10 πλατείες στην Αθήνα για μεταμεσονύχτιο άραγμα

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τα προάστια, ο κόσμος επιστρέφει στις πλατείες για «ένα ποτάκι ακόμα».
10 πλατείες στην Αθήνα για μεταμεσονύχτιο άραγμα

Έγιναν σύμβολο ανεξάρτητης εξόδου στην μετά-λοκντάουν περίοδο, γέμισαν κόσμο, γέμισαν αστυνομία, μετά άδειασαν, όμως παρέμειναν σημείο συνάντησης των νυχτοπερπατητών της πόλης – κυρίως των νέων.

Στο περιορισμένο ωράριο των μπαρ και στο αβέβαιο μέλλον της νυχτερινής διασκέδασης, οι πλατείες επιστρέφουν ως τόπος νυχτερινής και μεταμεσονύκτιας αλληλεπίδρασης για «ένα ποτό ή μια μπύρα ακόμα» ή και παραπάνω.

Που βγαίνει λοιπόν ο κόσμος στην Αθήνα όταν το ρολόι δείξει 12;

Πλατεία Αγίας Ειρήνης


Touristorama.com

Η πλατεία με τα πολλά ανθοπωλεία και την επιβλητική εκκλησία που της χάρισε το όνομά της, αποτελεί σημείο συνάντησης και αράγματος και μετά το κλείσιμο των μαγαζιών, με τις παρέες να πιάνουν θέση σε παγκάκια αλλά και στα σκαλιά της Εκκλησίας πίνοντας κοκτέιλ στο χέρι και κουβεντιάζοντας.

Πλατεία Βαρνάβα



Σφύζει καθημερινά από ζωή και εν καιρώ καραντίνας αποτέλεσε επίκεντρο της… αντίδρασης στο κλείσιμο των πάντων με εκατοντάδες κόσμου να μαζεύεται στο κέντρο και στα στενάκια στα πέριξ της. Παραμένει σταθερά στις προτιμήσεις της νεολαίας για μπυρίτσα σε αυτοσχέδια «πηγαδάκια» από δω κι από εκεί.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου


voidnetwork.gr

Μια τόση δα πλατεία στην Κυψέλη θυμίζει έντονα χωριό και αποτελεί σημείο συνάντησης για παρέες που πιάνουν θέση σε παγκάκια και πεζούλια, αλλά και bros στην εκκλησιά για μια μπυρίτσα ακόμα. Fun Fact: η πλατεία αποτελούσε διαχρονικά στέκι καλλιτεχνών και διανοούμενων- Έλλη Λαμπέτη, Μένης Κουμανταρέας κ.α.

Δημόσιο Σήμα



Δεν είναι ακριβώς πλατεία, όμως ο υπαίθριος χώρος απέναντι από τον Έλβις, στη γωνία της Λεωνίδου με την Πλαταιών έχει μετατραπεί από το καλοκαίρι σε spot που μαζεύεται και αράζει όλο το Μεταξουργείο όταν τα μαγαζιά κλείσουν με περιπτερόμπυρες (και σουβλάκια) ανά χείρας.

Πλατεία Αγίας Παρασκευής



Η «πάνω» πλατεία είναι τόσο μεγάλη και τόσο άνετη που χωρά στις κερκίδες και τα παγκάκια της μεγάλη μερίδα των νιάτων της περιοχής. Τα δύο take away μαγαζιά που βρίσκονται εδώ (Alcohole, Sorry Mom) προμηθεύουν τον κόσμο με φτηνές μπύρες και κοκτέιλ μέχρι τις 12.00.

Πλατεία Μερκούρη



Άρωμα παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς, παρέες που έχουν μόλις φύγει από τα παρακείμενα καφενεία και μπαράκια και πιάνουν θέση σε παγκάκια και πεζούλια στο κέντρο της, κόσμος με ποδήλατα, φωνές και γέλια. Η πιο ωραία πλατεία, στην πιο όμορφη γειτονιά.

Πάρκο Ελευθερίας



Ακριβώς πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, αυτό το υπερυψωμένο και καταπράσινο πάρκο, μαζί με την άτυπη «πλατεία» μπροστά του όπου στέκει το επιβλητικό άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, γεμίζει κάθε στιγμή της ημέρας από κόσμο που λιάζεται, κάνει πικ νικ, skate ή πίνει μπύρες τα βράδια που τα μπαρ της πόλης κλείνουν.

Πλατεία Χαλανδρίου



Της έχουν δώσει διάφορα ονόματα - πλατεία Ηρώων, Ελευθερωτών ή Αγίου Νικολάου – και αποτελεί το πιο δυνατό κύτταρο του Χαλανδρίου. Σφύζει από ζωή κάθε στιγμή της ημέρας, με την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου να δέχεται στα μπόλικα σκαλιά της παρέες από πιτσιρίκια μέχρι νεολαίους που πίνουν χαλαρές περιπτερόμπυρες ενώ πιο δίπλα άλλοι επιδίδονται σε φιγούρες με skate. Ακριβώς απέναντι, ο χώρος έξω από την παιδική χαρά αποτελεί επίσης πόλο έλξης για όσους θέλουν «μια μπυρίτσα ακόμα».

Πλατεία Πρωτομαγιάς



Μεταξύ του Πεδίου του Άρεως και της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων, αυτή η μικρή και κάπως κρυμμένη πλατεία που φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορα φεστιβάλ (αυτοσχέδια και μη), αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους  Γκύζη και Κυψέλης και μια από τις πιο «ζωντανές» του κέντρου της πόλης.

Πλατεία Νέας Σμύρνης



Η δημοφιλής ατάκα «πάμε πλατεία» των 10 Μικρών Μήτσων αναφέρεται σε αυτή, και είναι λογικό. Η πλατεία Νέας Σμύρνης είναι μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες της Αθήνας και σφύζει καθημερινά από ζωή προσφέροντας άφθονο χώρο, αλλά και αρκετή δροσιά με δέντρα και λίμνες.

Φωτογραφίες: Foursquare

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v