Υπάρχει δροσιά στην Αθήνα;

Υπάρχουν αντίδοτα στον θερινό καύσωνα της πόλης; Φυσικά και υπάρχουν, αρκεί να ξέρεις πού να κοιτάξεις.
Υπάρχει δροσιά στην Αθήνα;

Αθήνα είσαι καμίνι τραγουδούσε ο Παυλίδης και δε θα διαφωνήσουμε. Όντως το καλοκαίρι η πόλη «βράζει» και θυμίζει καζάνι. Όμως αυτό δε σημαίνει πως δε θα βρούμε ανάσες δροσιάς στο κέντρο της ή λίγο παραέξω.

Γιατί ναι, τελικά, υπάρχει δροσιά στην Αθήνα, αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε.

O Εθνικός Κήπος

Παρ’ όλες τις ατέλειές του, παραμένει μια ζωντανή πινελιά στο γκρίζο τοπίο του κέντρου της πόλης, και είναι ό,τι πρέπει για ανάσες δροσιάς αν βρεθείς μέσα στο καταμεσήμερο στην Αθήνα. Το καφενεδάκι που άνοιξε είναι υπέροχο, αλλά ακριβό, ενώ συχνά πυκνά στα ξέφωτα του διοργανώνονται φεστιβάλ μουσικής με ελεύθερη είσοδο, αλλά και μαθήματα Yoga.

Εθνικός Κήπος

Τα δροσερά θερινά

Εκεί ψηλά, οι ταράτσες των θερινών ατενίζουν τα άστρα και προσφέρουν «αεράτες» προτάσεις για βραδινή έξοδο. Σημειώστε τις δροσερές ταράτσες της Αβάνας στο Χαλάνδρι, αλλά και σινεφίλ του Λαΐς στο Γκάζι, καθώς και τους δροσερούς κήπους του Σινέ Φιλοθέη και της Μπομπονιέρας στην Κηφισιά. Έξτρα πόντοι για τις παγωμένες μπύρες στα ψυγεία τους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Filio Veioglani (@filiove) on


Ο Κήπος του Μεγάρου

Ανοιχτός καθημερινά μέχρι τη δύση του ηλίου, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής αποτελεί σημείο συνάντησης όλων εκείνων που αναζητούν λίγες ανάσες εξοχής στο κέντρο της Αθήνας. Τον Σεπτέμβρη μάλιστα θα προσφέρει και ανάσες μουσικής δροσιάς, καλώντας μας να πιάσουμε θέση στο γρασίδι με αποστάσεις για να απολαύσουμε μια ενδιαφέρουσα σειρά συναυλιών - περισσότερα εδώ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Megaron-TheAthensConcertHall (@megaron_athens) on


Ο κήπος του Noah

Μια όαση δροσιάς μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο κήπος του νέου bar restaurant είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μας εξόδους. Προσφέρει μπόλικο ίσκιο, δροσιστικά κοκτέιλ, αλλά και μεσογειακή κουζίνα σε φόντο πράσινο που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο πως βρίσκεσαι στην πόλη. Το απλό ποτό στα 7,5€, τα κοκτέιλ από 8,5€, για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί υπολογίστε περί τα 35€/ ατομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noah (@noah.athens) on


Η όαση του Verde

Λιμνούλες, διαδρομές για περπάτημα, άφθονο πράσινο και στη μέση ένας all day χώρος για καφεδάκι, brunch, δείπνο και ποτάκι. Το Verde στου Παπάγου είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δροσερά σημεία της Αθήνας – γι’ αυτό και σπάνια θα το βρεις άδειο. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€,για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25-30€/άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piu Verde (@piuverdepapagou) on


Και οι ταράτσες που αγαπήσαμε

Το φρέσκο Λοκάλι, η σαγηνευτική ταράτσα του ξενοδοχείου Σελίνα, το εναλλακτικό Bios, το Retire @ERGON House by the Clumsies, η ταράτσα του The Foundry Hotel, το Anglais Athens, το Ciel, οι ταράτσες του Gazarte και του Big Mouth στο Χαλάνδρι, όλες προσφέρουν λίγες δόσεις δροσιάς, ένα αεράκι στο μέτωπο και ωραίες μουσικές μα και ποτάκια.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by eleni nikoloulia 🍹 (@eleninikoloulia) on


Ο λόφος των Νυμφών

Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο δροσερά. Ο λόφος των Νυμφών ή «του Αστεροσκοπείου» δεν ξεφεύγει από τον κανόνα του… ύψους και προσφέρει απλόχερα επιλογές για δροσερές βόλτες μόλις πέσει ο ήλιος. Μάλιστα το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου, το Αστεροσκοπείο μας προσκαλεί να πάμε «Βόλτα στα Αστέρια», σε έναν ακόμα όμορφο εκπαιδευτικό περίπατο – περισσότερα εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀✺ World Union GREECE ✺ (@wu_greece) on


Ο Λόφος του Στρέφη

Το μικρό αδερφάκι του Λυκαβηττού είναι πιο εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια και βρίσκεται μια ανάσα από την εξαρχειώτικη γειτονιά, αλλά την κοιτάζει αφ’ υψηλού, γι’ αυτό άλλωστε χαίρεται και το αεράκι που του χαρίζει την δροσιά του. Συνδυάστε την βόλτα εδώ με χαλαρό ποτάκι σε κάποιο από τα δεκάδες μπαράκια των Εξαρχείων για τελείωμα η στο μεζεδοπωλείο του Εξωστρεφή που μαζεύει κυρίως νεαρές ηλικίες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 📷🗺️ (@kwnstantinosmt) on


Η Καλοπούλα στην Καισαριανή

Στην καρδιά του απόλυτου αθηναϊκού δάσους, στις πλαγιές του Υμηττού, η το δημοτικό καφέ της Καλοπούλας βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Ό,τι πρέπει για σκιερά καφεδάκια ή πικ νικ στα ξύλινα τραπεζάκια ακριβώς απέναντι για πικ νικ. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία, ο Υμηττός διαθέτει ποικίλα μονοπάτια προς εξερεύνηση.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ~ ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ [ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ]

Το ΚΠΙΣΝ

Αφήσαμε για τελευταίο το καλύτερο και ομορφότερο πάρκο της Ελλάδας. Το Πάρκο που δε θα βαρεθείς ποτέ να γυρνάς και να περπατάς ή αν αράζεις πιάνοντας ίσκιο σε κάποιο από τα δεκάδες δροσερά σημεία του. Το Πάρκο στο οποίο το εναλλασσόμενο τοπίο φύσης και αρχιτεκτονικής σου δίνει κάθε φορά και μια νέα αφορμή για να επισκεφτείς, ανεξαρτήτως ώρας. Δες εδώ τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους χώρους του.  

A celebrational view

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v