Τουριστικά μαγαζιά στην Αθήνα που αξίζουν

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτα τουρίστες, όμως αυτήν την περίοδο είναι ό,τι πρέπει για να τα επισκεφτείς με την παρέα ή το έτερον ήμισυ.
Τουριστικά μαγαζιά στην Αθήνα που αξίζουν

Στους δρόμους της Πλάκας και του Μοναστηρακίου, με θέα «κάνω μια και πιάνω Ακρόπολη», αυτά τα μαγαζιά έχουν τη φήμη του «τουριστικού», όμως παραμένουν ποιοτικά. Και τώρα που οι τουρίστες είναι απών, είναι ακόμα πιο ήρεμα και ενδείκνυνται για ιδιαίτερες ή χαλαρές εξόδους.

Καφέ Αβησσυνία
Πλ. Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, τηλ: 2103217047

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cafe Avissinia (@cafeavissinia) on

Κλασικό στέκι, του οποίου η ταράτσα συνήθως γεμίζει τουρίστες, όμως αυτήν την περίοδο είναι ήρεμη και άνετη και ό,τι πρέπει για μεζέδες και κρασάκια με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Μια στάση εδώ επιβάλλεται είτε μετά από βόλτες στα παλιατζίδικα της πλατείας τις Κυριακές, αλλά και μια πτωχή πλην τίμια καθημερινή, από εκείνες που θες να βγεις κάπου όμορφα στο κέντρο με την παρέα. Πολύ όμορφος και ο κάτω όροφος, με διακόσμηση που θυμίζει μπελ επόκ και ζωντανή μουσική χωρίς μικρόφωνα. Στο μενού θα βρεις παραδοσιακούς μεζέδες, καλοφτιαγμένους και κάποια πιάτα ημέρας παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα – νοστιμότατα τα κοζανίτικα γιαπράκια, τα παραδοσιακά κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα και ο ενισχυμένος μουσακάς με σπανάκι. Ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με κρασί.

Στροφή
Ροβέρτου Γκάλλι 25, Ακρόπολη, τηλ: 2109214130

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Strofi Athenian Restaurant (@strofirestaurant) on

Ιστορικό εστιατόριο που από το 1975 «ακουμπάει» την Ακρόπολη, η Στροφή είναι αγαπημένο στέκι (και) των τουριστών για δεκαετίες έχοντας αποκτήσει διεθνή φήμη μάλιστα μέσα από ρεπορτάζ εφημερίδων του εξωτερικού – βλ. Guardian. Σήμερα, διατηρεί την αίγλη του τότε, παραμένει τουριστικό αλλά έντιμο, και σερβίρει καλομαγειρειμένη παραδοσιακή κουζίνα, στην ταράτσα μιας πανέμορφης μονοκατοικίας. Κλασική επιλογή από το μενού ο μουσακάς, τα ντολμαδάκια με αυγολέμονο, οι κολοκυθοκεφτέδες, το κατσικάκι στη λαδόκολλα, τα γεμιστά με ρύζι σταφίδες και κουκουνάρι και το αρνάκι φούρνου αρωματισμένο με θυμάρι και δενδρολίβανο. Οι γεύσεις χωρίς να εντυπωσιάζουν είναι νόστιμες, ενώ η θέα αρκεί και με το παραπάνω για ένα όμορφο βράδυ. Ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

GH Attikos Restaurant
Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη, τηλ: 2109215256

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by GH Attikos Restaurant (@gh_attikos_restaurant) on

Ακόμα μια νόστιμη ταράτσα που νομίζεις ότι θα απλώσεις το χέρι σου και θα ακουμπήσεις την Ακρόπολη, αυτή του Αττικού ενδείκνυται για τα βράδια στην πόλη που θες να ζήσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τα μάτια και τον ουρανίσκο σου. Η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της μέσα από πιάτα όπως αρνάκι λεμονάτο με πατάτες φούρνου, κοκκινιστό μοσχαράκι, πάπια με πορτοκάλι και δαμάσκηνα, σοφρίτο κερκυραϊκό με πουρέ, μπιφτέκια σχάρας με πατάτες baby, φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά, σαγανάκι από μαστέλο Χίου και μελιτζάνες με τυρί και ντομάτα. Το σέρβις είναι φιλικό, οι ιδιοκτήτες συμπαθέστατοι ενώ ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο, με κρασί.

