Τα beach bars της Αθήνας που πρέπει να πας

Αν θες το ταξίδι σου στην παραλία να συνοδεύεται από μουσικές, χορό και κοκτέιλ, τότε έχουμε μερικά beach bars να σου προτείνουμε.
Τα beach bars της Αθήνας που πρέπει να πας

Τα beach bars είναι σταθερή αξία στο καλοκαίρι μας, και πλέον που μπορούμε να τα απολαμβάνουμε με σχετική ελευθερία, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στο τι παίζει στις παραλίες της πόλης αυτή την στιγμή. Πού θα πάμε να περάσουμε τέλεια, να ακούσουμε μουσικές και - με ασφάλεια - να φλερτάρουμε με τους ήχους του κύματος;

Bolivar

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι, τηλ 6980392325
Από τα πιο γνωστά και αγαπημένα - πάμε στοίχημα ότι όποιος έρχεται Αθήνα, μάλλον εκεί θα πάει πρώτα. Και είναι λογικό, επειδή οργανώνει τα πιο μεγάλα πάρτι του καλοκαιριού, φέρνει μεγάλα ονόματα να παίξουν μουσική. Μάλιστα, φέτος στις 18 Ιουλίου, το Bolivar κλείνει τα δέκατα έκτα του γενέθλια και προσκαλεί τον σούπερ σταρ dj Kiko Navarro για ένα ξέφρενο πάρτι. Το απλό ποτό κοστίζει 7,5€, ενώ τα κοκτέιλ 8,5€.

Balux Café Seaside

Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 0566

Το Balux θα μπορούσε να μπαίνει ως πρόταση πρακτικά σε ό,τι κι αν ζητήσεις να κάνεις στην Αθήνα, επειδή έχει πραγματικά τα πάντα. Ας μιλήσουμε όμως για το ωραίο του beach bar. Ας μιλήσουμε για τα υπέροχα κοκτέιλ του, που τόσο προσεγμένα κοντά σε θάλασσα δεν έχεις ξαναπιεί. Ας μιλήσουμε για το ωραίο ντεκόρ, για τις μαξιλάρες και για τις εκπηκτικές μουσικές. Συχνά-πυκνά ανακοινώνονται θεματικές βραδιές, οπότε μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα του μαγαζιού. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Holy Spirit

Ακτή Βάρκιζας, τηλ: 6987291638
Άγιο πνεύμα, όπως το οινό-πνευμα. Θα το πιστέψεις κι εσύ, επειδή κι εδώ τα κοκτέιλ είναι φανταστικά. Η μουσική είναι ανεβαστική, κάθε φορά στα χέρια άλλου επιδέξιου dj, αλλά το mood γενικά είναι λιγότερο έξαλλο, τουλάχιστον μέχρι να ανάψουν για τα καλά τα αίματα το βράδυ. Που σημαίνει ότι το Holy Spirit είναι τέλειο για μια all-day εμπειρία, που πας από το πρωί να χαλαρώσεις, να μαζέψεις δυνάμεις, και το βράδυ να ξεδώσεις. Επειδή το έχεις ανάγκη. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Akanthus

Λ. Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ: 210 9680800
Γνωστό και μη εξαιρετέο, ειδικά για όσους θέλουν να πάνε στην παραλία για να χορέψουν. Το Akanthus λατρεύει την ηλεκτρονική, την χάουζ και οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να κουνηθείς ρυθμικά ενώ πίνεις το κοκτέιλ σου και αναρωτιέσαι: "Γιατί να μην μπορεί να είναι κάθε μέρα στην Αθήνα έτσι; Μήπως να μετακομίσω σε νησί;" Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8,5€.

Island

27ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, τηλ: 2109653563
Και μιλώντας για νησί, το Island. Που είναι ένας χώρος 100% νησιώτικος, άρα κι εδώ θα σου πούμε να έρθεις από το πρωί για να νιώσεις λίγο φουλ διακοπές. Να πιεις έναν καφέ κοιτώντας την θάλασσα και να σκεφτείς κάτι σαν "Χμ, ίσως η Αθήνα είναι νησί, αν έρθω σε επαφή με το νησί μέσα μου". Και μετά θα πιεις ένα κοκτέιλ. Που μαζί με την είσοδο, υπολογίζουμε να μας βγει γύρω στα 15€.

Nalu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλαμάκι
Τα τραπέζια του είναι άνετα, δίπλα στο κύμα και προσφέρονται για ολοήμερο άραγμα, μιας και το ηλιοβασίλεμα είναι ιδιαίτερα όμορφο από εκεί. Όσο νυχτώνει κιόλας, η κάβα του μπαρ έχει μερικά φοβερά κρασιά, αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, με τις μουσικές να ακολουθούν χαρούμενα και mainstream μονοπάτια. Η είσοδος κοστίζει 9€ τις καθημερινές και 12€ τα Σαββατοκύριακα – με ξαπλώστρες.

Ινδιάνος

Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6986972042
Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά το όνομα ήδη μας προετοίμαζε για κάτι φουλ χαλαρό, παρεΐστικο και χύμα. Και έτσι ακριβώς είναι. Ο Ινδιάνος αγαπά ιδιαίτερα την ρέγκε μουσική - και ταιριάζει πολύ ωραία με το σκηνικό - αλλά το βραδάκι το γυρνάει και σε πιο ροκ μελωδίες. Δεν λείπουν όμως και τα παρτάκια συχνά-πυκνά. Το ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ 8€.

Kouros Club

50ό χλμ. Παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, Παραλία Αλυκών Αναβύσσου
Ένας τέλειος χώρος που συνδυάζει άραγμα, θαλάσσια σπορ, ποτό και χορό. Το Kouros Club όσο νυχτώνει δυναμώνει τις εντάσεις, σερβίρει σούπερ ποτά και οργανώνει πολύ ενδιαφέροντα πάρτι με μεγάλα ονόματα στα decks. Το ποτό ξεκινάει από 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v