Τέλεια χουχουλιαστά καφέ στην Θεσσαλονίκη

Αν είσαι Θεσσαλονίκη και θες να βγεις για καφέ σε τέλεια, χουχουλιαστά μέρη, έχουμε μερικές διευθύνσεις για εσένα…
Τέλεια χουχουλιαστά καφέ στην Θεσσαλονίκη
Η Θεσσαλονίκη είναι πολλά πράγματα. Είναι όμορφη, είναι χαλαρή, έχει μια γοητεία διαφορετική από την Αθήνα. Δεν διαφέρει, όμως, καθόλου όσον αφορά τα κουκλίστικα, χουχουλιαστά καφέ της, τέλεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα, για ζεστή σοκολάτα και κουβεντούλα με τους φίλους μέχρι αργά το απόγευμα. Έχουμε μερικές σούπερ διευθύνσεις να σου προτείνουμε να πας, λοιπόν, αν βρεθείς στην υπέροχη Θεσσαλονίκη…

Ενοχές

Πλατεία Ναυαρίνου 15, τηλ: 698 288 3399
Ένα μεγάλο, αρχοντικό σπίτι. Δύο όροφοι, πολλά δωμάτια, όλα με διαφορετικό στυλ. Άπειρα χρώματα παντού, έπιπλα παλιά, που αναρωτιέσαι πού τα βρήκαν, ποια υπερστυλάτη κυρία του προηγούμενου αιώνα ήταν η ευεργέτρια ένα πράγμα. Καφές θεϊκός, κόσμος νεαρός που είτε κουτσομπολεύει χαμηλόφωνα, είτε δουλεύει μ’ ένα βιβλίο αγκαλιά. Και ένα από τα πιο ιδιαίτερα και φιλόξενα μέρη στην Θεσσαλονίκη.

Πρώτο πάτωμα

Τσιμισκή 97, τηλ. 2310 223331
Το Πρώτο Πάτωμα βρίσκεται (όπως μπορείς να μαντέψεις) στον πρώτο όροφο ενός υπέροχου, παλιού κτιρίου στην Τσιμισκή, είναι γεμάτο με βιντάζ έπιπλα, μαξιλαράκια και αρώματα από καφέδες, σοκολάτες και κολασμένα γλυκά—ένα από αυτά τα γλυκά θα καταλήξει κερασμένο στο πιάτο σου, μαζί με τον καφέ. Οι μουσικές είναι απαλές, τζαζ και ταξιδιάρικες, ενώ η θέα στην… σπηντάτη περαντζάδα από έξω θα σου θυμίζει πόσο τυχερός είσαι που βρίσκεσαι μέσα, και όχι στο κρύο.

Candybar

Αγίας Θεοδώρας 4, τηλ: 698 5568123
Τέλειο για ανοιξιάτικες εξόδους, με τα τραπεζάκια που απλώνει έξω, αλλά ακόμα πιο τέλειο για τον χειμώνα, που ο μικρός εσωτερικός του χώρος γίνεται πιο χουχουλιαστός από ποτέ. Μοιάζει σαν κουκλόσπιτο στα… μέτρα μας, και σερβίρει (εκτός από τέλεια σπιτική λεμονάδα) πολύ, πολύ νόστιμα homemade γλυκά.

Η μικρή Φρίντα

Αχειροποιήτου 4, τηλ: 2313088397
Ένα πανέμορφο καφέ που φτιάχτηκε από πέντε φίλους, με σκοπό να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης – και δη η βυζαντινή – αλλά και να σερβιριστεί πολύ καλός καφές. Ο χώρος είναι τέλειος για πρωινό (ή και μεσημεριανό) χουζούρι μετά καφεΐνης. Ειδικά αν κοιτάς έξω απ’ τα μεγάλα τζάμια. Ειδικά αν είναι μέρα βροχερή. Εντάξει, σταματάμε το daydreaming, έχουμε ακόμα ένα καφέ να προτείνουμε.

Διατηρητέο magic coffee house

Ικτίνου 12, 1ος όροφος
Ένας από τους πιο όμορφους χώρους του κέντρου έγινε ακόμα πιο μαγικός από τότε που άνοιξε αυτό το μαγαζί. Με ατμοσφαιρικό φωτισμό, με υπέροχη ατμόσφαιρα και με ρομαντική μουσική να παίζει απαλά, το Διατηρητέο είναι από τα καλύτερα στέκια για τους χειμερινούς μήνες. Και εδώ δοκιμάζουμε μία από τις καλύτερες ζεστές σοκολάτες της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θέλεις να το χάσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v