Όμορφα και δροσερά θερινά στα βόρεια

Ανηφορίζουμε προς τα βόρεια προάστια της Αθήνας και ψάχνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας, δροσερά θερινά σινεμά. Επειδή το αξίζουμε.
Όμορφα και δροσερά θερινά στα βόρεια
Τι είναι το καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά; Ό,τι είναι και το καλοκαίρι χωρίς πάρτι σε ταράτσες, χωρίς βουτιές και χωρίς ξενύχτια σε παραλίες: λειψό. Επειδή όμως οι ζέστες (οι σκληρές οι ζέστες, αυτές οι αθηναϊκές του κέντρου, που σε σκοτώνουν) έχουν σφίξει, λέμε να πάρουμε τον δρόμο προς τα σαφώς πιο δροσερά βόρεια προάστια, και να απολαύσουμε ταινίες κάτω από τ’ αστέρια.

Μπομπονιέρα

Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ.: 210 8019687
Τιμή εισιτηρίου: 8,5€
Πώς να μην είναι δροσερός ένας κινηματογράφος που είναι τόσο πράσινος; Η Μπομπονιέρα της Κηφισιάς είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταινία, αλλά και για κους-κους στην εξωτερική αυλίτσα του όταν πέφτει το διάλειμμα.

Cine Ψυχικό Classique

Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 210 6777330
Τιμή εισιτηρίου: 8,5€
Πάνω στο χάος της Κηφισίας, υπάρχει μία ταράτσα που σε στέλνει… στον παράδεισο. Στο υπέροχο θερινό του Ψυχικού, απολαμβάνουμε ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και μερικές επανεκδόσεις, και έχουμε επίσης συνθήκες εικόνας και ήχου από τις καλύτερες της πόλης. Βάλε στα συν και το προσωπικό τραπεζάκι που έχει κάθε θέση, και δεν είναι να απορείς που το αγαπάμε τόσο.

Cine Φιλοθέη

Πλατεία Δροσοπούλου 1, Φιλοθέη, τηλ.: 210 6833398
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Η Φιλοθέη φημίζεται για το πράσινο και την δροσιά της, και το θερινό της δεν θα μπορούσε να ξεφεύγει πολύ από αυτό το κόνσεπτ. Στο Cine Φιλοθέη απολαμβάνουμε ταινίες πρώτης προβολής σε έναν πανέμορφο χώρο, με απίστευτο ήχο. Και ίσως θα ήταν καλό να διευκρινίσουμε ότι το «δροσερός» εδώ το λέμε πολύ κυριολεκτικά—ζακέτα να πάρεις.

Αβάνα

Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106756546
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Κάπου ανάμεσα στο κέντρο του Χαλανδρίου και του Νέου Ψυχικού, βρίσκεται αυτό το κουκλίστικο σινεμά, που προβάλλει στην ταράτσα του πρόσφατες ταινίες. Επίσης, μετά μπορεί να κάτσεις και να ξεχαστείς και να κοιτάς την Αθήνα από ψηλά, που είναι μια εξίσου ωραία ταινία. Αν πας σχετικά νωρίς, ίσως προλάβεις να κάτσεις και σε καναπεδάκι.

Μαργαρίτα

Δουκ. Πλακεντίας 87, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106014284
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Ακόμα μια επιλογή στο Χαλάνδρι, που – όσο να ‘χει – τα αγαπάει τα θερινά του, κι έχει μπόλικα. Η Μαργαρίτα είναι ένας χώρος νοσταλγικός, ευρύχωρος (που μας νοιάζει αρκετά πλέον), με τραπεζάκια ανάμεσα στα καθίσματα (αυτό μας νοιάζει ακόμα περισσότερο), αλλά και πολύ εύκολο πάρκινγκ. Τι παραπάνω να ζητήσεις;

Άνοιξις

Αττική & Ευριπίδου 19, Ν. Ηράκλειο, τηλ.: 2102814071
Τιμή εισιτηρίου: 7,50€
Ένα υπέροχο θερινό στο Ηράκλειο, με εκείνο τον συνοικιακό αέρα που τόσο χρειαζόμαστε όλοι να ζήσουμε πού και πού. Εδώ, εκτός από τις κλασικές καρέκλες σκηνοθέτη που έχουμε συνηθίσει στα θερινά, παίζουν ακόμα και… ξαπλώστρες, άρα είναι μια καλή ιδέα να φτάσεις από νωρίς, για να βρεις θέση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v