Φύγαμε για καφεδάκια με θέα θάλασσα

Ο ήλιος μας χαϊδεύει γλυκά με τις ακτίνες του, η θάλασσα παφλάζει σε απόσταση μερικών μέτρων κι εμείς πίνουμε το καφεδάκι μας διώχνοντας άγχη και… ιούς.
Φύγαμε για καφεδάκια με θέα θάλασσα

Καθαρό περιβάλλον, αέρας, μπόλικος ήλιος, θέα θάλασσα. Υπάρχει καλύτερο αντίδοτο στο άγχος των ημερών;

Τα Σαββατοκύριακα αλλά και οι καθημερινές μας θέλουμε να είναι ζεν και ο μοναδικός τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να αράξουμε κάτω από ομπρέλες ή σε υπερυψωμένα μέρη που απολαμβάνουν θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Ενάλιο
Λεωφ. Βραυρώνος 1, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 089665



Ένας μοντέρνος χώρος για καφέ με θέα θάλασσα για όλον το χρόνο, η οποία απέχει μόλις 30 μέτρα και μας βάζει σε πειρασμό για… πρόωρες βουτιές όταν ο καιρός είναι καλός. Στο Ενάλιο πέρα από ροφήματα και χυμούς βρίσκουμε και ωραιότατα σνακ και κάποιες επιλογές σε φαγητό, από τον νέο κατάλογο όπως burgers και χορταστικές τορτίγιες. Τα πρωινά σερβίρει και νοστιμότατο brunch πλάι στο κύμα.

Alchemy
Λεωφ. Ποσειδώνος 36, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294 093644



Κοιτάει την παραλία της Νέας Μάκρης… κατάματα και ανοίγει από το πρωί για καφέ και λαχταριστές βάφλες, οι οποίες καταναλώνονται ωραιότατα ενώ χαζεύουμε το απέραντο γαλάζιο και τους γλάρους που πετούν. Τα βράδια ανεβάζει ένταση με ωραίες μουσικές και συχνά λάιβ με εγχώριες μπάντες που ροκάρουν.

Ιστιοπλοϊκός
Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 4084



Όσα χρόνια κι αν περάσουν και έχουν περάσει πολλά, ο Ιστιοπλοϊκός παραμένει ένα από τα λίγα καφέ του Μικρολίμανου που παραμένουν ανοικτά. Ο χώρος είναι τεράστιος, η θέα από τα τζάμια στην θάλασσα ωραιότατοι και οι καφέδες τίμιοι. Αν δεν σας ενοχλεί η πολλή βαβούρα και θέλετε να γίνετε ένα με τη… νεολαία, είναι ό,τι πρέπει.

Senses Cafe Bar
Ακτή Θεμιστοκλέους 340, Πειραιάς, τηλ: 21 1226 0240



Με θέα στα βράχια της Πειραϊκής και τον αέρα σου θα πάρεις και το καφεδάκι σου θα πιεις. Εγγυάται γι’ αυτό το Senses, το οποίο απολαμβάνει από τη τζαμαρία του αλλά και από τον πρώτο όροφο ωραιότατη θέα στο γαλάζιο. Σαλάτες και burgers διατίθενται αν η θέα σάς ανοίξει την όρεξη το μεσημεράκι, ενώ το βράδυ – κλασικά – κοκτέιλ και χαρά.

Notos
Λεωφ. Κ. Καραμανλή 4, Βούλα, τηλ: 2108993702



Άπλα, ήλιος, γκαζόν και παιδική χαρά συνθέτουν τον οικογενειακό χαρακτήρα αυτού του all day καφέ στη Βούλα, το οποίο στήνει τραπεζάκια κάτω από ομπρέλες και απολαμβάνει ωραιότατη θέα στη θάλασσα. Προτείνει και αρκετές μεσογειακές γεύσεις. Μοναδικό μείον οι «τσιμπημένες» τιμές στα καφεδάκια που δικαιολογούνται κάπως λόγω τοποθεσίας.

Naos
Σούνιο, τηλ: 2292 039190



Κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, το Αιγαίο Πέλαγος ξανοίγεται μπροστά μας και μας καλεί να το απολαύσουμε… γουλιά γουλιά από αυτό το τουριστικό μεν, σε υπέροχη θέση δε καφέ στο Σούνιο. Τα καφεδάκια εδώ συνοδεύονται από νόστιμα γλυκά, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και κάποια αλμυρά σνακ και επιλογές πιάτων.

Casamento
Γαλήνης 1-3, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291 038746



Ακόμα μια απόδειξη ότι η Παλαιά Φωκαία έχει κρυφές ομορφιές, αυτό το όμορφο καφέ πάνω στην παραλία είναι ό,τι πρέπει για μείωση του στρες συνοδεία ενός ελληνικού καφέ με λουκουμάκι ή καπουτσίνο ή ό,τι άλλο θέλετε τελοσπάντων, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Παραμένει ανοικτό ως αργά για ποτάκι με θέα θάλασσα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v