Στα νότια πίνουμε καφέδες κάτω από τον ήλιο

Σε περιόδους σαν κι αυτές έχουμε εκτιμήσει λίγο περισσότερο τη μαγεία του καφέ σε ένα ηλιόλουστο τοπίο. Ιδού 7 διευθύνσεις για να απολαύσεις τον ήλιο όσο ακόμα μπορείς.
Στα νότια πίνουμε καφέδες κάτω από τον ήλιο

Αρνούμαστε -ακόμη- να απαρνηθούμε τους κυριακάτικους κρύους καφέδες που μας δροσίζουν ενώ οι αχτίδες του ήλιου ζεσταίνουν γλυκά το δέρμα μας. Γι’ αυτό βρήκαμε επτά καφέ στα νότια, εκεί που ο ήλιος συνήθως είναι πιο γενναιόδωρος.


Στην Καλλιθέα

MOMO



Αν ψάχνεις κάτι που να συνδυάζει το πράσινο της Πεντέλης, τα ξύλινα τραπεζάκια ενός cosy μπαλκονιού και την αρχιτεκτονική ενός παλιού σπιτιού με ξύλινα φρεσκοβαμμένα παντζούρια, αλλά να είναι και στην καρδιά της πόλης, αυτό είναι το MOMO. Στον κατάλογο του θα βρεις και αμέτρητες επιλογές grilled sandwiches για να μην σε πειράξει κι ο καφές, συμπεριλαμβανομένων ωραιότατων veggie επιλογών, για όσους αποφεύγουν και το κρέας και τα γαλακτοκομικά.

Στη Βούλα

Rey Pablo



Στο Rey Pablo κάτω στην Βούλα, ο καφές είναι η πρόφαση για να φας το περίφημο και ξακουστό brunch του. Έχει έντεκα διαφορετικές συνταγές για αυγά, πρωτότυπα pancakes, healthy bowls (σχετικά νέα προσθήκη στη μοντέρνα διατροφή – πρόκειται για μπολ με διάφορα υγιεινά συστατικά) και νοστιμότατα wraps. Ας πούμε όμως και δυο λόγια για τον καφέ ο οποίος στέκεται επάξια δίπλα στο brunch: εννιά διαφορετικές ποικιλίες, ειδικά επιλεγμένες για να συνθέσουν τον speciality coffee “REY’s Espresso Blend”με καραμελωμένο άρωμα, δυνατό σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Τα τραπεζάκια του τα βγάζει έξω, σε βολεύει σε αναπαυτικούς καναπέδες και σε περιστοιχίζει με έναν country φράχτη και πολύχρωμα λουλουδάκια.

Στη Γλυφάδα

Su Casa



Κάπως έχεις στο μυαλό σου το Μπαλί: σκέφτεσαι ότι είναι ένα εξωτικό μέρος με έντονο το στοιχείο του ξύλου, του μπαμπού και πολύ πράσινο. Έτσι δεν είναι; Το Su Casa έτσι είναι, με τη διαφορά ότι συνδυάζει κι άλλες πινελιές και τις δένει αρμονικά μεταξύ τους. Άνετες πολυθρόνες, βίντατζ φωτιστικά, περίτεχνα τραπέζια, σκαμπό που παραπέμπουν στα 20s κι όλα αυτά δένουν αρμονικά κατά έναν παράξενο τρόπο. Στο Su Casa εκτός από μυρωδάτους καφέδες θα απολαύσεις και λαχταριστά μπραντς, κι αν βαριέσαι να γυρίσεις σπίτι σου, έχεις την επιλογή να πιείς δροσερά κοκτεϊλάκια και να δοκιμάσεις από τις δημιουργίες του σεφ

Στη Βουλιαγμένη

Rumours



Φήμες λένε ότι το Rumors έχει σκοπό να σε κακομάθει από κάθε άποψη. Θέα με πιάτο τη θάλασσα θέλεις; Την έχεις. Εξαιρετικό μερακλίδικο καφεδάκι που φτιάχνεται στην custom μηχανή του καφέ τους; Το έχεις κι αυτό. Φοίνικες για να νιώσεις και λίγο τροπικά; Τους έχεις. Pancakes με ένα σωρό νόστιμα καλούδια πάνω τους που από την όψη τους και μόνο σκέφτεσαι «Έλα μωρέ τι θα γίνει αν πάρω ένα κιλό μέσα σε μία μέρα»; Κι αυτό το έχεις. Το Rumors τα συνδυάζει όλα: νόστιμο καφεδάκι, λαχταριστά φαγητά, γαλάζια θέα και pet-friendly διάθεση για όσους έρχονται με τον καλύτερο φίλο τους.

Στο Παλαιό Φάληρο

Little Yard



Με το που φτάνεις στο Little Yard καφέ σε υποδέχεται μία αναδενδράδα (αυτά τα κιγκλιδώματα με την πρασινάδα που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να ανταλλάξουν όρκους αιώνια αγάπης) οιωνός ότι θα ακολουθήσει μία εξίσου περιποιημένη αυλή. Και δεν απογοητεύεσαι. Πράγματι, μόλις καταφθάσεις στο εσωτερικό (για όσους το βλέπουν απέξω, εσωτερικό για όσους το βλέπουν από μέσα) συναντάς έναν ευρύχωρο χώρο με ρομαντικά φερ φορζέ που τα στολίζουν λουλουδάτα μαξιλαράκια και δεντράκια διάσπαρτα εδώ κι εκεί. Πίνεις το καφεδάκι σου, απολαμβάνεις το brunch σου και φεύγεις ευτυχισμένος.

Στη Γλυφάδα

Μωσαϊκό



Το βίντατζ καφέ της Γλυφάδας , “μία ανάλαφρη εναλλακτική ποπ ροκ οντότητα” όπως αυτοαποκαλείται, με τα 70s φωτιστικά του, τα καλαίσθητα έπιπλά του και τον Bowie κορώνα στο κεφάλι του, έβγαλε τραπεζάκια σε μία τοσ’ δούτσικη αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού του. Με το εξαιρετικό καφεδάκι του μπορείς να συνοδεύσεις χειροποίητα cinnamon rolls, διαλεχτά μπισκότα ή λαχταριστά brownies. Κι αν πεινάς πολύ παραγγέλνεις πίτσα. Κι αν δεν είσαι του καφέ, το Μωσαϊκό σερβίρει εξαιρετικά signature cocktails, το καθένα εμπνευσμένο από κάθε δεκαετία από τα 10s μέχρι τα 90s∙ δεν θέλουμε να σε σπρώξουμε στο αλκοόλ, αλλά ένα καλό κοκτεϊλάκι μετά από έναν καφέ είναι απαραίτητο για να χαλαρώσεις.

Στη Νέα Σμύρνη

Pop Up



Για τους fans των αστικών τοπίων, υπάρχει ένα στέκι στη Νέα Σμύρνη που ονομάζεται Pop Up Cocktail Bar. Τo μαγαζί που φημίζεται για τα πάρτι του στο πίσω μέρος του καταστήματος, το οποίο ονομάζεται και Piso Bar, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα αμιγώς μπραντσάδικο. Είτε κάνεις δίαιτα, είτε όχι, συνόδευσε με τον καφέ σου τα Boiled Eggs, ήτοι βραστά αυγά πάνω σε φρυγανισμένο μαύρο ψωμί ολικής άλεσης με κρέμα από αβοκάντο, flakes αγγούρι, καπνιστή γαλοπούλα, φύλλα από baby ρόκα, chili flakes και σχοινόπρασο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v