Αυτά τα θερινά σινεμαδάκια μοσχοβολούν θάλασσα

Λουλούδια και άρωμα από γιασεμί, χαλικάκι και άφθονα μοσχομυριστά ποπ κορν σε αγαπημένα «θαλασσινά» σινεμαδάκια της Αττικής.
Αυτά τα θερινά σινεμαδάκια μοσχοβολούν θάλασσα

Κάποια κοντινά, για «τσακ-μπαμ» σινεφίλ αποδράσεις, άλλα λίγο πιο μακρινά για μονοήμερες με βουτιές και προβολές. Αυτά τα θερινά τα σινεμά μια ανάσα από τη θάλασσα είναι το πραγματικό νόημα του καλοκαιριού.

Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4227427, είσοδος 7€, φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 5€, κάθε Τρίτη, Τετάρτη είσοδος 5€



Με την μικρότερη απόσταση από τη θάλασσα, το θερινό του Πειραιά στην ομώνυμη πλαζ είναι μια υπέροχα δροσερή γωνίτσα πλάι στο κύμα, το οποίο αν έχει αεράκι το ακούς ως γλυκό φόντο στους διαλόγους της ταινίας. Τα βοτσαλάκια που τρίζουν στο πάτημα, το άρωμα του ποπ κορν και το φιλικό σέρβις προσθέτουν έξτρα πόντους στην όλη εμπειρία.

Σινέ Φλοίσβος
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256, είσοδος 8€, κάθε Τρίτη 6€, παιδικό 6€, online αγορά από εδώ



Χαλαρό περιβάλλον, μπόλικο πράσινο, όμορφος χώρος, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια και χαλικάκι κάτω συνθέτουν τον χαρακτήρα του πιο οικογενειακού σινεμά των νοτίων προαστίων. Το καφε-μπαρ με τις αναπαυτικές καρέκλες είναι ό,τι πρέπει για άραγμα, ενώ στο μενού περιλαμβάνονται καθημερινά φρέσκια πίτσα Domino’s και κάποιες επιλογές σε finger food. Για τις κρύες βραδιές έχει και φλις κουβερτούλες.

Ρία
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8970844, είσοδος 8€, κάθε Τρίτη στα 6€



Μας αρέσει για τις αναπαυτικές κόκκινες καρεκλίτσες του, τις σεζλόνγκ και τις άνετες πολυθρόνες, τα ζουμερά χοτ ντογκ, αλλά και για τον σινεφίλ χαρακτήρα του, αφού προβάλλει ως επί το πλείστον ταινίες περιορισμένης διανομής. Ακριβώς δίπλα το ομώνυμο μπαράκι είναι ό,τι πρέπει για κοκτέιλ συνοδεία ωραίων μουσικών. Ενίοτε ψήνουν και σουβλάκια στην καντίνα τα οποία είναι νοστιμότατα.

Σινέ Ακτή
Θησέως και Αιόλου, Βουλιαγμένη. Τηλ.: 210 8961337, είσοδος 8€, κάθε Τετάρτη στα 5€



Συντροφεύει τους Νότιους από το 1974 έχοντας συνδυάσει το όνομά του με ολόκληρες γενιές θεατών που πιάνουν θέση ως σήμερα στις κλασικές μπλε πλαστικές του καρεκλίτσες πάνω στο χαλικάκι, για να απολαύσουν ταινίες Α’ προβολής αλλά και αρκετές επανεκδόσεις. Παγωμένες μπύρες, πατατάκια και τίμια νάτσος συνοδεύουν τις ταινίες.

Ορφέας
Λεωφόρος Σαρωνίδος 60, Σαρωνίδα. Τηλ.: 2291 060077, είσοδος 7€, φοιτητικό-παιδικό-άνω των 65 στα 6€



Η συνέχεια του θρυλικού Ορφέα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης προβάλλει ταινίες τα καλοκαίρια από το 1996 σε έναν νοσταλγικό χώρο που μοσχομυρίζει γιασεμί και σε βάζει στο κλίμα από την είσοδο με τις παλιές αφίσες και τις όμορφες γωνιές με τραπεζάκια για άραγμα και μπίρι μπίρι. Συμπαθέστατος ο ιδιοκτήτης κ. Σκλάβος, τιμιότατο το μπαρ με ντόπιο κρασί, βαρελίσιες μπίρες, συνοδευτικά φρουτάκια και ποικιλίες τυριών μεταξύ άλλων.

Γαλάζια Ακτή
Γαλάζιας Ακτής 110, Λαγονήσι, Τηλ: 22910 22244, είσοδος 7,50€, παιδικό/φοιτητικό στα 6€, κάθε Τετάρτη στα 5€



Στην ομώνυμη παραλία στο Λαγονήσι, το μπανάκι επιβάλλεται και αφού στεγνώσουμε και φάμε σε κάποιο από τα παρακείμενα ταβερνάκια πιάνουμε θέση στις καρεκλίτσες αυτού του όμορφου συνοικιακού θερινού για προβολές κάτω από τα αστέρια. Τιμιότατη η ξύλινη καντίνα του με πάσης φύσεως δροσιστικά αναψυκτικά, μπυρίτσες και ψιψιψόνια για τσιμπολόγημα.

Alex
Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 235, Πόρτο Ράφτη. Τηλ.: 22990 76034, είσοδος 7,5€, κάθε Τετάρτη 5€



Σε έναν χώρο κανονική όαση δροσιάς λίγα μέτρα από τη θάλασσα, γεμάτο λουλουδάκια και χαλίκια στο πάτωμα, το Alex προβάλλει επιλεγμένες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, αλλά και αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Το σέρβις είναι ευγενέστατο και… οικογενειακό, ενώ το κυλικείο σερβίρει νοστιμότατα νάτσος με διπλό τυρί και ικανοποιητική ποικιλία αναψυκτικών και ζύθων.

Δείτε πληροφορίες για τις ταινίες που προβάλλουν τα θερινά της Αθήνας εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v