Πέντε ήρεμα και απόμερα καφέ για να χαλαρώσεις

Θες να αράξεις με την ησυχία σου, να διαβάσεις ένα βιβλιαράκι ή να τα πεις χαλαρά με έναν φίλο/η; Ιδού πέντε καφέ που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Πέντε ήρεμα και απόμερα καφέ για να χαλαρώσεις

Σε ενοχλεί η πολύ βαβούρα; Θες να πιείς το καφεδάκι σου σαν άνθρωπος στην Αθήνα χωρίς να ενοχλούνται τα ώτα σου; Ε, αυτά τα καφέ είναι ό,τι πρέπει.

Black Duck Garden Bistro
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396



Στο αριστοκρατικό κτίριο γύρω από τον κήπο που διαμόρφωσε η βασίλισσα Αμαλία, όταν έμενε εκεί με τον Όθωνα, η αίθουσα με το πιάνο, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την ρομαντική ατμόσφαιρα ενδείκνυται για μοσχομυριστό καφέ ή τσάι, αγκαλιά με ένα βιβλίο, σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας. Καιρού επιτρέποντος, ο κήπος του είναι χάρμα οφθαλμών.

Booktalks
Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0980 2520



Αγαπάς τα βιβλία; Σου αρέσει ο καλός καφές και η ησυχία;; Στο Booktalks, το βιβλιοκαφέ του Παλαιού Φαλήρου θα τα βρεις όλα. Aπλώνει και τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, σερβίρει εκτός από καφέ και μπυρίτσες και κρασί σε ποτήρι γιατί μερικές φορές η βιβλιοσυζήτηση το σηκώνει το αλκοόλ της. Πριν φύγεις, ρίξε και την απαραίτητη ματιά στο τμήμα με τα μεταχειρισμένα βιβλία, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 2€.

Café Νομισματικού Μουσείου
Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067



Το σχεδιασμένο από τον Τσίλερ Ιλίου Μέλαθρον, ένα από τα γοητευτικότερα κτίρια του κέντρου, διαθέτει και έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης, με τραπεζάκια αραιά απλωμένα στο πλακόστρωτο, γύρω από καταπράσινα παρτέρια, δέντρα, λουλούδια, γλυπτά και… γάτες. Τόσο ήσυχο χώρο μια ανάσα από το πολύβουο Σύνταγμα δεν πρόκειται να βρεις. Και αν βρεις, πες τον μας.

Σαρδανάπαλος
Μπισκίνη και Αμφιτρίτης, Ζωγράφου, τηλ: 21 0771 8935



Θα το βρεις στου Ζωγράφου,  κρυμμένο πίσω από το πάρκο Άνοιξη και θα σου κεντρίσει το βλέμμα με το όμορφο και χαλαρό περιβάλλον του. Το χαλαρό αυτό καφενείο σερβίρει καφεδάκια στη χόβολη και σνακ για τη λιγούρα, αλλά και νοστιμότατα μεζεδάκια μετά ρακής και οίνου αν σε πάρει το μεσημέρι και θες κάτι πιο χορταστικό. Έχει και μια όμορφη αυλίτσα για τα καλοκαίρια που έρχονται.

Kinono
Φαλήρου 48, Κουκάκι, τηλ.: 211 4086826



Ευρύχωρο, απλωμένο, άνετο και ήσυχο, το μίνιμαλ αυτό καφέ μπαρ είναι όσο χαλαρό πρέπει για να επικοινωνήσεις σαν άνθρωπος χωρίς βαβούρα, και να πιείς ωραίο καφέ και ποικιλία ροφημάτων. To brunch του είναι επίσης εξαιρετικό. Αν πάλι σε πάρει το σούρουπο μην ανησυχείς, σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ στο ίδιο χαλαρό κλίμα και σε ενδιαφέρουσα ποικιλία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v