5 τέλεια café στην Θεσσαλονίκη

Μοντέρνοι χώροι, σπιτική διάθεση, τέχνη, αλληλεγγύη, brunch και καλός καφές σε πέντε από τις πιο φρέσκιες διευθύνσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
5 τέλεια café στην Θεσσαλονίκη
Η μικρή Φρίντα
Αχειροποιήτου 4, τηλ: 2313088397
Ένα μικρό κουκλίστικο café-gallery μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά της Αχειροποιήτου και έχει… καλούς σκοπούς: Πέρα από το να μας ξεδιψάσει με καφέδες και ωραία ροφήματα στον cozy χώρο της, η Μικρή Φρίντα αποτελεί παράλληλα μια προσπάθεια πέντε φίλων που δημιούργησαν μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας. Με αυτή, έχουν στόχο την ανάδειξη της κληρονομιάς της πόλης – και συγκεκριμένα του βυζαντινού μνημείου της Αχειροποιήτου – την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων και την ενασχόληση με τις τέχνες, την εκπαίδευση και την οικολογία.

White Rabbit
Τσόπελα 4, τηλ: 2310242199

Μια παλιά αποθήκη στην γειτονιά του Λευκού Πύργου μεταμορφώθηκε πρόσφατα σε στιλάτο café wine bar, στο οποίο ο «λευκός λαγός» της πόλης μάς καλεί να χαλαρώσουμε από τις 8 το πρωί. Σερβίρει καφέ εκλεκτής ποικιλίας, πρωινό, ελαφριά γεύματα και σπέσιαλ ροφήματα, ενώ αργότερα το «γυρνάει» σε ωραία κρασιά και κοκτέιλ. Μας αρέσει ιδιαίτερα το πρωινό που σερβίρεται ως τις 11 και περιλαμβάνει γιαούρτι με μέλι, χειροποίητες μαρμελάδες, φρέσκο βούτυρο και ποικιλία ελληνικών και ιταλικών τυριών και αλλαντικών. Οι μουσικές κινούνται σταθερά σε jazz, funk και Blues μονοπάτια. Επιπλέον, το White Rabbit φιλοξενεί και εκθέσεις τέχνης: Έως το τέλος Οκτωβρίου για παράδειγμα, φιλοξενεί έργα του ζωγράφου Θανάση Ζαχαρίου, ενώ έπονται εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικές βραδιές και θεατρικά δρώμενα.

Koyote Day Bar
Βογατσικού 12, τηλ: 2310261292

Έξω απλώνει μερικά τραπεζάκια, μέσα δεσπόζει η στενόμακρη μπάρα, ενώ ξεχωρίζει για τη στιλάτη διακόσμηση, τις ωραίες μουσικές και την feelgood διάθεση όλες τις ώρες της ημέρας. Το Koyote άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί από τις 8 το πρωί για να μας ξυπνήσει με αρωματικό καφέ, φρέσκους χυμούς και κρύα πιάτα. Αργότερα, οργανώνει βραδιές με DJ sets και ευφάνταστα κοκτέιλ.

Κουκού 
Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, τηλ: 2104027020

Νέα all day άφιξη στην πιάτσα της Παλαιών Πατρών Γερμανού, το Κουκού δεν είναι απλώς café. Είναι ένας άνετος χώρος για brunch, που σερβίρει λιχουδιές με βάση… το αυγό. Μαζί με τον καφέ μας λοιπόν, παραγγέλνουμε μεταξύ άλλων ομελέτες, «Λευκό Πύργο» από αυγόφετες με γλυκιά κρέμα και κόκκινα φρούτα, γλυκά pancakes με κρέμα λεμονιού, φράουλες και δυόσμο και burgers με τηγανητό αυγό. Για καφέ και χορταστικό brunch υπολογίστε περί τα 10€.

2 Concept Store
Ιουστινιανού 6, τηλ: 2310265999

Ένας χώρος, δύο κόνσεπτ: Στο φιλόξενο, άκρως μοντέρνο στέκι κοντά στην αρχαία αγορά, βρίσκουμε ένα μέρος όχι μόνο για καφέ, μπύρα ή καλό κρασί, αλλά και ένα κατάστημα-γκαλερί, όπου πωλούνται ή εκτίθενται vintage, αναπαλαιωμένα ή μεταποιημένα έπιπλα και αντικείμενα, καθώς και έργα νέων ελλήνων σχεδιαστών και καλλιτεχνών, που ανανεώνονται κάθε Τετάρτη. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v