Τα πιο χοτ μπαράκια της Θεσσαλονίκης

Έχουμε μερικές προτάσεις για εσένα αν βρεθείς Θεσσαλονίκη κι έχεις όρεξη να βγεις για ένα ποτάκι… Ή και δύο, ή και πέντε.
Τα πιο χοτ μπαράκια της Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά τέλεια μπαράκια, άλλα κρυμμένα καλά στις γειτονιές τους, άλλα στην καρδιά του κέντρου της. Κι εμείς, επειδή λατρεύουμε να την γυρνάμε από πάνω μέχρι κάτω τα βράδια, έχουμε μερικά μπαράκια να σου προτείνουμε που αγαπήσαμε πολύ.

PULP bar

Αλεξάνδρου Σβώλου 8, τηλ. 2310270830
Μπαίνεις μέσα και αισθάνεσαι ότι είσαι σε μια παμπ, κάπου στην Αγγλία. Οι κόκκινοι τοίχοι, τα ψηλά σκαμπό, όλα παραπέμπουν σε έναν τόπο και έναν χρόνο κάπως πιο… πίσω από εμάς. Και έτσι, μ’ αυτή την αίσθηση νοσταλγίας, προσπαθείς να διαλέξεις ανάμεσα στις περισσότερες από 200 ετικέτες μπύρας του καταλόγου. Μην ανησυχείς, όμως, η μεγάλη ποικιλία σημαίνει απλά ότι θα βρεις κάτι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Οι μουσικές κινούνται – προφανώς – σε ροκ μονοπάτια, και οι περισσότερες μπύρες κυμαίνονται στα 5€.

Ανεμόεσσα

Αλ. Σβώλου 11, Τηλ.: 231 026 0933
Πράσινα τούβλα, καρό υφάσματα, μυρωδιά ζεστής σοκολάτας από το πρωί που παραμένει, όλα αυτά συνθέτουν ένα τέλειο σκηνικό για να περάσεις καλά αφού έχει αρχίσει να πέφτει ο ήλιος. Τώρα, εκεί μπορείς να παραγγείλεις ένα απλό ποτό, μπορείς να παραγγείλεις κάτι πιο ξεχωριστό (μοχίτο μήλο, ας πούμε), ή μπορείς – αν νιώθεις λίγο μερακλής – να παραγγείλεις τον Παπανικολή· το «μεγαλύτερο σφηνάκι στα Βαλκάνια», που φτιάχνεται με μισό λίτρο μπύρα, ένα ουίσκι και ένα σφηνάκι Comfort. Γιατί όχι; Το απλό ποτό στα 7€.

Residents

Στρατηγού Καλλάρη 4, τηλ. 2310238274
Τέλεια μουσική, κεφάτος κόσμος και μπύρες να διαδέχονται η μία την άλλη τις πιο αργές ώρες της νύχτας. Το Residents είναι από τα αγαπημένα αφτεράδικα της εναλλακτικής Θεσσαλονίκης. Οργανώνει συνέχεια διαφορετικά dj sets αλλά και παρτάκια ή συναυλίες. Το απλό ποτό κυμαίνεται στα 5-7€.

Pierrot Le Fou

Αρμενοπούλου 14
Ένας μικρούλης, όμορφος χώρος που λατρεύουν οι φοιτητές – αλλά όχι μόνο – που οργανώνει θεματικές βραδιές με πολύ ενδιαφέρουσα μουσική. Το μπαράκι είναι αρκετά σκοτεινό, η μουσική δυνατά, και όλοι οι καλοί χωράνε—είτε παρέες που έχουν βγει, είτε μοναχικοί. Το απλό ποτό στα 5€.

Αύγουστος

Μαυροκορδάτου 2, τηλ. 231 085 0750
Κρυμμένο σε ένα στενάκι, με μόνο τα μικρά του φωτάκια να προδίδουν τα βράδια πως κάτι όμορφο συμβαίνει εκεί, αυτό το μπαράκι είναι μικρό, κεφάτο, πάντα γεμάτο και παίζει τις καλύτερες ροκ μουσικές. Και, φυσικά, σερβίρει πολλές, πολλές ετικέτες ελληνικής μπύρας, με κερασμένο το χαμόγελο από το ευγενέστατο, φιλικότατο προσωπικό. Οι μπύρες ξεκινούν από 4€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v