Υπέροχοι ξενώνες που βλέπουν θάλασσα… από το βουνό

Επειδή… σαν να μπαίνει η άνοιξη, αλλά ώρα για βουτιές ακόμα δεν είναι, βρήκαμε πέντε τέλειους ξενώνες που συνδυάζουν βουνό και (θέα στη) θάλασσα.
Υπέροχοι ξενώνες που βλέπουν θάλασσα… από το βουνό
(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου. Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, πιθανότατα θα τις βρείτε χαμηλότερες.

Αρχοντικό Φιλιππίδη
Μηλιές, Πήλιο, τηλ.: 698 166 5668
Τιμή: 78€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Το Πήλιο είναι ο ορισμός του συνδυασμού βουνό και θάλασσα, και το Αρχοντικό Φιλιππίδη στις Μηλιές ένας από τους ωραιότερους ξενώνες του: Φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια, ακριβώς όπως φαντάζεσαι τα δωμάτια ενός αυθεντικού αρχοντικού, με μεγάλα παράθυρα που αγναντεύουν από ψηλά την θάλασσα. Οι ξύλινες πινελιές κυριαρχούν στον χώρο, οι δε καμάρες που πλαισιώνουν τα παράθυρα διαχέουν το φως παντού. Ο ξενώνας απέχει ελάχιστα βήματα από την κεντρική πλατεία του υπέροχου χωριού των Μηλιών, ενώ το χειροποίητο, παραδοσιακό πρωινό είναι επίσης ένα από τα δυνατά χαρτιά του.

Ξενοδοχείο Αρίων  
Δελφοί, τηλ.: 2265 082097
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Μπορεί το σύγχρονο χωριό των Δελφών να στερείται κάτι από τη γραφικότητα των γειτόνων του (της Αράχωβας, ας πούμε, ή της Αγόριανης) έχει όμως σταθερά τις καλύτερες τιμές του Παρνασσού και αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τόσο τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όσο και τα μονοπάτια και τα χωριουδάκια του αγαπημένου βουνού των Αθηναίων. Τα δωμάτια του Αρίωνα είναι φωτεινά και περιποιημένα, με τα μπαλκονάκια τους να αγναντεύουν το φαντασμαγορικό τοπίο γύρω τους, αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί ως την θάλασσα.

Ξενώνας Όνειρο
Παλαιός Παντελεήμονας, τηλ.: 694 555 6982
Τιμή: 60€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ένα δεύτερο… Πήλιο, από άποψη του ιδανικού συνδυασμού βουνού και θάλασσας, είναι ο Παλαιός Παντελεήμονας, αμφιθεατρικά χτισμένος στους πρόποδες του Ολύμπου, έτσι ώστε να αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο των παραλίων της Πιερίας που απλώνεται στα πόδια του. Ο δε πετρόχτιστος Ξενώνας Όνειρο προσφέρει παραδοσιακά δωμάτια, η διακόσμηση των οποίων είναι εμφανώς εμπνευσμένη από την τοπική αρχιτεκτονική, με το τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού από τη μια και την τέλεια θέα στη θάλασσα να απλώνεται έξω από τις πόρτες του μπαλκονιού από την άλλη.

Diogenis Hotel
Τσαγκαράδα, Πήλιο, τηλ.: 2426 049519
Τιμή: 55€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Λίγο Πήλιο ακόμα, θα πάρετε; Στην έξτρα ρομαντική Τσαγκαράδα αυτή τη φορά, που έχει και ένα παραμυθένιο δάσος στα πόδια της, ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικες πεζοπορίες, το Ξενοδοχείο Διογένης προσφέρει γλυκύτατα δωμάτια, όλο πέτρα και ξύλο στη διακόσμησή τους, κρεβάτια με ουρανό και πέτρινα τζάκια να σιγοκαίνε προσθέτοντας λίγη ακόμα θαλπωρή στην ατμόσφαιρα. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν τέλεια θέα στην πηλιορείτικη φύση και τη θάλασσα από τα παράθυρά τους, κάποια και από τα μπαλκονάκια τους. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Παλατάκι 
Καρδαμύλη, Μεσσηνία, τηλ.: 27210 73540
Τιμή: 52€ το δίκλινο με θέα θάλασσα
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Η Καρδαμύλη είναι ιδιαίτερη περίπτωση χωριού: Χτισμένη ακριβώς εκεί που οι μεσσηνιακές πλαγιές του Ταΰγετου καταλήγουν απαλά στην θάλασσα, είναι πετρόχτιστη και γραφική σαν ορεινός οικισμός, με άμεση πρόσβαση στα φαράγγια του Ταΰγετου, ενώ ταυτόχρονα ακουμπά στα κύματα του μεσσηνιακού κόλπου. Εκεί λοιπόν βρίσκεται το Παλατάκι, που προσφέρει πετρόχτιστα σπιτάκια με πανοραμική θέα πάνω από τους ελαιώνες, στο απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά του. Απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Καρδαμύλης, ενώ φιλοξενεί και τα κατοικίδιά σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v