Στις πλατείες της πόλης πίνονται οι πιο ωραίοι καφέδες

Από την Αγία Ειρήνη μέχρι το Παγκράτι, οι πλατείες της πόλης προσφέρονται για καφεδάκι, άραγμα και χάζι.
Στις πλατείες της πόλης πίνονται οι πιο ωραίοι καφέδες
Τραπεζάκια έξω κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, κόσμος να συναντιέται, να περνά, να κάθεται σε πεζούλια, μυρωδιές από καβουρδισμένο καφέ. Και η ζωή στις πλατείες είναι όμορφη.

Γι’ αυτό επισκεπτόμαστε μερικές από τις αγαπημένες μας στο κέντρο της πόλης – και λίγο πιο έξω – και πιάνουμε θέση για δόσεις καφεΐνης και αρκετή κουβεντούλα.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tailor's House (@tailorshouse_athens) on

Η πιο δημοφιλής για έξοδο του κέντρου αποτελεί πέρασμα κάθε στιγμή της ημέρας και διαθέτει επιλογές για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και ποτό όσο νυχτώνει. Στο χώρο του παλιού Tailor Made βρίσκουμε πλέον, το Tailor’s House το οποίο κρατά ψηλά τον πήχη του ποιοτικού καφέ, ενώ στις θέσεις τους, και με τα τραπεζάκια τους παραταγμένα στην πλατεία, παραμένουν τα ιστορικά Rooster, Throubi και Καπάκι εξίσου καλές επιλογές για καφεδάκι ή σνακ. Στη θέση του Spollati, το Barus άνοιξε πέρσι στην πλατεία και σερβίρει ιταλική κουζίνα, αλλά και μυρωδάτες ποικιλίες καφέ.

Πλατεία Καρύτση

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Saint George Bar (@saintgeorgebar) on

Λίγα λεπτά μακριά από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, η αγαπημένη και πάλαι ποτέ πολυσύχναστη πλατεία πλέον δεν είναι στα φόρτε της, είναι όμως ό,τι πρέπει για ήρεμο καφεδάκι. Το Saint George Bar βγάζει τραπεζάκια κάτω από τον ίσκιο, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για όσους βολτάρουν στα πέριξ σερβίροντας ωραίο καφέ και ποτάκια, ενώ το Moriarty έχει την ατμόσφαιρα παμπ και παρά το γεγονός ότι είναι καθαρόαιμο μπαράκι ανοίγει από νωρίς το απόγευμα για έναν τελευταίο καφέ πριν ξεκινήσουν τα πρώτα ποτά.

Πλατεία Δεξαμενής

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η Δεξαμενή (@dexameni.kolonaki) on

Παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον από την πλατεία Κολωνακίου, και γι’ αυτό την προτιμάμε ως στάση μετά από τις βόλτες μας στο κέντρο της πόλης. Η «άλλη» πλατεία, φιλοξενεί ένα από τα πιο ωραία καφέ της Αθήνας που μετρά πολλές δεκαετίες εδώ. Το ομώνυμο παραδοσιακό καφενείο, όπου έπινε κάποτε τον καφέ του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης βγάζει τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα, σερβίρει ακόμα γλυκύ βραστό και ουζάκια με μεζέδες σε προσιτές τιμές.

Πλατεία Μαβίλη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandy D. Mersinia (@sandymersinia) on

Αθηναϊκός θρύλος αυτή η πλατεία, παραμένει σημείο συνάντησης, καφεδοποσίας και κατανάλωσης αλκοόλ όσο όλα γύρω της αλλάζουν και πάλι τα ίδια μένουν, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σταθερή αξία εδώ για τον πρώτο καφέ ο Λώρας, ίσως το παλαιότερο μαγαζί της πλατείας, ενώ νέα προσθήκη για δόσεις καφεΐνης στο χέρι ή σε σταντ αποτελεί το ωραιότατο Lorenzo Mavilli, με specialty επιλογές και ποικίλα χαρμάνια, τα οποία συνοδεύουμε με λαχταριστά σνακ και γλυκά.

Πλατεία Αυδή

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ble Papagalos (@blepapagalos) on

Σφύζει από ζωή με τα παρακείμενα καφέ/μπαρ να μαζεύουν παρέες και ζευγαράκια. Στην πλατεία Λέοντα Αυδή, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, πιάνουμε θέση στις φερ φορζέ καρεκλίτσες του Μπλε Παπαγάλου, ενός εκ των πρώτον μπαρ που την έκαναν τόπο συγκέντρωσης, αλλά και στην πανέμορφη εσωτερική αυλή του Saorsa ή στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, για μυρωδάτα χαρμάνια. Ακριβώς στην απέναντι πλευρά, απλώνει τραπεζάκια το Κλωστήριον και σερβίρει ωραιότατο καφέ και νόστιμα σνακ.

Πλατεία Βραζιλίας

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝙻𝚘𝚝𝟻𝟷 🌴 (@lot.51) on

Ίσως να μην την ξέραμε αν δεν άνοιγε εκεί ένα από τα πιο «χοτ» αυτή τη στιγμή μαγαζί της πόλης. Στην πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια λοιπόν, όλοι οι… δρόμοι οδηγούν στο Lot51, ένα all day bar που σερβίρει single origin καφέδες από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία την Ινδία, νοστιμότατο brunch, comfort γεύσεις, φινετσάτα κοκτέιλ και ψαγμένες μπύρες.

Πλατεία Προφήτη Ηλία

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Rabbit Punch (@the_rabbit_punch) on

Πιο ήρεμη σε σχέση με την «φασαριόζικη» Βαρνάβα η πλατεία του Προφήτη Ηλία φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα καφέ της περιοχής. Στο Rabbit Punch που φέρει την υπογραφή της ομάδας του The Underdog στο Θησείο θα βρείτε καφέδες από τη Βραζιλία, από την Κολομβία, από τον Παναμά και το Μεξικό, ενώ στο κουκλίστικο Monsieur Cannibale οι καφέδες είναι υπέροχοι, και οι pancakes λαχταριστές. Στο Birbilon το brunch είναι λαχταριστό, ενώ το Le Coucou είναι ένα ήρεμο και οικείο μπιστρό, ό,τι πρέπει για χαλαρά καφεδάκια συνοδεία ωραίων γλυκών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v