Οι καλύτερες έξοδοι με θέα την Ακρόπολη

Οι καλύτεροι καφέδες, το καλύτερο φαγητό και τα καλύτερα κοκτέιλ για να απολαύσεις μαζί με την πιο όμορφη θέα της πόλης.
Οι καλύτερες έξοδοι με θέα την Ακρόπολη
Είτε έρχεσαι στην Αθήνα για πρώτη φορά, είτε είσαι βέρος Αθηναίος, η Ακρόπολη δεν χάνει την μαγεία της. Είναι από εκείνα τα πράγματα που θες να κάθεσαι και να τα χαζεύεις. Και, υποθέτουμε, αυτό συνέβαινε ανεξαρτήτως εποχής, δηλαδή μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε κάποιον εκατό χρόνια πριν να κοιτάει την Ακρόπολη και να της απευθύνεται, να έχει μια επικοινωνία μαζί της.

Fast forward στην σύγχρονη εποχή, που ακόμα αν μας πεις ότι κάποιο μέρος έχει την πολυπόθητη θέα, είμαστε εκεί. Κι ευτυχώς οι επιλογές όχι μόνο είναι πολλές, αλλά και σούπερ ενδιαφέρουσες και προσεγμένες. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό με την Ακρόπολη παρέα.

Για καφεδάκι πρωινό...
...και μεσημεριανό και απογευματινό, δεν θα πούμε. Θα πούμε επίσης πως τα παρακάτω μαγαζιά είναι all-day, αλλά εμείς τα προτιμούμε ένα τσικ παραπάνω για τον καφέ μας, με το φως του ήλιου να κάνει τα πάντα να φαίνονται ξεκάθαρα - αυτό ήταν και συμβολισμός, αλλά και αναφορά στο ότι απλώς αυτά τα μαγαζιά έχουν συγκλονιστική θέα.

Café Μουσείου Ακρόπολης

Δ. Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9000915
Μα πώς να μην μπει πρώτο, κιόλας. Είναι κυριολεκτικά εκεί πιο δίπλα. Ανεβαίνουμε λοιπόν στην ταράτσα του καφέ, και παραγγέλνουμε ελληνικότατο πρωινό, καφεδάκι (ο φρέντο εσπρέσο στα 3,5€) και για λίγη ώρα είμαστε μόνο εμείς και ο Βράχος.

Thissio View

Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο, τηλ: 21 0347 6754
Δεν είναι ότι βλέπεις μόνο την Ακρόπολη από εδώ. Βλέπεις ολόκληρο τον Βράχο, απολαμβάνεις μία από τις πιο πράσινες θέες που μπορείς να βρεις στο κέντρο της Αθήνας, και στον ορίζοντα βλέπεις όλη την κορυφογραμμή της πόλης. Επειδή όμως η θέα πληρώνεται, ο φρέντο στα 4,50€.

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3244244
Δεν θα σου πούμε να πας το βράδυ για κοκτέιλ, αλλά θα σου πούμε να του κάνεις μια επίσκεψη με το φως της ημέρας, για να απολαύσεις - εκτός από τον Παρθενώνα να σου λέει Γεια - την πιο urban θέα στην πολύβουη πλατεία Μοναστηρακίου. Ο φρέντο στα 3€.

Zillers

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277
Από εδώ βλέπεις τον Παρθενώνα κάπως στο πλάι, είστε κάπως σαν να έχετε πάρει μια απόσταση αλλά ακόμα να ακούτε ο ένας τον άλλο. Φταίει όμως που κατευθύνθηκες στην Μητροπόλεως και έφυγες πιο μακριά, ίσως σου κρατάει μούτρα. Το θέμα είναι πως μας αρέσει και η πίσω όψη του, και μας αρέσει επίσης πάρα πολύ αυτό το νεοκλασικό. Ο φρέντο στα 3€.

Για φαγητό...

Ορίζοντες

Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701
Ο καλύτερος συνδυασμός φαγητού και θέας στην πόλη ίσως. Και, το ξέρουμε, οι Ορίζοντες έχουν την φήμη πολύ ακριβού εστιατορίου, αλλά φροντίζουν για εμάς τα σετ μενού, στα 32€ το άτομο. Αυτή τη στιγμή, το πρώτο σετ μενού περιλαμβάνει καραβίδες και γυαλιστερές με καρέ φινόκιο, πιπεριά κονφί, αρμπαρόριζα και μασκαρπόνε, και μυλοκόπι σε κουρκούτι μπύρας με σωτέ σπανάκι και πουρέ παντζάρι.

Στροφή

Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130
Από την πολύ όμορφη σκεπαστή ταράτσα, που άλλες εποχές έριχνε σκιά όσο απολάμβανε το γεύμα του ο Μάνος Χατζιδάκις, διαλέγουμε γεύσεις ελληνικές, κατά βάση παραδοσιακές αλλά και με μερικές ενδιαφέρουσες ανατροπές, όπως την φέτα τηγανιτή σε φύλο κρούστας με μέλι και σουσάμι. Τα τοπ του μενού είναι ο κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες, όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι. Για δύο κυρίως πιάτα και μία σαλάτα, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Και, τέλος, για ποτό...
...και για κοκτέιλ, και για χορό, και για φλερτ και για να ξεσκάσουμε κι επειδή το αξίζουμε. Ουφ.

Point A

Ροβέρτου Γκάλλι 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9236832
Η θέα; Συγκλονιστική. Το μέρος; Υπέροχο. Αλλά αυτό που δένει το γλυκό είναι οι τρομερές signature δημιουργίες που βγαίνουν από την μπάρα, όπως το Creole Hurricane, με ρούμι, passion fruit, ανανά και λεμόνι, και η απίστευτη παραλλαγή του μοχίτο που ονομάζεται Greek Smash με Ούζο 12, φύλλα βασιλικού, λεμόνι και σιρόπι λεβάντας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€.

Anglais

Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 215 5601192
Κάποιες μέρες μας φαίνεται κουλ, κάποιες μέρες μας φαίνεται κιουτ. Δεν έχει ενδιάμεσο, αλλά το σίγουρο είναι πως θα ασχοληθούμε μαζί του. Για την ιστορία, κουλ είναι όταν πηγαίνουμε για καφέ και το ζούμε Σημαντικοί Αθηναίοι Που Κάνουν Διάλειμμα, και κιουτ είναι τις νύχτες που τα πίνουμε και φλερτάρουμε με τον πολύ ωραίο κόσμο του. Τα κοκτέιλ στα 10€.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917
Το αγαπάμε τόσο πολύ. Το αγαπάμε επειδή η Ακρόπολη μοιάζει να κάθεται στο δίπλα τραπέζι. Το αγαπάμε επειδή ακόμα κι όταν δεν βρίσκεις να κάτσεις, σχεδόν πάντα συμβαίνει ένα μαγικό και βρίσκεις ξαφνικά. Και προφανώς το αγαπάμε για τις κοκτεϊλάρες του. Φτιάχνονται με μεράκι, είναι άψογες κάθε φορά. Από τις πιο σταθερές αξίες στο κέντρο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Bios

Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335
Και κλείνουμε αυτό το κείμενο ενώ θα μπορούσαμε να πούμε απλώς Bios, αλλά εντάξει. Πρέπει να πούμε κι άλλες λέξεις. Όπως ξαπλώστρες, μουσικάρες, τέλειος κόσμος, κουλ, Ακρόπολη φωτισμένη, Ακρόπολη σαν σκηνικό της ζωής σου. Και τα κοκτέιλ στα 8€. Τα λέμε εκεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v