Θεσσαλονικιώτικα ποτά σε αυλές και σε ταράτσες

Αν ο δρόμος σε βγάλει στην Θεσσαλονίκη και δεν έχεις ιδέα πού να βγεις, άσε μας να σου προτείνουμε μερικά ωραία μαγαζάκια.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πολλές επιλογές για να βγεις. Από μικρά, χωμένα κουτουκάκια για τσίπουρα και μεζέ, μέχρι καλογυαλισμένα μπαρ στην παραλία, όποια και να είναι η διάθεσή σου, σίγουρα η Θεσσαλονίκη θα έχει κάτι να σου προσφέρει. Αν, όμως, δεν έχεις ιδέα από Θεσσαλονίκη, άφησέ μας να σου προτείνουμε εμείς μερικά από τα αγαπημένα μας μέρη.

Whope

Αιγύπτου 11, Λαδάδικα, τηλ: 697 977 3407
Μια όαση έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό στο κέντρο της πόλης. Μέσα σε μια μεγάλη αυλή με μποέμ διακόσμηση, απολαμβάνουμε καφεδάκια από νωρίς και κοκτέιλ μέχρι αργά (από 7,5€). Το μέρος είναι φουλ χαλαρωτικό, ιδανικό για παρέες και παίζει μερικές από τις καλύτερες μουσικές στην πόλη.

Wonderwall
Αιγύπτου 18, Λαδάδικα
Δεύτερο entry για Λαδάδικα—που το λες λογικό, αν δεν κάνεις μια βόλτα από Λαδάδικα και Βαλαωρίτου, πήγες καν Θεσσαλονίκη; Τρεις διαφορετικούς ορόφους, με διαφορετική νοοτροπία ο καθένας, αλλά η αδιαμφισβήτητη σταρ εδώ είναι η υπέροχη ταράτσα. Πολύχρωμη διακόσμηση, τέλεια θέα στην πόλη και πολλά events για να περνάμε ωραία—απο καραόκε μέχρι βραδιές stand-up comedy. Η μπύρα ξεκινά από 5€, ενώ τα κοκτέιλ από 7€.

Fragile

Βαλαωρίτου 29, τηλ: 231 054 7443
Γνωστό στους θαμώνες και ως απλά ‘Ταράτσα’, είναι από τα πιο δημοφιλή σποτ του κέντρου για να πιεις κοκτέιλ από ψηλά. Είναι ένα στέκι πολύχρωμο και διαχρονικό, που οργανώνει συχνά-πυκνά και προβολές ταινιών και μαζεύει όλο τον καλό εναλλακτικό κόσμο της πόλης. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Έπαυλη Μαρόκκου

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 133, τηλ: 231 083 6233
Το μέσα της είναι πολύ όμορφο και προσεγμένο, αλλά τώρα με τις ζέστες, δεν μπορούμε να μην κάτσουμε στην αυλή. Στην Έπαυλη Μαρόκκου έχουμε κάθε πιθανή επιλογή: από καφέ μέχρι brunch, και μετά κοκτέιλ μέχρι αργά. Η μουσική είναι πολύ χαλαρωτική και ποτέ δεν ανεβαίνει ιδιαίτερα σε ένταση, άρα σούπερ μέρος και για ωραίες συζητήσεις. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Vanilla Sky

Χάψα 2 και Καρατάσου, τηλ: 6955267604
Για πολλούς είναι η κορυφαία ταράτσα της πόλης για κοκτέιλ. Το λευκό κυριαρχεί στην διακόσμηση, φέρνοντας στο νου κάτι από Κυκλάδες, και θα αράξουμε στους άνετους καναπέδες για να τα πιούμε και να τα μιλήσουμε, με θέα στο Λιμάνι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v