Στα Προάστια θα βρεις καφέ με κηπάκια

Ωραία τα καφέ με industrial διακόσμηση, και τα τοσοδούλικα καφέ-μπιστρό, αλλά εμείς θέλουμε να πιούμε καφέ με φόντο πρασινάδα.
Στα Προάστια θα βρεις καφέ με κηπάκια

Ωραία η Αθήνα, τα πέριξ της και η μυρωδιά νοσταλγίας, έχουν όμως και τα προάστια τη χάρη τους. Μία χάρη λίγο διαφορετική∙ είναι που δεν υπάρχει (τόση) οχλοβοή; Μήπως επειδή έχουμε χαρτογραφήσει με τις πατούσες μας τους αθηναϊκούς δρόμους και ζητάμε λίγο διαφορετικά τοπία; Είναι όλα μαζί με την ανάγκη μας για λίγη γαλήνη και ηρεμία.

Εδώ θα βρεις επτά καφέ που εδρεύουν στα προάστια και έχουν φροντίσει να στολίσουν τις αυλές τους με μπόλικο πράσινο.

Έχετε ένα λεπτό να σας μιλήσουμε για το Κήπος: The Garden Café; 

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 21 0532 4792


Άλλοι τον αποκαλούν Διομήδειο κι άλλοι τον αποκαλούν Βοτανικό, κι αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος μάλλον θα τον αποκαλείς κι εσύ Βοτανικό. Σε αυτόν τον κήπο βρίσκεται το Κήπος: The Garden Café, ένα καφέ το οποίο πρακτικά έχει για κήπο του όλον τον Βοτανικό. Παράταιρες μα εναρμονισμένες μεταξύ τους καρέκλες στέκουν στο λευκό χαλικάκι, και κάπου στο βάθος κρύβεται ένα κιόσκι το οποίο στολίζουν κρεμαστές κουρτίνες. Στον Κήπο θα έρθεις σε επαφή με τη φύση, χωρίς να χάσεις τις ανέσεις που σου προσφέρει το κλεινόν άστυ∙ το κατάστημα δεν προσφέρει μόνο θέα - φημίζεται για το ωραιότατο σπιτικό τσιζκέικ.

Το Άλσος της Πόλης στο Άλσος Περιστερίου είναι άλλ(σ)ο πράμα

Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι, τηλ: 21 0574 4070


Κυριολεκτικά μία ανάσα από το Άλσος Περιστερίου, στο Άλσος της Πόλης έχεις τη δυνατότητα να αναπνεύσεις τον καθαρό αέρα που σου προσφέρει η πράσινη γωνιά του Περιστερίου. Ένα καφέ με λίγο τέλη 80s, αρχές 90s αισθητική χωμένο μέσα στα δέντρα, με θέα το απέραντο γρασίδι, σιντριβάνια και την «Αρπαγή της Ευρώπης» στο φόντο. Φήμες λένε ότι οι λουκουμάδες του και η καρυδόπιτά του σε κάνουν να θέλεις να επιστρέψεις.

Στο Cien Fuegos Coffee and Tales θα αfuegραστείς τη φύση

Ελευθερίου Βενιζέλου 37, Μελίσσια, τηλ: 21 0804 9918



Λιγάκι κρυφό, λιγάκι χωμένο κάπου στα Μελίσσια, οι εκατό φλόγες ή αλλιώς Cien Fuegos, είναι το κουλ μυστικό της περιοχής. Διώροφο, με έντονο στοιχείο το ξύλο, πρωτότυπα ραφάκια σκόρπια στους τοίχους, μαξιλάρια αυστηρά σε κάθε καρεκλίτσα, παγκάκια, ένα δέντρο να δεσπόζει ανάμεσα από τα τραπέζια το οποίο περιτριγυρίζεται από ένα μπαρ για να πιεις αν γουστάρεις εκεί τον καφέ σου, κρεμαστά φαναράκια και τρόπικαλ διάθεση. Τι άλλο θέλεις για να το επισκεφθείς άμεσα; Λαχταριστή πίτσα; Έχει.

Το Tre Monti είναι τρε σικ

Πλ. Αγίας Τριάδας 11, Πεντέλη, τηλ: 21 0613 0468


Καφέ με κηπάκια σας υποσχεθήκαμε και θα αφήσουμε την Πεντέλη έξω; Η Ν. Πεντέλη εκτός από τα δικά της δάση έχει και ωραιότατα καφέ τα οποία σέβονται την περιοχή που τα φιλοξενεί. Το Tre Monti δεν έχει μόνο τεράστια καταπράσινη αυλή με παρτέρια ολούθε και πλατάνια να σου επιδείξει, σου δίνει και την επιλογή να ατενίσεις την Αθήνα και όλα της τα βουνά από το μπαλκόνι του. Θα χορτάσεις οφθαλμόλουτρο, κι αν δεν είσαι και πολύ φαν της φύσης θα χορτάσεις σπιτικό γλυκάκι.

Το Piu Verde είναι ένας Παράδεισος piu γης

Στρατ, Αλ. Παπάγου, Παπάγου, τηλ: 21 0654 6185


Στο διαχρονικό αυτό καφέ, ο ιδιοκτήτης έχει φροντίσει εκτός από κοινότοπα δέντρα και φυτά, να υπάρχουν κελαρυστά ρυάκια, γεφυράκια, μία φωτισμένη τεχνητή λιμνούλα, μονοπατάκια, πρακτικά ένα μικρούλι Χάιντ Παρκ. Σε περίπτωση που πεινάσεις θα βρεις λογιών νοστιμιές∙ εμείς θα σου προτείνουμε τα pancakes με τη σπιτική πραλίνα, τριμμένο oreo, digestive και κρέμα αμυγδάλου και το Piu Verde μεταξύ άλλων σου προτείνει το Sandwich με ψητό στήθος κοτόπουλο, μοτσαρέλα, αβοκάντο, βασιλικό και μουστάρδα φρούτων. Πείνασες; Εμείς ναι.

Στο MOMO θα πας και μόνος σου με το βιβλίο σου

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300


Αν και στα Νότια προτιμούν το απέραντο γαλάζιο, στο ΜΟΜΟ φαίνεται να λατρεύουν τα καταπράσινα τοπία. Το MOMO είναι ένα μικρό καφέ το οποίο θυμίζει λίγο μπιστρό με τα στρογγυλά τραπεζάκια του, λιγάκι Πλάκα με τα ξύλινα πατζούρια του, έχει κάτι από παλιό Μεταξουργείο με τις καρέκλες σκηνοθέτη του και κάτι από πηλιωρίτικη αυλή με τα δεντράκια του. Και μη νομίζεις ότι επειδή σου προσφέρει αισθητική δεν θα έχει φροντίσει το μενού του. Το κατάστημα εκτός από υπερπρωτότυπα σάντουιτς, όπως αυτό με τον κιμά και τη μελιτζάνα, το άλλο με το ροζμπιφ και το αυγό ή το βίγκαν με την πιπεριά Φλωρίνης και το φυστικοβούτυρο, σερβίρει και haute dogs. Δοκίμασε το Feta Sandy με καυτερά λουκάνικα (ναι, καλά διάβασες δύο έχει), ψητά λαχανικά, λιωμένο τυρί, φέτα και ψημένα πιτάκια. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v