Τα μπαρ στον πεζόδρομο είναι το νόημα του καλοκαιριού

Πίνουμε ποτάκι στα όρθια ή σε τραπεζάκια και ψηλά σκαμπό σε πολυσύχναστους, αλλά και ήρεμους πεζόδρομους της πόλης.
Τα μπαρ στον πεζόδρομο είναι το νόημα του καλοκαιριού

Ο καύσων κάνει αισθητή την παρουσία του, η δροσιά λιγοστεύει, όμως τα βράδια στην πόλη μπορούν να γίνουν δροσερά αρκεί να βρούμε το κατάλληλο μέρος.

Στους πεζόδρομους, αδελφές μου!

Εκεί που τα τραπεζάκια βγαίνουν κάτω από δέντρα και ουρανό, εκεί που οι παρέες μαζεύονται, κουβέντες δίνουν και παίρνουν κοκτέιλ δημιουργούνται και απολαμβάνονται κάτω από το φεγγαρόφως και η καλοκαιρινή ζωή κυλά ωραία.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ. 2103634583



Το μπαρ των φοιτητικών μας χρόνων έχοντας ήδη κλείσει 4 δεκαετίες ζωής, συνεχίζει απλώνει τα τραπεζάκια του στον γραφικό πεζόδρομο της Δελφών κάτω από τα δέντρα, προσφέροντας έναν άνετο υπαίθριο χώρο για να πιούμε καθαρά ποτά και κλασικά κοκτέιλ. Οι μυημένοι βέβαια που έχουν… χτίσει τον χώρο ανά τα έτη, ξέρουν το ποτό – σήμα κατατεθέν του: τη δροσερή, σπιτική, ευωδιαστή σανγκρία που αγαλλιάζει καρδιές και μυαλουδάκια. Οι djs εδώ εναλλάσσονται καθημερινά, παίζοντας uplifting μουσικές που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Ipitou The Bar
Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ. 2103254575

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IPITOU (@ipitouthebar) on


Φέρνει πρόωρα το καλοκαίρι στον πεζόδρομο της Ηπίτου με τις χαλαρές και ωραίες μουσικές του, την οικεία ατμόσφαιρα και τα άκρως δροσιστικά κοκτέιλ του, τα οποία ανανεώνονται και είναι κάθε χρόνο και καλύτερα. Το γωνιακό μπαράκι της Ηπίτου – έχει κι άλλο ωραίο, θα δείτε παρακάτω - απλώνει τα τραπέζια του στον πεζόδρομο για να απολαύσουμε καθιστοί (ή και στα όρθια) ένα Dolores με ιρλανδέζικο ουίσκι, βερμούτ, κράνμπερι και μοσχοκάρυδο αλλά η μια «πειραγμένη» Μαργαρίτα με ανανά και καρύδα. Οι μουσικές κινούνται σε jazz και ροκ ρυθμούς, ενώ τα απλά ποτά κοστίζουν 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Blue Bird
Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ: 21 0324 9616

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BLUE BIRD Athens, Ipitou 4 (@bluebird_bar) on


Ακριβώς δίπλα, αυτό το μικρούλι μπιστρο-μπαρ έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό, το οποίο πιάνει τραπεζάκι απ’ έξω ή παγκάκι ακριβώς απέναντι και κουβεντιάζει, λικνίζεται, πίνει και ξαναπίνει. Το Blue Bird κρατά γενικά χαμηλό προφίλ, δεν είναι για τις «μεγάλες» ώρες, όμως μας κρατά ιδανική συντροφιά για όλες εκείνες τις καλοκαιρινές νύχτες που ξεκίνησαν με την ατάκα «πάμε για ένα χαλαρό ποτάκι» πριν ξεφύγουν. Τα κοκτέιλ είναι καλοφτιαγμένα, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και κάποιες μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες, όπως η πάντα αγαπημένη (μας) Jasmine. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Tales of Ales
Μιλτιάδου 19, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0325 2540

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τales of Αles (@talesofales2018) on


Κρυμμένο σε έναν σχετικά νέο πεζόδρομο του Κέντρου, γεμάτο νεοκλασσικά και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, αυτό το μπαρ –ζυθοπωλείο έκανε προ δύο ετών περίπου την εμφάνισή του και μας εξέπληξε ευχάριστα με τον ανεπιτήδευτο χαρακτήρα του, την εμπειρία και την ευγένεια του διδύμου που το «τρέχει» και τον πληθωρικό του κατάλογο σε ψαγμένες εγχώριες και διεθνείς μπύρες. Συνεχίζει για ένα ακόμα καλοκαίρι να φέρνει εκλεκτές ετικέτες στις βρύσες του, αλλά και μπόλικες επιλογές από stouts, IPAs, Pale Ales, Sours και άλλα τέτοια ωραία είδη στο ψυγείο του, τα οποία απολαμβάνουμε σε… βαρελάκια έξω στον πεζόδρομο, αλλά και πακέτο για το σπίτι. Οι τιμές ξεκινούν από 4€ το pint, ενώ οι μουσικές αγαπούν την κλασική ροκ. Τι καλύτερο;

