Χωρίς κρέας: Τέλειο αθηναϊκό βίγκαν στο χέρι

Δεν έχουμε σκοπό να σε πείσουμε να γίνεις βίγκαν, αλλά να αναθεωρήσεις για τις γεύσεις που μπορεί να σου προσφέρει. Εδώ θα βρεις 4 τέλεια βίγκαν street food.
Χωρίς κρέας: Τέλειο αθηναϊκό βίγκαν στο χέρι

Αν και θα έκανες καλό στο περιβάλλον με την επιλογή σου να γίνεις βίγκαν, κατανοούμε ότι είναι δύσκολη απόφαση και χρειάζεται μεγάλο σθένος να βγάλεις εντελώς από τη ζωή σου το κρέας. Γι’ αυτό δεν θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε για κάτι τέτοιο.

Παρ’ όλα αυτά θα γίνουμε λίγο γονείς τώρα και θα σου πούμε ότι σε αυτά τα μέρη που τρως κρέας, δεν ξέρεις από πού το προμηθεύονται και αν είναι καλής ποιότητας. Γι’ αυτόν τον λόγο ίσως ήρθε η ώρα να δώσεις μία ευκαιρία σε εδέσματα χωρίς ζωικά προϊόντα -ναι, καλά φαντάστηκες, ούτε κρέας, ούτε τυρί. Και ακριβώς

Επειδή δεν περιέχουν κρέας, οι μάγειρες έχουν βάλει όλη τους την τέχνη ούτως ώστε να φύγεις από τα καταστήματα τους χορτάτος και ικανοποιημένος.

Ιδού λοιπόν τέσσερις διευθύνσεις για να αναθεωρήσεις τη γνώμη που έχεις για το βίγκαν φαγητό.

CΟΟΚοoMÈLA

Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, τηλ: 21-06450700


Φωτογραφία: inexarchia.gr

Θα ξεκινήσουμε με το σουβλατζίδικο που έκανε απανταχού φανατικούς κρεατοφάγους να βγάλουν αφρούς. Το CΟΟΚοoMÈLA είναι το πρώτο αυστηρά vegan σουβλατζίδικο που άνοιξε στην Αθήνα. Ο γύρος; Από μανιτάρια. Η μαγιονέζα του; Βίγκαν. Κι όμως, επειδή λείπει το αυγό και το κρέας από το έδεσμα, αυτό δε σημαίνει ότι τα αρώματα και οι γεύσεις του δε θα σου γαργαλήσουν τον ουρανίσκο. Το μενού περιλαμβάνει τυλιχτό με κόκκινη σάλτσα και αβοκάντο, Green & Light για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους με σως βιολογικού γιαουρτιού σόγιας αλλά και πίτα με την αγαπημένη όλων σάλτσα μπάρμπεκιου, φυτικό τσένταρ, πράσινη σαλάτα και χειροποίητες πατάτες.

Vegan Beat Athens

Περικλέους 56 Ground floor, Αθήνα, τηλ: 21-03213009


Φωτογραφία: spottedbylocals.com/

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να δοκιμάσεις βίγκαν λαχματζούν; Αρχικά θα αναρωτιέσαι αν υπάρχει βίγκαν λαχματζούν. Το Vegan Beat Athens θα σου απαντήσει «Γιατί όχι;». Στο Vegan Beat μπορείς να κάνεις μία στάση για ένα γρήγορο λαχματζούν με κιμά σόγιας, κρεμμύδι, μαγιονέζα vegan, χούμους και bbq ή να απολαύσεις το Big Boss Burger με μπιφτέκι από γλυκοπατάτα, μαυρομάτικα φασόλια και καστανό ρύζι. Από τα ορεκτικά εντυπωσιάζει η Spiral Πατάτα με Σως Beat.

Bamboo Vegan

Ζωοδόχου Πηγής 8 & Σόλωνος, τηλ: 21 03300018


Φωτογραφία: greektraveltellers.com

Το Bamboo Vegan δεν είναι απλώς ένα ορθάδικο. Είναι η σφολιατερί όπως τη γνωρίζεις, μόνο που η λουκανικόπιτα, η ζαμπονοτυρόπιτα και η τυρόπιτα είναι βίγκαν. Στα οπωσδήποτε είναι το New York sandwich με βίγκαν αλλαντικό, φυτικό τσένταρ, πράσινη σαλάτα και τη δική τους σπιτική μαγιονέζα, αλλά και το black bean wrap με φασόλια, ρύζι, κινόα, τραγανή σαλάτα και φυτικό κρεμώδες τυρί. Μην ξεχάσεις πριν φύγεις να προμηθευτείς ένα από τα μοναδικά βίγκαν προϊόντα που διαθέτει το mini market τους

Peas

Φαλήρου 40, Αθήνα, τηλ: 21 0921 8875


Φωτογραφία: happycow.net

Δύο στενά μακριά από τη στάση μετρό Συγγρού Φιξ βρίσκεται κρυμμένο ένα βίγκαν διαμαντάκι. Οι επιλογές πολλές και νοστιμότατες: μπορείς να διαλέξεις από sandwich, μέχρι burger, αραβικές πίτες ή αλμυρές τάρτες. Από τα sandwich ξεχωρίζει to Tofu Νuggets με μπουκίτσες παναρισμένου tofu, αβοκάντο και σάλτσα τσίλι -μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την αραβική πίτα με γύρο σεϊτάν. Για τους πιο θαρραλέους προτείνουμε την ωμοφαγική τάρτα με βάση ξηρών καρπών, κρέμα κάσιους, λιαστή τομάτα και βασιλικό.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v