7 απρόσμενες βόλτες στην Αθήνα

Έχεις όρεξη για περπάτημα, αλλά όχι για άλλη Πλάκα-Αρεοπαγίτου-Φιλοπάππου; Έχουμε μερικές πιο πρωτότυπες ιδέες.
7 απρόσμενες βόλτες στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Τα αυγουστιάτικα απόβραδα, εκεί λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα που πιάνει να φυσά ένα ελαφρύ αεράκι, είναι ό,τι πρέπει για τις αθηναϊκές μας βόλτες. Κι αν βαρέθηκες το κλασικό τρίπτυχο Πλάκα-Αρεοπαγίτου-Φιλοπάππου (που πώς γίνεται να το βαρεθείς δεν ξέρουμε, αλλά ζουν και περίεργοι άνθρωποι ανάμεσά μας –ενίοτε μας διαβάζουν κιόλας) έχουμε μερικές πιο ασυνήθιστες ιδέες για να περπατήσεις στην πόλη.

Ανέβα στον λόφο του Στρέφη για να χαζέψεις τα φώτα της πόλης να ανάβουν ένα-ένα, και μετά κατηφόρισε τα σκαλάκια προς την Καλλιδρομίου, και περιπλανήσου στους δρόμους των Εξαρχείων, που ξεχειλίζουν τέχνη και επανάσταση –τα δύο καλύτερα πράγματα που μας έμειναν πια σε αυτή τη ζωή.

athens_exarchia_street

Ξεκίνα από την Πλατεία Αυδή για να εξερευνήσεις τους πιο υποτιμημένους πεζόδρομους αυτής της πόλης, εκείνους του Μεταξουργείου/ Κεραμεικού/ πώς θέλεις τέλος πάντων να το λες. Είναι γεμάτοι φανταστικά νεοκλασικά, κάποια εκ των οποίων ανακαινίζονται και κάποια διατηρούν την παλιά, φθαρμένη τους αίγλη.

Metaxourgeio, Athens, Greece

Πέρνα τις γραμμές του τραίνου από το Γκάζι, για να περιπλανηθείς ανάμεσα στα χαμηλά σπιτάκια, τα ψαγμένα μεζεδοπωλεία και τη βιομηχανική αισθητική του Βοτανικού –ο οποίος να μας το θυμηθείς, θα είναι σε λίγα χρόνια το νέο Μεταξουργείο.

Rodopis st., Votanikos - Ροδόπης 15, Βοτανικός

Πάρε το μετρό για τον ολοκαίνουριο σταθμό του Κορυδαλλού, γιατί πάντα είναι ωραίο να ανακαλύπτεις νέες γειτονιές, και γιατί εδώ όταν βαρεθείς να βολτάρεις θα πιάσεις τραπεζάκι σε δυο από τα πιο ενδιαφέροντα μπαράκια της πόλης

Ετοιμάσου να συγκλονιστείς με την αποκάλυψη ότι τα Πετράλωνα δεν είναι μόνο για μεζέδες: Τα δρομάκια τους είναι γεμάτα γλυκύτατες μονοκατοικίες, λουλουδιασμένες αυλές και γοητευτικά νεοκλασικά, να χαίρεσαι να περπατάς ανάμεσά τους.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi) στις


Διάσχισε όπως έρχεσαι από το Σύνταγμα τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο, για να περάσεις εν συνεχεία απέναντι στο Μετς και να βολτάρεις σε μικρούς πεζόδρομους γεμάτους νεοκλασικά και σκαλάκια που ανηφορίζουν ατενίζοντας την Ακρόπολη από τις πιο αναπάντεχες γωνίες –αρκεί να θυμάσαι να κοιτάς πού και πού προς τα πίσω.



Κατέβα μια βόλτα στον Πειραιά, για να περιπλανηθείς αρχικά ανάμεσα στα παστέλ νεοκλασικά που στολίζουν το λοφάκι της Καστέλλας, και εν συνεχεία πλάι σε σκάφη και βαρκάκια που λικνίζονται απαλά στο Μικρολίμανο. Ποτό στην επιστροφή με φόντο το ηλιοβασίλεμα ή τα φώτα της πόλης να καθρεφτίζονται στην θάλασσα, οπωσδήποτε στον Δον Κιχώτη της Καστέλλας.

Kastella

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v