Πού τρώμε οικονομικά μεζεδάκια κοντά στη θάλασσα

Πέντε σημεία δίπλα στη θάλασσα, για να δοκιμάσετε ωραίους ψαρομεζέδες χωρίς να πληρώσετε πολλά, αυτό το σαββατοκύριακο.
 

Πού τρώμε οικονομικά μεζεδάκια κοντά στη θάλασσα

Ο Βράχος
Χρυσής Ακτής 14, παραλία Μαραθώνα, τηλ.: 22940 55297

Μια ανάσα από τον τύμβο του Μαραθώνα και… ούτε μισή από το κύμα, ο Βράχος απλώνει τραπεζάκια κάτω από δέντρα, που αγναντεύουν τη θάλασσα. Εδώ απολαμβάνουμε κλασικά θαλασσινά – συμιακό γαριδάκι, καλαμαράκια, ξιδάτο χταπόδι, μαζί με μυρωδάτη χωριάτικη και πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι. Μαζί με ούζο, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Το Αγκυροβόλι του Σωτήρη
Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, τηλ: 21 0451 0303

Από τη βεράντα του Σωτήρη παίρνουμε γεύση από θάλασσα – κοιτάζοντας απέναντι τα γαλάζιο, αλλά και δοκιμάζοντας τους θαλασσινούς του μεζέδες. Καλαμαράκια, χταπόδι, μύδια σαγανάκι, γαρίδες και άλλα κλασικά… τηγανισμένα, συνοδεύουν τέλεια το ούζο και τα ανοιξιάτικα μεσημέρια με λιακάδα. Υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο ή κάτι παραπάνω, αν επιλέξετε φρέσκο ψάρι.

Φύκι Φύκι
Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299 076333

Τη θέα προς τη θάλασσα την απολαμβάνουμε από την ταράτσα του, αλλά και από το πεζοδρόμιο, όπου απλώνει τραπεζάκια. Εδώ βρίσκουμε αρκετές ετικέτες ούζου για να διαλέξουμε (Mini, Καζανιστό, Πλωμάρι, Ματταρέλη, Βαρβαγιάννη, 12, Πιτσιλαδή) καθώς και άλλα αποστάγματα. Συνοδεύουμε με κολοκυθοκεφτέδες, σκοπελίτικη τυρόπιτα, κρητικό ντάκο, μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο, παντρεμένες σαρδέλες, φρέσκα μύδια αχνιστά, κριθαρότο θαλασσινών, αλλά και κάποια πιάτα κρεατικών. Μαζί με ουζάκι, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ το άτομο – ή και λιγότερο, αν παραγγείλετε με φειδώ.

Ξυπόλητος
25ης Μαρτίου, Αγιος Νικολας, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342

Η πιο ξακουστή ψαροταβέρνα της Λούτσας απλώνει τα τραπεζάκια της πάνω από τα βράχια, στα οποία σκάει το κύμα και δημιουργεί ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα στον ίσκιο από τα αρμυρίκια. Εδώ βρίσκουμε γαύρο μαρινάτο, ξιδάτο χταπόδι, τηγανητό μπαρμπούνι, καπνιστό χέλι και κλασικά ελληνικά ορεκτικά. Μαζί με ουζάκι, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο – ή τα διπλά, αν ξεστρατίσουμε προς το φρέσκο ψάρι.

Κόλλιας
Παραλία Σέσι, Γραμματικό, τηλ: 2294061230

Λέγεται «το Σέσι», αλλά όλοι γνωρίζουν αυτή την ψαροταβέρνα με το όνομα του Κόλλια, ο οποίος σερβίρει πλάι στην παραλία Σέσι εξαιρετικό τηγανητό ψαράκι, αλλά και φρέσκες τσιπούρες, λαβράκια και φαγκρί. Η χορτοσαλάτα και η χορτόπιτα συνοδεύουν εξαιρετικά τους μεζέδες, η καβουροσαλάτα είναι ωραιότατη και μαζί με ουζάκι, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο (για θαλασσινούς μεζέδες και όχι φρέσκο ψάρι).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v