10 ταινίες που θα δούμε φέτος στα θερινά

Η νέα θερινή σεζόν ξεκινά κι εμείς ξεχωρίζουμε δέκα ταινίες που θα προβληθούν φέτος το καλοκαίρι κάτω από τα αστέρια.
10 ταινίες που θα δούμε φέτος στα θερινά

Τα θερινά άνοιξαν και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε σινεμά κάτω από τα αστέρια, στις αγαπημένες ανοιχτές αίθουσες συντροφιά με μια μπυρίτσα.

Οι ελληνικές εταιρείες διανομής δεν… τσιγκουνεύτηκαν και αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν περί τις 100 ταινίες για τη θερινή σεζόν, από τις οποίες ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων (11/6)



Ο Olivier Assayas, το ανήσυχο πνεύμα του γαλλικού σινεμά, επιστρέφει με μια ταινία κατασκοπίας η οποία μας ταξιδεύει στις αρχές του 1990, όταν ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα, ξεκινώντας ένα δίκτυο κατασκόπων στο Μαϊάμι. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Penélope Cruz και ο Gael García Bernal.

Πινόκιο (11/6)



Το αριστουργηματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας περνά στα χέρια του δεξιοτέχνη Matteo Garrone των «Γόμορα» και «Dogman» και δέχεται αρκετές δόσεις ρεαλισμού, όπως μας έχει συνηθίσει ο σκηνοθέτης, χωρίς όμως να χάνει τη μαγεία και την αισθητική του. Πρωταγωνιστεί ο Roberto Benigni, αυτή τη φορά στον ρόλο του Τζεπέτο.

Οι Μεταφραστές (18/6)



Εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες, απομονώνονται σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ώστε να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές επιτυχίες όλων των εποχών. Ο Régis Roinsard επιστρέφει με ένα «λογοτεχνικό» θρίλερ με αρκετές ανατροπές και τον Μανώλη Μαυροματάκη μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Τιμώμενος Επισκέπτης (18/6)



O Atom Egoyan επιστρέφει με ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Τα πράγματα θα πάρουν αναπάντεχη τροπή, και η Βερόνικα θα καταδικαστεί αδίκως για ένα σεξουαλικής φύσης έγκλημα. Πρωταγωνιστούν οι Luke Wilson, David Thewlis και Laysla De Oliveira.

Tenet (15/7)



Ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία του φετινού καλοκαιριού, το Tenet του Christopher Nolan συνεχίζει να αποτελεί ένα μυστήριο όσον αφορά το κομμάτι του τι θα δούμε, και ίσως να είναι καλύτερα έτσι μιας και ο βρετανός σκηνοθέτης έχει αποδείξει πως ξέρει τι θέλει το κοινό του.

Ένας Υπέροχος Γείτονας (2/7)



Η ζωή του δημοφιλή αμερικάνου τηλεπαρουσιαστή Fred Rogers μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τον Tom Hanks να πρωταγωνιστεί στην βιογραφική ταινία που σκηνοθετεί η Marielle Heller. Επίκεντρο της ταινίας η συνάντηση του με τον κυνικό δημοσιογράφο Tom Junod, η οποία θα αλλάξει ριζικά την αντίληψη του τελευταίου για τη ζωή.

Μουλάν (30/7)



Το αγαπημένο animation της Disney αποκτά σάρκα και οστά, σε ένα live action ριμέικ όπου πρωταγωνιστεί η Liu Yifei, σε σκηνοθεσία της Niki Caro. Όπως και στην animated ταινία, η ζωή της ατρόμητης Μουλάν αλλάζει όταν ξεσπά πόλεμος στην Κίνα και εκείνη καλείται να υπηρετήσει στον αυτοκρατορικό στρατό.

Wonder Woman 1984 (20/8)



H υπέροχη Gal Gadot φορά χρυσή πανοπλία και η Kirsten Wiig υποδύεται την κακιά Cheetah, στη νέα ταινία της σειράς κόμικ η οποία ακολουθεί τα βήματα της ηρωίδας τη δεκαετία του '80 με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο. Και αυτή η ταινία αναμένεται να έχει σούπερ δράση, μπόλικη κλωτσοπατινάδα αλλά και ωραία ρετρό αισθητική.

Capone (20/8)



Ο πάντα δραστήριος Tom Hardy δέχτηκε την πρόκληση να ερμηνεύσει μια από τις πλέον περιβόητες φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα, τον Αλφόνσο «Αλ» Καπόνε, σε σκηνοθεσία Josh Trank κι εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία εστιάζει στα τελευταία χρόνια της ζωής του διαβόητου γκάνγκστερ, μετά την αποφυλάκιση του από το Αλκατράζ.

The Beatles: Get Back (3/9)



Ο Peter Jackson εκπλήσσει και κάνοντας χρήση 55 ωρών γυρισμάτων από τις αρχές 1969, ενώ τα Σκαθάρια ηχογραφούσαν στο στούντιο το θρυλικό «Let It Be», κυκλοφορεί ένα ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας βάζει δίπλα στην δημοφιλέστερη μπάντα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ακολουθεί επόμενο top-10 με τις επανεκδόσεις ταινιών που περιμένουμε πώς και πως.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v