Αυτό το σ/κ βλέπουμε ταινία και πάμε μετά για φαγητό

Οι Νύχτες Πρεμιέρας μας κάνουν τη χάρη και προβάλλουν ταινίες από νωρίς. Και εμείς μετά πάμε για φαγητό.
Αυτό το σ/κ βλέπουμε ταινία και πάμε μετά για φαγητό

Η πανδημία μας έκανε λίγο Λονδρέζους και βγαίνουμε λιγάκι πιο νωρίς από ό,τι είχαμε συνηθίσει. Με αφορμή τις Νύχτες Πρεμιέρες, βλέπουμε πέντε ταινίες και μετά σβήνουμε την πείνα μας στα πέριξ.

Υγρός ουρανός

Ίσως μία από τις πιο meta ταινίες των 80s, η «Υγρός Ουρανός» σε στέλνει σε μία εξπρεσιονιστική εκδοχή της Νέας Υόρκης, όπου πρωτοστατούν τα ναρκωτικά, το σεξ, το clubbing και το gender fluid. Μέχρι που εμφανίζεται ένα εξωγήινο πλάσμα το οποίο τρέφεται από ανθρώπινες εκκρίσεις που προκαλούνται από οργασμό. Το βλέπουμε στο Ριβιέρα, το Σάββατο στις 19.30. 



Συνεχίζουμε στο ξακουστό Ρακουμέλ που φημίζεται για το ρακόμελό του με ρακή η οποία καταφθάνει από το Ζάκρο Σητείας. Ρακί όμως ξεροσφύρι δεν πίνεται, γι’ αυτό τη συνοδεύουμε με κρητικά μεζεδάκια που περιλαμβάνουν μερακλήδικους κολοκυθανθούς, απάκι, μαραθόπιτα, μυζηθροπιτάκια και για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων, γαμοπίλαφο. Θα πληρώσετε περί τα 12€ το άτομο, για μεζέδες και ρακές.

Τα απόρρητα του Τρούμαν Καπότε

Με βασικό πυλώνα της βιογραφίας το ανολοκλήρωτο και αμφιλεγόμενο «Answered Prayers», στη βιογραφία του Τρούμαν Καπότε ξεθάβονται ξεχασμένες συνεντεύξεις φίλων του συγγραφέα οι οποίοι μιλούν για την πιο γριφώδη και πολυτάραχη περίοδο της ζωής του. Την ταινία θα δείτε στο Άνεσις το Σάββατο στις 19.30.



Περπατάμε μόλις 130 μέτρα και πιάνουμε θέση στο all time classic TGI Fridays για να φάμε λαχταριστές quesadillas με διαλεχτά τυριά, μπέργκερ ή φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένα με την αυθεντική τους Jack Daniel’s σως ή ginger green bowl με ζεστή τρίχρωμη κινόα με μπρόκολο στη σχάρα, αβοκάντο, καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρέσκια μέντα, μαριναρισμένα ψητά τοματίνια, φύλλα γαλλικής σαλάτας, γλυκοπατάτα και Ginger dressing. Ο λογαριασμός έρχεται 18-25 ευρώ κατ’ άτομο με περιποιημένη Μαργαρίτα.

Τζιτζίκι

Ένας Νεοϋορκέζος bisexual νεαρός απαρνιέται την εργένικη ζωή όταν ερωτεύεται έναν γοητευτικό Αφροαμερικανό. Μία σχέση καταδικασμένη να την κατακρίνει η σκληρή κοινωνία μπαίνει στο προσκήνιο και μας θέτει ερωτήματα μέσα από τις προσωπικές τραγωδίες των πρωταγωνιστών. Η ταινία προβάλλεται το ερχόμενο Σάββατο στις 19.45 στο σινεμά Τριανόν. 



Μόλις 90 μέτρα παρακάτω θα βρείτε την Αρχόντισσα με τα πολυαγαπημένα της μαγειρευτά. Τα Σάββατα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φιλετάκια μοσχαρίσια, σουτζουκάκια, χειροποίητα μπιφτέκια κοτόπουλου, μπριάμ ή φυσικά τους ξακουσμένους ντολμάδες αυγολέμονο. Με κρασάκι, ο λογαριασμός να σας έρθει 12 ευρώ το άτομο.

Αντίο Αγάπη μου

Ένας μέτοικος από την Αγκόλα επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και ξαναβρίσκει τη σύζυγο και την έφηβη κόρη του, μετά από 17 έτη που ζούσαν χωριστά. Ωστόσο πόσο πιθανό είναι να καλύψουν 17 "χαμένα" έτη, δεδομένου ότι ο καθένας από τους τρεις κρύβει τα δικά του μυστικά; Σας θυμίζει μήπως κάποια ελληνική ταινία αυτή η πλοκή; Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο σινεμά Stella (Open Air) το Σάββατο στις 19.45. 



Αξίζει να περπατήσετε 7 λεπτάκια μέχρι να φτάσετε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και να φάτε στην Κυβέλη. Η ταβέρνα με τις πολύχρωμες καρέκλες απλώνει τραπεζάκια έξω και σερβίρει νοστιμότατη φάβα Σαντορίνης, ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου και μυρωδάτη τηγανιά συκωταριάς. Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στο μενού της ημέρας που εναλλάσσεται συχνά πυκνά και περιλαμβάνει συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Μαζί με κρασάκι υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

ΚΟΓΙΑΝΙΣΚΑΤΣΙ

O Γκόντρφρεϊ Ρέτζιο υπογράφει μία ταινία ωδή στη συγκρουσιακή σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, τον εαυτό του και την τεχνολογία. Σε παραγωγή Φράνσις Φορντ Κόπολα. Συγκλονιστική φωτογραφία, μινιμαλιστική ήχοι δια χειρός Φίλιπ Γκλας και τρομερό μοντάζ. Την ταινία θα δείτε στο Cine Αθηναία την Κυριακή στις 19.30. 



Σε μόλις 350 μ. απόσταση θα βρείτε το παραδοσιακό καφενείο Δεξαμενή στην ομώνυμη πλατεία του Κολωνακίου. Ρομαντική ατμόσφαιρα με τραπεζάκια απλωμένα στο γραφικό πλακόστρωτο που στέκι ιστορικών καλλιτεχνών. Απολαύστε τα κλασικά και κλασικά και αγαπημένα μεζεδάκια όπως κεμπάπ και λουκάνικα και συνοδεύστε με εκλεκτό τσίπουρο. Το δείπνο θα σας κοστίσει 13-15 ευρώ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v