Πού να πάω με τους γονείς μου;

Θέλεις να βγεις με τους γονείς σου, αλλά δεν έχεις ιδέα πού να πάτε; Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει ιδέες… κατάλληλες για όλους.
Πού να πάω με τους γονείς μου;

της Ηρώς Κουνάδη

Λέγαμε προ ημερών πως ο καλύτερος τρόπος να δείξεις στη μαμά σου την αγάπη σου δεν είναι να της πάρεις λουλούδια ή να της αφιερώσεις δακρύβρεχτο στάτους στο Facebook τη Μέρα της Μητέρας, αλλά να περάσεις χρόνο μαζί της. Κι αυτό, προφανώς, ισχύει και για τον μπαμπά σου. Αν θέλεις, λοιπόν, να βγεις μαζί τους αλλά δεν έχεις ιδέα πού να τους πας, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες (δοκιμασμένες) ιδέες μας.

(Προφανώς) για φαγητό: Το εκτιμάμε όλοι, γενιά προς γενιά, οπότε είναι η πιο σίγουρη, ασφαλής και δοκιμασμένη λύση. Διάλεξε ένα από τα πολλά ταβερνάκια/ μεζεδοπωλεία με αυλή στην Αθήνα, τώρα που ο καιρός επιτέλους φτιάχνει, και φρόντισε να έχει καλές τιμές −αφενός για να κεράσεις, αν μπορείς, αφετέρου γιατί οι γονείς μιας άλφα ηλικίας έχουν την τάση να γκρινιάζουν εύκολα «γιατί να χαλάς τα λεφτά σου, φαΐ δεν έχουμε στο σπίτι μας;». Εδώ σου έχουμε μια λίστα με αυλίτσες με σούπερ φαγητό, και εδώ ταβερνάκια που έχουν και ζωντανή μουσική, αν οι γονείς είναι φαν του είδους και αν δεν έχετε πολύ καιρό να τα πείτε. Αν έχετε, μην το ρισκάρεις, οι μεγάλοι άνθρωποι δυσκολεύονται να πουν (και να ακούσουν) νέα χαμηλόφωνα, και δεν θα περάσει όμορφα κανείς –ούτε εσείς, ούτε οι μουσικοί.

Στο ΚΠΙΣΝ: Μπορείτε να στρωθείτε στο γκαζόν στο ξέφωτο για πικνίκ (έχει και καρεκλίτσες περιμετρικά, αν πονάει η μέση τους και δεν μπορούν να καθίσουν κάτω). Μπορείτε να βολτάρετε στις όχθες του καναλιού και στον λαβύρινθο. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα, αν θέλουν να θυμηθούν τα νιάτα τους. Μπορείτε να δείτε τις εκθέσεις στον Φάρο και στην Αγορά. Μπορείς να τους περιμένεις να τα κάνετε όλα αυτά, αφού παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον, ωριαίο και δωρεάν μάθημα υπολογιστών για άτομα ηλικίας 65+. Ή μπορείτε να δείτε μια από τις συναυλίες του Summer Nostos Festival –θα έχει μεταξύ άλλων Άλκηστη Πρωτοψάλτη και Γιώργο Μαργαρίτη.

Στην Ταράτσα του Φοίβου: Υποθέτουμε πως το ξέρεις, ότι ο Φοίβος Δεληβοριάς στήνει εδώ και τρία καλοκαίρια ένα τέλειο βαριετέ πρόγραμμα που στους μεγάλους θα θυμίσει κάτι από τη Μάντρα του Αττίκ. Έχει και τραπεζάκια, έχει και τραγουδάκια, έχει και τέλεια νοσταλγική ατμόσφαιρα, παράξενο αν δεν το έχεις σκεφτεί ως τώρα πως είναι ό,τι πρέπει για γονείς. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά της Ταράτσας, οπότε μην το αναβάλεις. Αναλυτικό πρόγραμμα, κρατήσεις και λεπτομέρειες εδώ.

Για ουζάκι: Σε μέρη όπως το καφενεδάκι της Δεξαμενής (αν είναι κι από εκείνους που διάβαζαν, ή διαβάζουν, Παπαδιαμάντη, πες τους ότι σύχναζε εκεί, θα ενθουσιαστούν), ή αν έχετε όρεξη για μια μίνι εκδρομή, δίπλα στο κύμα στο Φύκι Φύκι στο Πόρτο Ράφτη, στον Βράχο στον Μαραθώνα ή στον Φόρο στο Λαύριο.

Στην Επίδαυρο: Αν αγαπούν το θέατρο, με δύο εισιτήρια για το απόλυτο θεατρικό φεστιβάλ του καλοκαιριού θα τους κάνεις εξαιρετικά χαρούμενους. Οι παραστάσεις στην Επίδαυρο ξεκινούν στις 21 Ιουνίου, και παίζουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι και τις 10 Αυγούστου. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Αν το budget είναι περιορισμένο, σημείωσε ότι το Εθνικό Θέατρο έχει για τις παραστάσεις του («Ορέστεια» του Αισχύλου 28 και 29 Ιουνίου και «Ικέτιδες» του Ευριπίδη 5 και 6 Ιουλίου) προσφορά στα 26€ το εισιτήριο για το κάτω διάζωμα, μαζί με την μεταφορά από και προς Αθήνα.

Στον Υμηττό: Αν είναι παιδιά της φύσης (ή δεν είναι, αλλά κρίνεις πως τους χρειάζεται λίγο περπάτημα) τα μονοπάτια του Υμηττού είναι ό,τι πρέπει: Βατά, επίπεδα, φαρδιά στην πλειοψηφία τους σαν δασικοί δρόμοι, και το κυριότερο πνιγμένα στο πράσινο και το οξυγόνο που τόσο έχουμε ανάγκη οι κάτοικοι Αθηνών και προαστίων. Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μονοπάτια των αρχάριων πεζοπόρων. Κάντε και μια στάση στις μονές Αστερίου και Καισαριανής, που κατά φαντασίαν έρευνες έχουν δείξει ότι ενθουσιάζουν 9 στις 10 περιπτώσεις γονέων, και καταλήξτε στο τέλος για καφεδάκι ή και μεζέ στο αναψυκτήριο της Καλοπούλας –έχει ξύλινα τραπεζάκια του πικνίκ, άφθονη σκιά από τα δέντρα και τρεχούμενα νερά για έξτρα αίσθηση εξοχής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v