Οι καλύτερες βόλτες γύρω από το Θησείο

Τα καλύτερα καφεδάκια, οι πιο νόστιμες γεύσεις και οι ωραιότερες διαδρομές για βόλτα σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας.
Οι καλύτερες βόλτες γύρω από το Θησείο

της Ηρώς Κουνάδη

Μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας τα έχει όλα: Και σούπερ διαδρομές για περπάτημα, και «εξοχές» για πικνίκ, και μερικά από τα καλύτερα καφεδάκια της πόλης, και brunch και μεζεδάκια και απ’ όλα. Τα συγκεντρώσαμε όλα σε ένα best of Θησείο, τώρα που η άνοιξη μας ξεμυαλίζει για ολοήμερες (και ολονύχτιες) βόλτες.

Περπατώ εις το «δάσος»

«Πάμε στο δάσος» μας είπε πρόσφατα ένας τουρίστας αναφερόμενος στο λόφο του Φιλοπάππου, και το βρήκαμε τόσο χαριτωμένο που αποφασίσαμε να το δανειστούμε. Ο λόφος του Φιλοπάππου και τα μονοπάτια του προσφέρονται τόσο για ανοιξιάτικες πεζοπορίες και πικνίκ στο γρασίδι, όσο και για εξερευνήσεις με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα - Τα μυστικά που κρύβει ο λόφος του Φιλοπάππου

Ιδανικά για περπάτημα είναι και τα (χωμάτινα) δρομάκια – μονοπάτια μέσα και γύρω από την Αρχαία Αγορά (8.00-20.00 καθημερινά, εισιτήριο 8€) όπως και η πλαγιά του λόφου του Αρείου Πάγου, από τη μεριά που καταλήγει στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Αν είσαι σε διάθεση για περισσότερο περπάτημα, ωραία διαδρομή κάνει και ο περιφερειακός του Φιλοπάππου, που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα και το Κουκάκι, αφήνοντάς σε να διαλέξεις πόσο αστική ή πόσο εξοχική τη θέλεις τη βόλτα σου –στην πρώτη περίπτωση κινείσαι κατά βάση στο δρόμο, στη δεύτερη ξεστρατίζεις και λίγο προς τα μονοπάτια και τις πρασινάδες του λόφου.

Καφεδάκι πού θα πιούμε;

Φήμες λένε πως το Θησείο έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση café ανά τετραγωνικό μέτρο από κάθε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Το δύσκολο είναι να διαλέξεις πού θα πρωτοπάς. Για καφεδάκι με φανταστική θέα θα ανέβεις στον τελευταίο όροφο του Chocolat ή του Thissio View.



Για ψαγμένες ποικιλίες καφέ, που συνοδεύονται από ένα εκ των καλύτερων brunch της Αθήνας, στο Underdog. Για χάζι στην περαντζάδα της Ηρακλειδών και σούπερ γλυκά στο Ηλιοστάσιο. Για καφεδάκι σε καλές τιμές και τέλειο σκηνικό, στο 6. Για τέλειο βίντατζ σκηνικό και εξαιρετικά τσιμπολογήματα να συνοδεύουν τον καφέ μας στο Ακροπόλ.

Πείνασα, τι θα φάμε;

- Ουζάκια με μεζέδες όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, χοιρινό με μανιτάρια και σπιτίσια φάβα ως συνέχεια του καφέ μας στο υπέροχο σκηνικό του Ακροπόλ.

- Ζουμερά μπιφτέκια και παϊδάκια να γλείφεις τα δάχτυλά σου και να νομίζεις πως βρίσκεσαι στην εξοχή, στα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης το Στέκι του Ηλία.

- Πειραγμένα και μη μεζεδάκια, φτιαγμένα με προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα (μπαστουνάκια γραβιέρας με γλυκό του κουταλιού και αρμπαρόριζα, κυκλαδίτικα κεφτεδάκια με ούζο, σαγανάκι μελιτζάνα με μαρμελάδα ντομάτας, για να πάρετε μια ιδέα) στο Αμπιμπάγιο.



- Εκπληκτική δημιουργική κουζίνα (Χοιρινό ψημένο στον φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, lime και φρέσκο κόλιανδρο ας πούμε) διά χειρός Άρη Τσανακλίδη στην Kuzina.

- Ινδική κουζίνα με σούπερ κάρι, tikka masala και δε συμμαζεύεται στο Indian Masala που έχει και μια κουκλίστικη αυλίτσα και στο Mirch.

- Σούπερ ελληνική και μεσογειακή κουζίνα (ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας, σπιτικά σουτζουκάκια, πειραγμένη παέγια με κους κους…) στην πανέμορφη αυλή της Κάππαρης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v