Πάμε για κρασιά κάτω από τα αστέρια;

Οι αυγουστιάτικες βραδιές μας δεν χρειάζονται πολλά: Καλή παρέα, χαλαρές μουσικές και ένα ποτήρι καλό κρασί κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.
Πάμε για κρασιά κάτω από τα αστέρια;
Ξέρεις ποιο είναι το ιδανικότερο είδος μαγαζιού για ένα γρήγορο ποτηράκι (ή και δύο, ή και τρία, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) μετά την δουλειά; Τα wine bars. Πάμε να δούμε μερικά πολύ ωραία, που βγάζουν και τραπεζάκια έξω για να τα πίνουμε ρομαντικά και υπεύθυνα.

Warehouse

Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ.: 215 5408002
και Υπερείδου 1, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3247048
Το ιδιαίτερα δημοφιλές Warehouse απλώνει τα τραπεζάκια του στο μεγάλο πεζοδρόμιο της Μαυρομιχάλη, και μας σερβίρει περισσότερες από 70 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα σε ποτήρι (από 5,50€), και πάνω από 200 σε μπουκάλι, ενώ συχνά-πυκνά φέρνει και guest premium ετικέτες για βραδιές οινογνωσίας. Εδώ καλό θα ήταν να πάμε από νωρίς για να βρούμε να κάτσουμε, βέβαια – είπαμε, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στέκι.

Heteroclito

Φωκίωνος 2 και Πετράκη, κέντρο, τηλ.: 210 3239406
Το Heteroclito είναι μια γωνιά για όλους – για ποτό μετά την δουλειά, που είπαμε· για ρομάντζο και πριβέ φασούλες· για να βρεθείς με την παρέα χαλαρά και να τα πείτε. Και έχει περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικού κρασιού, ανανεώνοντας το μενού από αυτές που μπορούμε να δοκιμάσουμε και σε ποτήρι κάθε μήνα (από 4€ ως 8,5€ το ποτήρι). Κι εδώ υπάρχει η τάση για πολυκοσμία της μέρες αιχμής, οπότε εμείς θα σου το προτείνουμε για μια χαλαρή καθημερινή.

Monk

Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3211117
Η ταράτσα του είναι μια από τις ομορφότερες του κέντρου. Δεν κρύβουμε ότι την αγαπάμε πολύ, κι αυτήν και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της και την αίσθηση ρομάντζου που δημιουργεί, που συγχωρούμε τις λιγάκι τσιμπημένες της τιμές. Η λίστα κρασιών είναι εντυπωσιακότατη, η δε τεχνική Coravin που χρησιμοποιείται στο σερβίρισμα μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε και τις 200 ετικέτες της σε ποτήρι. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3€ και φτάνουν μέχρι τα 20€, για τα πιο σπάνια κρασιά.

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3229374
Το πολύ αγαπημένο wine bar της Βουλής απλώνει εδώ και χρόνια τραπεζάκια στο πλακόστρωτο μπροστά από τις εντυπωσιακές τζαμαρίες του και σερβίρει φοβερές ποικιλίες κρασιών, από Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό. Οι τιμές των ποτηριών ξεκινούν από 4€. Εδώ να πούμε ότι το Oinoscent, παρά το όνομά του, αποτελεί και πολύ καλό στέκι για να δοκιμάσεις ποιοτικό ουίσκι.

Kiki de Grèce

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα, τηλ: 6938878856
Έχει περάσει λίγος καιρός που όλοι συνειδητοποιήσαμε πως η Ηπίτου είναι από τα καλύτερα δρομάκια της Αθήνας. Και η Κική σίγουρα έβαλε το χεράκι της στην συνειδητοποίηση αυτή, προσκαλώντας μας να πιούμε κρασάκια (και να τσιμπήσουμε πολύ ωραία γκουρμεδομεζεδάκια) στα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από τα 4€, ενώ συχνά διοργανώνονται και events όπως aperitivo και βραδιές οινογνωσίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v