68, κέντρο, τηλ.: 213 0296570

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vintage Wine Bar & Bistro (@vintagewinebistro) on

Σε ένα κομψό χώρο στο ιστορικό κτίριο του Χυτήρογλου, το κεντρικό αυτό wine bar αγαπά το καλό κρασί μέσα από 600 ετικέτες, απλές αλλά και σπάνιες, τις οποίες σερβίρει όλες σε ποτήρι χάρη στην τεχνική coravin. Εντυπωσιακή η διάφανη walk-in κάβα του, εξαιρετική και η κουζίνα του με προσεγμένα σνακ και συνταγές μοντέρνας μεσογειακής/ διεθνούς κουζίνας. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 4€.

Caravin Wine and Wanderlust
Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ: 2114003962

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caravin Wine And Wanderlust (@caravinwinebar) on

Ψαρωτική η ονομασία του, ακόμα πιο ψαρωτική η τοποθεσία του. Στο τουριστίκ Θησείο, το Caravin αποτελεί must στάση μετά από μια βόλτα στο Αστεροσκοπείο ή τη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Εδώ μας περιμένουν γύρω στα 150 κρασιά, 40 σε ποτήρι, τα οποία απολαμβάνουμε στο προσεγμένο εσωτερικό του και σε τραπεζάκια έξω. Τα πιάτα του μας ταξιδεύουν στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και την Αμερική, μέσα από fusion γεύσεις. Τα κρασιά σε ποτήρι ξεκινούν από 4€.

Oinoscent
Βουλής 44Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3229374

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oinoscent Wine • Food • Cellar (@oinoscent) on

Η λίστα των κρασιών στο cosy wine bar του Συντάγματος που ξεκίνησε ως κάβα αλλάζει ανά 3-4 ημέρες, και περιλαμβάνει περί τις 1000 ετικέτες που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, ενώ προσφέρει και γύρω στις 60 διαφορετικές επιλογές by the glass. Τις απολαμβάνουμε σε τραπεζάκια έξω, αλλά και μέσα, ενώ συνοδεύουμε με γεύσεις μεσογειακής κουζίνας μπλεγμένες με ασιάτικες επιλογές. Οι τιμές για κρασί σε ποτήρι ξεκινούν από 4€.

Materia Prima
Φαλήρου 68, Κουκάκι, τηλ: 21 0924 5935

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Materia Prima Wine Bistro (@materiaprima_koukaki) on

Μικρό και ζεστό οινικό στέκι με την εντυπωσιακή walk in κάβα του στο επίκεντρο, το Materia Prima, μαζί με το αδερφάκι του στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, διαθέτει περί τις 400 ετικέτες κρασιών εκ των οποίων περίπου 30 «ανοίγονται» κάθε τόσο και σερβίρονται σε ποτήρι. Η γευστική συνοδεία αποτελείται από μοντέρνα πιάτα με διεθνή χαρακτήρα όπως μια ωραιότατη ταλιάτα με πουρέ πατάτας, ενώ οι τιμές για το ποτήρι ξεκινούν από 5€. Στο Παγκράτι ανοίγει και από το πρωί για καφεδάκι.

Fabrica Café Vino
Φ. Νέγρη 57, Κυψέλη, τηλ: 2108668775

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 🏭 Fabrica Cafe Vino 🍷 (@fabrica_cafe_vino) on

Άφησε την Εμμανουήλ Μπενάκη και μετακόμισε στην Κυψέλη για να μας υποδεχτεί από το πρωί ως all day χώρος, χωρίς όμως να απαρνηθεί τον βαθιά οινικό του χαρακτήρα. Τριακόσιες και πενήντα ελληνικές ετικέτες, 20 εκ των οποίων σε ποτήρι μας περιμένουν να τις δοκιμάσουμε, ενώ ο κατάλογος του εμπλουτίζεται με αρκετές επιλογές από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Το μενού ενισχύθηκε με επιλογές σε tapas και burgers, μπρουσκέτες και πιάτα μοντέρνας ελληνικής γαστρονομίας. To ποτήρι κρασί από 5€.

Θα σε κάνω Βασίλισσα
Βέροιας 13 και Ιερά Οδός, τηλ: 2103459299

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Θα Σε Κανω Βασιλισσα (@thasekanovasilissa) on

Ένα σούπερ ατμοσφαιρικό wine-whiskey bar με τζαζ ψυχή και αριστοκρατικό αέρα, μας μυεί στα μυστικά του κρασιού αλλά και του ουίσκι. Εδώ απολαμβάνουμε περί τις 600 ετικέτες κρασιού, πολλές και σε ποτήρι, τόσο στο θεατράλε εσωτερικό του, όσο και σε τραπεζάκια στην όμορφη αυλή του. Συχνά φιλοξενεί και εικαστικές εκθέσεις, ενώ αν πεινάσουμε, το μενού περιλαμβάνει επιλογές ζυμαρικών, ντέλι προϊόντα και ποικιλίες τυριών. Οι τιμές για κρασί σε ποτήρι ξεκινούν από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v