Πάμε για ποτό στο Μετς;

Αν πίστευες ότι το Μετς είναι απλά μια όμορφη περιοχή για να ζεις, και μόνο αυτό, έκανες λάθος. Τα μπαρ του είναι υπέροχα.
Πάμε για ποτό στο Μετς;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες βόλτα στο πανέμορφο Μετς; Είναι μια από τις πιο γραφικές και ήσυχες γειτονιές της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο. Δεν προσφέρεται, όμως, μόνο για βόλτες το Μετς. Έχει και ωραία μπαράκια, προσεγμένα και με αέρα σούπερ ευρωπαϊκό - να ταιριάζει, άλλωστε, με την γειτονιά που είναι λουλουδιασμένη και γεμάτη όμορφα, παλιά κτίρια.

Και θα σου κάνουμε ένα μικρό τουρ στα μπαράκι του, για να τα βάλεις στο ραντάρ σου και να τους κάνεις μια επίσκεψη σύντομα. Αξίζουν...

Bodega

Αρδηττού 10, τηλ.: 210 9219 397

Βρίσκεται στην θέση του από το 1984 και έχει μια τεράστια τζαμαρία η οποία βλέπει απευθείας Ακρόπολη - έτσι, για να την βλέπουμε και χωρίς να ανεβαίνουμε σε ταράτσες. Η μουσική του είναι σταθερά κεφάτη και φάνκι, τα κοκτέιλ του αριστοτεχνικά φτιαγμένα (από 9€) και ο κόσμος που μαζεύει ισορροπεί πολύ ωραία ανάμεσα στο μείνστριμ και το ιντελεκτουέλ - μια χρυσή τομή που όλοι κυνηγάμε. Ίσως την βρούμε εκεί.

Skyfall

Μάρκου Μουσούρου 1, τηλ: 210 9210098
Αν το θες όμως το υψόμετρο για να απολαύσεις την Ακρόπολη, δεν σε κατηγορούμε, και δεν σε κατηγορήσαμε ποτέ. Και το Skyfall είναι από τα καλύτερη μέρη για να το κάνεις αυτό, με την αισθητική που την ονομάζουμε "κυριλέ χαλαρότητα". Τα signature cocktails του στοιχίζουν 10€ −ξεχωρίζουμε το The Boss με μαύρο ρούμι και κρητικά βότανα, το Georgina με τζιν, βασιλικό και αφρό λάιμ και τζίντζερ, και το Jack Sparrow με λευκό ρούμι, βανίλια, φρέσκο ανανά, λάιμ και τζίντζερ.

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ.: 210 9223414
Το αγαπάμε για πολλούς λόγους. Αρχικά, για το πόσο τέλεια είναι αυτή η μεγάλη τζαμαρία που βλέπει έξω. Ως γνωστόν, οι τζαμαρίες είναι η ταράτσα του ισογείου. Έπειτα, για το πόσο ωραίο, απλό αλλά και κυριλέ ύφος έχει. Μπορείς, δηλαδή, να βγεις με τον κολλητό σου ή για επαγγελματικό ραντεβού, ο χώρος στηρίζει και τα δύο, όπως και το τζαζέ σάουντρακ. Τα ποτά του στα 6€.

Κάιν

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616
Ένα ωραίο, χαλαρό μαγαζί, με βιντάζ λεπτομέρειες, κατάλληλο για απογευματινό καφέ αλλά και για βραδινό ποτάκι μετά την δουλειά. Και με μία γιγάντια τοιχογραφία που απεικονίζει την πρώτη αδερφοκτονία που συνέβη ποτέ, δια χειρός Δημήτρη Ταξή. Οι μουσικές του όσο περνάει η νύχτα, τόσο και ροκίζουν. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€, ενώ το απλό ποτό ξεκινά από τα 6€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v