Οι καλύτερες μπύρες στα νότια πρόαστια

Μπυραρίες ωραίες δεν έχει μόνο στο κέντρο. Αποφασίζουμε να πάμε μια βόλτα από τα νότια, λοιπόν, και διαλέγουμε τις αγαπημένες μας.
Οι καλύτερες μπύρες στα νότια πρόαστια
Τι χρειάζεσαι για να σε δροσίσει μία καυτή νύχτα; Μια παγωμένη μπύρα, φυσικά. Και καλή παρέα. Και ωραία μουσική. Και αν έχεις όρεξη να πας μια βόλτα μέχρι τα νότια προάστια, έχουμε να σου προτείνουμε και τα καλύτερα μέρη για να ζήσεις αυτό το σκηνικό.

Le Roi

Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 125, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0971 1543
Αυτό που λέμε «τρίτωσε το κακό», αλλά από την ανάποδη. Επειδή τίποτα κακό δεν θα βρεις στο Le Roi (και στα αδερφάκια του στην Αγία Παρασκευή και στην Πανόρμου), που αγαπάει την ροκ μουσική (και την μέταλ ώρες-ώρες) και την βιντάζ αισθητική παραδοσιακής παμπ. Παλιές μοτοσυκλέτες, memorabilia και άφθονα μουσικά διακοσμητικά φτιάχνουν τον τέλειο χώρο για ένα δροσερό καλοκαιρινό βράδυ. Το απλό ποτό στα 8€, οι μπύρες από 5€.

BierHaus

Θάσου 16, Βάρκιζα, τηλ: 21 0897 9098
Καλοκαιρινή αύρα και στιλάτος χώρος, που μέσα του θα δεις ετερόκλητο κόσμο. Όλοι όμως έχουν κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για τις ωραίες μπύρες (από 2,5€ μόλις) αλλά και το πολύ ωραίο φαγητό. Πέρα από τα κλασικά λουκάνικα, στο μενού του φαγητού βρίσκουμε ζυμαρικά, ψάρια, κρεατικά σχάρας αλλά και χορταστικές ποικιλίες. Στον κατάλογο μπύρας βρίσκουμε έξι βαρελίσιες, οι οποίες μάλιστα μπορούν να σερβιριστούν από μικρό ποτήρι των 200ml μέχρι κανάτα του ενός λίτρου και σωλήνα των τριών λίτρων (στα 28€). Για ένα καλό γεύμα με μπύρα υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Molly Malone's

Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, τηλ: 210 8944247
Δεν χρειάζεται να πας Ιρλανδία για να ζήσεις την εμπειρία μιας παραδοσιακής παμπ. Μπορείς να πας απλώς μέχρι την Γλυφάδα. Σερβίρει πέντε διαφορετικές βαρελίσιες (Guinness, Klikenny, Fosters, Carlsberg, Heineken), δέκα διαφορετικές ετικέτες σε μπουκάλια, καθώς και αρκετές ετικέτες ιρλανδέζικων ή σκωτσέζικων ουίσκι και μπέρμπον. Για το τσιμπολόγημα, στο μενού βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές (όπως τάρτες με κατσικίσιο τυρί και ιρλανδέζικη πίτα ψαριού με πουρέ) δίπλα σε σταθερές όπως οι φτερούγες κοτόπουλου, τα πλατό τυριών και αλλαντικών. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 8-10€ η μερίδα, ενώ οι μπύρες ξεκινούν από 4€.

Barrel Haus

Ελ. Βενιζέλου 36 και Γερουλάνου, Αργυρούπολη, τηλ: 2109606060
Προς το παρόν αγνοούμε το υπέροχο, ξύλινο εσωτερικό, επειδή μάς κέρδισε η αυλή του. Τέτοιοι είμαστε. Το Barrel Haus διαθέτει περίπου 80 διαφορετικές ετικέτες μπύρας σε μπουκάλι, αλλά και αρκετές επιλογές βαρελιού από τη Γερμανία και την Τσεχία. Συνδυάζουμε την μπύρα με κάποια από τα λαχταριστά πιάτα του μενού, όπως σιγοψημένο κότσι με ξινολάχανο και πατάτες, corn dogs με λουκάνικα Φρανκφούρτης, σνίτσελ ή ζουμερά μπέργκερ και υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο για μπύρα και χορταστικό γεύμα.

Ερωτηματικό

Μ. Γερουλάνου 72, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9932848
«Τι συμβαίνει εδώ;» θα ρωτήσεις. Και εμείς θα σου πούμε να πας και να δεις, επειδή όταν το μαγαζί έχει τόσο μυστηριώδες όνομα, δεν θες να κάνεις σπόιλερ. Εντάξει, θα σου πούμε ότι παίζει τέλεια ροκ μουσική, έχει μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσιες μπύρες, αλλά και αρκετά φτηνά τσιμπολογήματα (10-15€ το άτομο για ποικιλία και μπυρίτσα). Όλα σου τα είπαμε πάλι, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το μυστήριο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v