Βρεττός
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 21 0323 2110

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brettos Plaka (@brettosplaka) on

H φωτογενής βιτρίνα του με τα εκατοντάδες πολύχρωμα μπουκάλια και λαμπιόνια είναι από τις πιο κλασικές και αναγνωρίσιμες εικόνες μαγαζιών στην Αθήνα αν όχι στην Ελλάδα. Ο μάστερ των λικέρ Βρεττός, με ιστορία από το 1909 παραμένει ένα τουριστικό αλλά αυθεντικότατο «μπαρ» το οποίο συνεχίζει να σερβίρει όπως τότε ούζο, ρακή, μπράντυ 3, 5 και 7 αστέρων και πάνω από 30 διαφορετικές γεύσεις λικέρ, γιατί καλή η οινογνωσία, αλλά λικερογνωσία πότε έκανες τελευταία φορά; Είναι επίσης ιδιαίτερα ρομαντικό, με τραπεζάκια έξω, χαμηλή μουσική που έρχεται από ένα μικρό ραδιοφωνάκι ξεχασμένο σε κάποιο ράφι και χαμηλό φωτισμό που δεν ενοχλεί τα ματάκια σου. Οι τιμές των αποσταγμάτων ξεκινούν από 4,5€.

Διόνυσος Zonar's
Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη, τηλ: 2109233182

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dionysos Zonar's (@dionysoszonars) on

Το ιστορικό εστιατόριο-τοπόσημο της Ροβέρτου Γκάλλι, έχει φιλοξενήσει ανά τις δεκαετίες εκατοντάδες διασημότητες, και παραμένει ένα εκλεπτυσμένο και σικ μέρος για να πιεις ένα κρασάκι η ένα κοκτέιλ με θέα τον ιερό βράχο. Το εντυπωσιακό εσωτερικό του φέρει την υπογραφή εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μόραλης και η Eλένη Bερναρδάκη, ενώ το μενού συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με κάποιες μοντέρνες πινελιές. Ο Διόνυσος προτείνεται για όλες τις στιγμές τις ημέρας, είτε για καφέ, είτε για brunch είτε για δείπνο μετά από μια χαλαρωτική βόλτα στο κέντρο της πόλης. Για ένα γεύμα εδώ ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 40€+ κατ’ άτομο, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 12€. Ναι, είναι ακριβό, όμως για μια στο τόσο αξίζει.

James Joyce Pub
Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ: 2103235055

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Brian Puesey (@brianpuesey) on

Συνήθως θα την έβρισκες φίσκα από Άγγλους ή/και Γερμανούς οι οποίοι θα κατέβαζαν σαν νεράκι pints με Guiness και θα έκαναν κερκίδα σε αγώνες της Premiere League και της Bundesliga. Η ιρλανδέζικη pub του Μοναστηρακίου είναι ό,τι πρέπει για να περάσεις μια βραδιά με την παρέα, καλές μπύρες, νοστιμότατες ποικιλίες αλλά και πιάτα με κρέας για συνοδεία και ωραίες μουσικές σε αυθεντικά δουβλινέζικο περιβάλλον.Στους πάγκους της σερβίρονται από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ νοστιμιές όπως παραδοσιακή πίτα ψαριού, ραγού από συκωτάκια κοτόπουλου, πλατό τυριών και αλλαντικών, fish and chips, Guinness pie από μοσχάρι και η ομώνυμη μπύρα. Για μια πλήρη μπυροκατάνυξη με φαγητό, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Το Καφενείον
Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα, 210-3246916

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κατερινα Ντοκου (@katerina.ntokou) on

Μην ρωτήσεις πιο, μιλάμε για «τουριστικά» μαγαζάκια άρα ένα είναι το καφενείο, το Καφενείον της Πλάκας στην Επιχάρμου. Αυτό που απλώνει τα μαρμάρινα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο υπό τη σκιά των δέντρων για να χαζέψεις την ήρεμη περαντζάδα της γειτονιάς, και σερβίρει, εκτός από τον απαραίτητο ελληνικό και άλλα δροσερότερα καφεδάκια, τιμιότατα μεζεδάκια, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της περιοχής, για να συνοδέψεις τα ούζα ή τα κρασάκια σου. Τα κεφτεδάκια του είναι must και καταναλώνονται σαν καραμελίτσες, το ίδιο και το γουρουνόπουλο φούρνου, σκέτο λουκούμι ή η χειροποίητη τυρόπιτα φούρνου. Οι τιμές του παραδόξως διόλου τουριστικές – περί τα 17€/ άτομο για ένα πλήρες μεζεδογεύμα με κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v