Παραμυθένια καφέ και μπιστρό με τραπεζάκια έξω

Πίνουμε καφέ, δοκιμάζουμε γεύσεις και τσουγκρίζουμε ποτά σε γωνίτσες που μας ταξιδεύουν στην Μονμάρτη και σε κρυμμένες ζεν αυλές.
Παραμυθένια καφέ και μπιστρό με τραπεζάκια έξω

Σε σκηνικό βγαλμένο από σενάριο γαλλικής ταινίας, σε τραπεζάκια έξω από μαγαζάκια με παραμυθένια διακόσμηση και σε μυστικές αυλές απολαμβάνουμε τα καφεδάκια μας σε αγαπημένες γωνιές και μπιστρό της πόλης που πάντα έχει κάτι για όλους.

Amadeus Athens
Λεωφόρος Μεσογείων 176, Χολαργός, τηλ: 21 0653 7080

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Amadeus Athens (@amadeus_athens) on


Σε έναν κομψό και φιλόξενο χώρο στον Χολαργό που μας μεταφέρει στο Παρίσι, το Amadeus βγάζει τραπεζάκια σε μια μικρή αυλή με ξύλινο ντεκ και μας υποδέχεται για χαλαρό καφεδάκι και brunch από το πρωί, αλλά και lunch break με εξαιρετικές σαλάτες, σούπες, pasta και pizza και κάποιες επιλογές σε burger για πιο μετά. Εδώ δοκιμάζουμε σπαγγέτι cacio e pepe με πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, δροσερό κριθαρώτο λαχανικών με καρότο, μανιτάρια, κολοκύθι και πιπεριές, και χορταστικό burger με τραγανό φιλέτο κοτόπουλου και σπιτική σαλάτα coleslaw.

Λιόσπορος
Μιαούλη 24, Ψυρρή, τηλ: 21 3024 9151

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Liosporos Jazz Cafe Bar (@liosporos_psirri) on


Στην κατά τα άλλα «μαζικής» ψυχαγωγίας Μιαούλη, ο Λιόσπορος καταφέρνει να ξεχωρίσει για τον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό του χώρο, την οικεία ατμόσφαιρα που παντρεύει ελληνικά και γαλλικά στοιχεία θυμίζοντας σπιτάκι, και τις όμορφες γεύσεις που σερβίρει στα κουκλίστικα τραπεζάκια του. Δροσερές σαλάτες, αρκετές προτάσεις σε έθνικ μεζεδάκια όπως τα νόστιμα φαλάφελ με πιτούλες και χούμους, σπιτικές ομελέτες και διάφορα μαγειρευτά ημέρας συνθέτουν τον multi culti γευστικό του κατάλογο. Οι μουσικές αγαπούν τους χαλαρούς τζαζ ρυθμούς, ενώ τα ποτά είναι στα 6-7€.

Θίασος
Αριστοφάνους 10, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0683 0453

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Thiasos Cafe-bar (@thiasos_cafe_bar) on


Σε μια κουκλίστικη και ζεν αυλή στο κέντρο του Χαλανδρίου, αλλά και στο υπέροχα διακοσμημένο εσωτερικό του, αυτός ο Θίασος άλλοτε μας μεταφέρει με την ιδιαίτερη αισθητικού του σε κάποιο λιλιπούτειο καφέ του Παρισιού, άλλοτε στα σκηνικά ενός παλιού φιλμ νουάρ. Πιάνουμε λοιπόν τραπεζάκι για να δροσιστούμε με καφεδάκια από νωρίς το πρωί και να τα πούμε χαλαρά με την παρέα, να δοκιμάσουμε ωραία πίτσα αν μας πιάσει μια πείνα, και να απολαύσουμε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και καθαρά ποτά το βραδάκι συνοδεία ευχάριστων, chill μουσικών – στα 6-7€.

Petite Fleur
Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι και Αγ. Θεοδώρων 4, Κηφισιά

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by petite fleur kifissia (@petite_fleur_kifissia) on


Η αλυσίδα με το πιο έντονο γαλλικό «άρωμα» στην Αθήνα έχει πλέον «ανθίσει», όμως εμείς επιλέγουμε και αγαπάμε τις δύο βόρειες διευθύνσεις της για τα λιγοστά τραπεζάκια που βγάζουν έξω. Στο Χαλάνδρι με θέα την πλατεία δοκιμάζουμε κρύα ροφήματα και λαχταριστά, χειροποίητα γλυκά, ενώ κάτι αντίστοιχο κάνουμε και στην Κηφισιά, στο ήσυχο στενάκι της Αγίων Θεοδώρων, ιδανικά μετά από μια βόλτα στην αγορά. Και τα δύο μπιστρό μένουν ανοιχτά μέχρι το βραδάκι για να πιούμε ένα τελευταίο (ή πρώτο) ποτό και κοκτέιλ πριν συνεχίσουμε τη βραδιά μας – στα 7-8€.

Μέντα Cafe
Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0193

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Menta Café (@menta_cafe_kifisia) on



Συνδυάζει στοιχεία ελληνικά αλλά και γαλλικά, σε ένα ιδιόμορφο αλλά πέρα για πέρα γοητευτικό κράμα παραδοσιακού καφέ και παριζιάνικου μπιστρό. Η Μέντα της Κηφισιάς σε ένα υπέροχο νεοκλασικό σε ένα ήσυχο στενάκι, βγάζει τραπεζάκια στην όμορφη αυλή της και σερβίρει καφέ και διάφορα ροφήματα, brunch (pancakes, χυμούς, αυγά μάτια, ομελέτες κ.α.) και χειροποίητα γλυκά ημέρας, συνεχίζοντας με καθαρά ποτά και κάποια κλασικά κοκτέιλ συνοδεία χαλαρών, χαμηλής έντασης μουσικών ό,τι πρέπει για κουβεντούλα.

Lotte 
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lotte Cafe Bistrot (@lotte_cafe_bistrot) on


Φλοράλ κουρτινάκια, λουλούδια στα βάζα, πορσελάνινες κούπες για τον καφέ και ατμόσφαιρα που ισορροπεί μεταξύ γαλλικής ταινίας τύπου Αμελί και παλιάς Αθήνας του Μάνου Χατζηδάκι – με μουσικές και από τους δύο κόσμους. Στο Lotte θα πιάσετε ξύλινο τραπεζάκι από νωρίς, για μυρωδάτο καφέ ή αχνιστό τσάι, συνοδεία ολόφρεσκων γλυκισμάτων, κις λωραίν, σπιτικών πιτών και βουτημάτων (που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα) ή αργότερα για ένα ποτηράκι κρασί, υπό τους ήχους jazz, κλασικής ή ρετρό ελληνικής μουσικής. Το απλό ποτό στα 7€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v