Αυτό το Σάββατο πάμε πρώτα για ποτό και μετά σινεμά

Τι; Δεν προλαβαίνετε ποτάκι μετά την ταινία; Υπάρχει λύση: τα πίνετε πρώτα και μετά πιάνετε καρεκλίτσες στο θερινό.
Αυτό το Σάββατο πάμε πρώτα για ποτό και μετά σινεμά

Η αλλαγή του ωραρίου έφερε τα πάνω κάτω στις εξόδους μας. Πάνε οι εποχές που βγαίναμε για θέατρο/σινεμά και μετά πιάναμε τραπεζάκια για να συζητήσουμε το έργο.

Όμως ως πανδημικοί χαμαιλέοντες θα προσαρμοστούμε και σε αυτό και θα προτείνουμε αλλαγή σειράς: πρώτα ποτάκι και μετά ταινία.

Ιδού λοιπόν τέσσερις ιδέες.

Μπύρες και μαφία στο Χαλάνδρι



Ξεκινάμε με χαλαρή μπύρα (ή και παραπάνω από μία) στην Local εκεί όπου η ζυθοποιία Αναστασίου ξεδιπλώνει όλη την ζυθική της γκάμα για να την απολαύσουμε σε πάγκους και τραπεζάκια έξω στο αίθριο της Χαϊμαντά. 

Συνεχίζουμε με τον Προδότη του Μάρκο Μπελόκιο. Η ταινία αφηγείται την πραγματική ζωή του Tommaso Buscetta του λεγόμενου «αφεντικού των δύο κόσμων» και πρώτου πληροφοριοδότη της μαφίας στη Σικελία της δεκαετίας του 1980. Την βλέπουμε στην Αβάνα, στις 21.45.



Άλυτη στην Καλλιθέα



Σταθερή αξία για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και καθαρά ποτά στην αυλή του, το Momo είναι ό,τι πρέπει για ξεκίνημα με ποτάκι νωρίς σε ένα άνετο και πράσινο περιβάλλον. Αν πεινάσουμε, το μενού περιλαμβάνει νοστιμότατα σνακ, πίτες ημέρας και ζουμερά μπέργκερ. 

Ενδιαφέρουσα μείξη μαγικού ρεαλισμού με το σινεμά του φανταστικού, η Άλυτη του Μίνου Νικολακάκη γυρίστηκε στα επιβλητικά τοπία της αρκαδίας. Αφηγείται την ιστορία του Πάνου, ενός νεαρού γιατρού που μετακομίζει σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί θα ερωτευτεί μια κοπέλα που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και θα αποφασίσει να τη βοηθήσει. Τη βλέπουμε στο Φλέρυ, στις 20.00.



Ένα Περιστέρι στα Εξάρχεια



Ένα κρασάκι είναι λίγο πολύ λίγο. Γι’ αυτό θα πιούμε δύο ποτήρια ή και παραπάνω, συνοδεύοντάς τα με εκλεκτά πιάτα μεσογειακής κουζίνας στο Warehouse, σε τραπεζάκια και βαρελάκια έξω, επιλέγοντας κάποια εγχώρια ή διεθνή ετικέτα από τον εκτενή του κατάλογο.

Κατευθυνόμαστε έπειτα στο ΒΟΞ, για να δούμε το αριστούργημα Ένα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του, του Ρόι Άντερσον, το οποίο κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία το 2014. Η ταινία προβάλλεται στις 22.10.



Μια Μπαλάντα στο Γαλάτσι



Μικρό, αλλά με άποψη, απαραιτήτως ροκ, ατμοσφαιρικό και παρεϊστικο, το Sante στο Γαλάτσι είναι πολλά παραπάνω από ένα ακόμα συνοικιακό μπαράκι και αποτελεί την σωστή αφετηρία για μια σινεφίλ βραδιά που ξεκινά νωρίς και συνεχίζει με ελληνικό σινεμά.

Στο Αττικό Άλσος, η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς προβάλλεται στις 22.30 και μας διηγείται όλα όσα συμβαίνουν σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα. Τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v