5 θερινά σινεμά και 5 τέλεια μπαράκια δίπλα τους

Γιορτάζουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτά θερινά σινεμά, σε πέντε από τα πιο αγαπημένα μας… και σε άλλα τόσα μπαράκια δίπλα τους.
5 θερινά σινεμά και 5 τέλεια μπαράκια δίπλα τους
Σας έλειψαν; Εμάς μας έλειψαν πολύ. Και λέμε να γιορτάσουμε την επιστροφή τους όπως τους αρμόζει… πιάνοντας καρέκλα σκηνοθέτη και μετά συζητώντας τις ταινίες τους σε πέντε εξίσου αγαπημένα μπαράκια στη γειτονιά τους.

Λαΐς
Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3609695



Στην υπέροχη ταράτσα της Ταινιοθήκης, με θέα τις κατακόκκινες καμινάδες του Γκαζιού, η αγαπημένη μας Λαΐς προβάλλει την Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη, σε μία μόνο προβολή, στις 21.00. Εισιτήριο στα 7€.

Και μετά, και μετά; Κάνουμε στην κυριολεξία τέσσερα βήματα από την είσοδο της Λαΐδας, και πιάνουμε τραπεζάκι στην κουκλίστικη αυλή της Φάμπρικας που φέτος φρεσκαρίστηκε και είναι ομορφότερη από ποτέ. Ποτά στα 6€ και ωραιότατα τσιμπολογήματα αν έρθετε πεινασμένοι.

Ζέφυρος
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 2103462677



Το θερινό σινεμά που αγαπούν πιο πολύ απ’ όλα οι χίπστερ φίλοι σου και οι μεγαλύτερης ηλικίας Αθηναίοι, είναι καλλιτεχνίζον και νοσταλγικό, ταιριάζει γάντι στη γειτονιά του, και παίζει αποκλειστικά και μόνο επανεκδόσεις. Αυτό το Σαββατοκύριακο, Η Κυρία Εξαφανίζεται διά χειρός του μετρ Άλφρεντ Χίτσκοκ. Δύο προβολές, στις 20.50 και στις 22.50, και εισιτήριο στα 7€.

Και μετά και μετά; Θα πιάσουμε τραπεζάκι στην αυλίτσα του Κύριου Χου, που στεγάζεται σε ένα γλυκύτατο νεοκλασικό των Πετραλώνων, και μας κακομαθαίνει με σούπερ κοκτέιλ από 7€.

Βοξ
Θεμιστοκλέους 82, Εξάρχεια, τηλ.: 2103810727



Το απόλυτο εξαρχειώτικο σινεμά, αγαπά κι αυτό πολύ τις επανεκδόσεις και την αστική κουλτούρα, και αναδίδει ένα κούλνες που δύσκολα θα βρεις σε άλλο θερινό. Αυτό το Σαββατοκύριακο παίζει Φελίνι, το 8 ½, σε μία μόνο προβολή που ξεκινά στις 21.30. Εισιτήριο στα 7€.

Και μετά και μετά; Θα κατηφορίσουμε ως τον αγαπημένο Κόκκινο Λωτό, για τα εξαιρετικά μοχίτο του (με 5€ μόνο) και τις φοβερές και τρομερές μουσικές του.

Παναθήναια
Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη, τηλ.: 2106425714



Μικρό, γλυκύτατο και καταπράσινο, ο ορισμός του θερινού σινεμά που αναδίδει νοσταλγικό άρωμα γιασεμιού, το Παναθήναια της Νεάπολης έχει κάτι από τα παιδικά μας καλοκαίρια. Παίζει τόσο επανεκδόσεις όσο και ταινίες πρώτης προβολής –αυτό το Σαββατοκύριακο έχει γαλλικό σινεμά, Παιχνίδια Ζευγαριών του Ολιβιέ Ασάγιας, με τη Ζυλιέτ Μπινός. Δύο προβολές, στις 20.50 και στις 23.00, και εισιτήριο στα 7€.

Και μετά και μετά; Θα κατηφορίσουμε την Ασκληπιού ως την κοσμαγάπητη Φάλαινα, για μουσικάρες, σοσιαλάιζινγκ και κλασικά κοκτέιλ στα 7€.

Αίγλη Χαλανδρίου

Τα παιδιά του βορρά έχουν το δικό τους αγαπημένο θερινό σινεμά, δυο βήματα από τη δροσερή Ρεματιά του Χαλανδρίου, που αγαπά πολύ τις ταινίες πρώτης προβολής και τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Αυτή την εβδομάδα, για του λόγου το αληθές, προβάλλει την Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη. Μία μόνο προβολή, στις 21.00, και εισιτήριο στα 8€.



Και μετά, και μετά; Θα περπατήσουμε ως το κέντρο του Χαλανδρίου, για να πιάσουμε ένα από τα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο το 9Βήτα και να δοκιμάσουμε τα φοβερά και τρομερά του κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v