Kika
Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, τηλ: 2105737300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kikacafeaperitivo (@kikacafeaperitivo) on


Ξεμακραίνουμε λιγάκι από Αθήνα, για να μην μας πείτε και κολλημένους για να πιάσουμε τραπέζι σε αυτό το μικροσκοπικό αλλά υπέροχα διακοσμημένο με καλλιτεχνίζουσες πινελιές και ρετρό ατμόσφαιρα. Εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του Αλμοδόβαρ, η Kika σερβίρει καθαρά ποτάκια σε ψηλά σκαμπό και τραπεζάκια, αλλά και ιδιαίτερα cocktails με βάση ιταλικά αποστάγματα, καθώς και κάποιες άκρως καλοκαιρινές και δροσερές tiki επιλογές για όσους προτιμούν κάτι τίς πιο εξωτικό, όπως για παράδειγμα ένα πληθωρικό και φρουτώδες Mai Tai. Οι μουσικές είναι στην κατάλληλη ένταση για κουβεντούλα, ενώ τα απλά ποτά κοστίζουν 7€ και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Gigifioggos
Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλ: 6977655507

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gigifioggos (@gigifioggos) on


Λευκά τριαντάφυλλα από το ζωγραφισμένο ταβάνι, μια μπάρα ντυμένη με εμπριμέ ταπετσαρία, τοίχοι βαμμένοι σε γαλαζοπράσινο χρώμα. Δεν είναι περίεργο που η Αγάπη έπαθε την πλάκα της με αυτόν τον κύριο στον πεζόδρομο της Βάρναλη. Ο Gigifioggos είναι ένα άκρως ατμοσφαιρικό και πανέμορφο wine bar – bistro, το οποίο παίζει μουσικές σε ανθρώπινη ένταση που ξεκινούν από Frank Sinatra και μπορεί να καταλήξουν σε Τζένη Βάνου και σερβίρει εκλεκτές ετικέτες κρασιών από κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και κοκτέιλ με βάση το κρασί (δοκιμάστε μια φρέσκια παραλλαγή του Mojito με λευκό κρασί, βασιλικό, λεμόνι, σόδα), κλασικά κοκτέιλ και καθαρά ποτά σε ικανοποιητική ποικιλία spirits. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από΄8€.

9 ΒΗΤΑ
Θουκυδίδου 2, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 1007

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 9B HomeBar (@9b_homebar) on

 Με την τεράστια τοιχογραφία του Τζίμι Χέντριξ να σε υποδέχεται στην είσοδο και τον άνετο εσωτερικό χώρο, και τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο που γίνονται ανάρπαστα από νεαρόκοσμο που ξέρει να πίνει σωστά ποτά και κοκτέιλ, το 9 ΒΗΤΑ είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μπαρ και "σπιτικά" του Χαλανδρίου. Το περιβάλλον είναι οικείο, οι μουσικές ρετρό, ροκ και χαλαρές, ενώ η λίστα των κοκτέιλ ανανεώνεται συχνά και περιλαμβάνει εξωτικές μείξεις για τολμηρούς ουρανίσκους που αρέσκονται στις συγκινήσεις. Έχει και μια μικρή αυλίτσα, στην οποία διοργανώνονται συχνά πυκνά πάσης φύσεως γευσιγνωστικά και... αλκοολικά events. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Baba Au Rum
Κλειτίου 6, Σύνταγμα, τηλ: 21 1710 9140

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum) on


Κλείνοντας, επιστρέφουμε Αθήνα και βγάζουμε για ακόμα μια φορά το καπέλο στο μπαρ που μας έμαθε να πίνουμε ψαγμένα κοκτέιλ και ανανέωσε τον (τότε) χάρτη της πόλης προτείνοντας κάτι διαφορετικό. Και αφού βγάλουμε το καπέλο, πιάνουμε τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Κλειτίου για να πιούμε μυρωδάτα ρούμια από κάθε γωνιά του κόσμου είτε μόνα τους, είτε σε πρωτοποριακές δημιουργίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Baba Au Rum, ένα daiquiri με umami χαρακτήρα και αρώματα βανίλιας, γλυκού σέρι, ξύλου, λάιμ, βασιλικού και άλλων βοτάνων ή το Baba's Zombie με το δικό τους μυστικό zombie blend αποτελούμενο από πέντε διαφορετικά ρούμια φρέσκους χυμούς, bitters και spices. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v