Ιδέες για να κάνεις παρέα με τους γονείς σου

Θέλεις να βολτάρεις με τους γονείς, αλλά δεν ξέρεις πού να τους πας; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε μερικές καλές ιδέες.
Ιδέες για να κάνεις παρέα με τους γονείς σου
Ωραία και τα κυριακάτικα τραπεζώματα στα σπίτια, δε λέμε, αλλά αν ψάχνεις κάτι πιο πρωτότυπο για να περάσεις χρόνο με τους γονείς σου, μπορούμε να βοηθήσουμε.

Να πάτε θέατρο: Γύρω στις χίλιες παραστάσεις ανεβαίνουν κάθε χρόνο στα θέατρα της Αθήνας, και δεν υπερβάλλουμε καθόλου, οπότε δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να βρεις κάτι που θα αρέσει σε όλους σας. Εμείς αυτές τις μέρες έχουμε να προτείνουμε τον κατά Λιγνάδη Μάκβεθ στο Εθνικό Θέατρο, το Δείπνο Ηλιθίων με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο Θέατρο Κάππα που θα σας κάνει και να γελάσετε, και τον Αρχιμάστορα Σόλνες με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Θέατρο Ιλίσια. Αν το ταμείο είναι μείον, δες και τους διαγωνισμούς μας, να κεράσουμε εμείς.

Να πάτε στο μουσείο: Το νέο καμάρι της πόλης, το Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι, δυο βήματα από το μετρό του Ευαγγελισμού, έχει κάτι για όλους: Και Πικάσο και Γαΐτη, και Βαν Γκογκ και Τσαρούχη, και Τζάκσον Πόλοκ και Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Έχει επίσης και ένα τέλειο café για να κάτσετε στο τέλος να διαφωνήσετε συζητήσετε τι σας άρεσε περισσότερο. Εισιτήριο στα 8€ (6€ για τους γονείς άνω των 65 ετών) και ωράριο όλες τις μέρες 10.00-18.00, Παρασκευή 10.00-22.00, Δευτέρα μόνο κλειστά.

Να παίξετε επιτραπέζια: Δεν είναι μόνο ότι θα διασκεδάσετε, είναι και ότι θα ακονίσετε το μυαλό σας, και οι έρευνες έχουν καταλήξει πως η πνευματική άσκηση είναι εξίσου σημαντική με την άλλη, τη φυσική, ειδικά από μια ηλικία και μετά, που καραδοκούν και άνοιες. Μερικές από τις καλύτερες προτάσεις μας έχουμε συγκεντρώσει εδώ και εδώ.

Να πάτε για περπάτημα: Τώρα που η άνοιξη σχεδόν μας έφτασε, λίγη ήπια άσκηση στον καθαρό αέρα θα κάνει καλό σε όλους σας. Και όχι, μην στραβομουτσουνιάζεις, δε σου λέμε απαραίτητα να ξοδευτείς για να κανονίσεις ολόκληρη εκδρομή. Μια χαρά μπορείτε να πάτε να περπατήσετε μια Κυριακή πρωί/ μεσημεράκι στα μονοπάτια του Υμηττού, ή της Πάρνηθας, και το απόγευμα να έχετε γυρίσει σπίτι. Αν δεν ξέρεις προς τα πού ακριβώς να κινηθείτε, εδώ έχουμε συγκεντρωμένα μερικά από τα καλύτερα σημεία για περπάτημα και στάσεις για καφέ ή και μεζέ στον Υμηττό και εδώ τα αντίστοιχα στην Πάρνηθα.

Να πάτε στο ΚΠΙΣΝ: Αν δεν το ‘χουν καθόλου για πεζοπορία σε ανώμαλο έδαφος βουνού, μην απελπίζεσαι, και πάλι μπορείτε να βγείτε λίγο στη φύση. Στο υπέροχο, καταπράσινο πάρκο του Ιδρύματος Νιάρχος, μπορείτε να περπατήσετε λίγο στις όχθες του καναλιού, να στρωθείτε για πικνίκ στο γκαζόν (έχει και καρεκλίτσες περιμετρικά, αν πονάει η μέση τους και δεν μπορούν να καθίσουν κάτω), να δείτε τις εκθέσεις στον Φάρο και στην Αγορά. Και μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, αφού τελειώσουν ένα μάθημα υπολογιστών για άτομα ηλικίας 65+ (είναι δωρεάν, γίνονται σχεδόν καθημερινά στις 11.00 και διαρκούν μία ώρα). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v