4 επιτραπέζια παιχνίδια που θα σας κάνουν… σοφότερους

Γεωγραφία, Ιστορία, Ζωολογία. Τέσσερα επιτραπέζια που υπόσχονται να σας… μάθουν πράγματα ενώ διασκεδάζετε.
4 επιτραπέζια παιχνίδια που θα σας κάνουν… σοφότερους
της Ηρώς Κουνάδη 

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με τα επιτραπέζια παιχνίδια (αυτοί που αν ζούσαμε στην Αμερική θα τους λέγαμε geeks) θα γελάσουν τρανταχτά αν τους πείτε ότι παίζετε ακόμα Trivial Pursuit. Όχι μόνο επειδή το Trivial δεν είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι στρατηγικής με 314 σελίδες κανόνων, αλλά γιατί –όπως θα σας πουν με την πρώτη ευκαιρία– τα παιχνίδια γνώσεων έχουν εξελιχθεί πολύ από το 1979. Ναι, το 1979 πρωτοκυκλοφόρησε το Trivial, ορίστε μια άχρηστη γνώση που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις ερωτήσεις του. Κλείνει η παρένθεση. Ιδού τέσσερα παραδείγματα που πηγαίνουν το παιχνίδι γνώσεων ένα βήμα παραπέρα –και υπόσχονται ατελείωτες ώρες διασκέδασης και… διεύρυνσης των (ενήλικων) οριζόντων σας.

Γεωγραφία του Κόσμου
Τιμή: 15€
Θα το αγοράσετε από τα 
καταστήματα Κάισσα ή online από εδώ

Ποια χώρα έχει περισσότερα αυτοκίνητα ανά κάτοικο, η Σαουδική Αραβία ή η Ουρουγουάη; Πόσο εύκολα μπορείτε να εντοπίσετε στον χάρτη το Καζακστάν, ή να απαντήσετε ποια είναι η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης; Η Γεωγραφία του Κόσμου υπόσχεται να σας… βάλει σε σκέψεις, να σας διδάξει, αλλά και να σας διασκεδάσει, αφού για να κερδίσετε δεν απαιτούνται μόνο γνώσεις, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και κοινή λογική. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την αναλυτική μας παρουσίαση εδώ.

Fauna
Τιμή: περί τα 28€
Αγοράστε το 
online από το γερμανικό Amazon

Τριακόσια εξήντα ζωάκια μας συστήνονται μέσα από τις ισάριθμες κάρτες του παιχνιδιού. Σε κάθε γύρο, οι (δύο έως έξι) παίκτες καλούνται να μαντέψουν το βάρος, τις διαστάσεις, το ύψος, το μήκος της ουράς, και –το σημαντικότερο– τις περιοχές της Γης στις οποίες ζει το ζωάκι της κάρτας. Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Freedom: the underground railroad
Τιμή: περί τα 50€ 
Αγοράστε το online από εδώ

Ένα παιχνίδι που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της Ιστορίας: Περιγράφει την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να βοηθήσουν τους σκλάβους του αμερικανικού Νότου να ξεφύγουν προς τον Καναδά, και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, δημιουργώντας κίνημα κατά του δουλεμπορίου. Είναι συνεργατικό (παίζουν, δηλαδή, όλοι οι παίκτες ως μία ομάδα, «εναντίον» του παιχνιδιού), διαρκεί περίπου δύο ώρες και στηρίζεται σε κάρτες, οι οποίες περιγράφουν ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της εποχής, καθώς και κίνηση markers (που αντιστοιχούν σε σκλάβους και δουλέμπορους) επάνω στον χάρτη.

Travel Blog
Τιμή: περί τα 13€
Το βρήκαμε επίσης σε προσφορά (9,90€) και 
διαθέσιμο για online αγορά εδώ (υπολογίστε συν 8€ περίπου για έξοδα αποστολής)

Πόσα σύνορα πρέπει να περάσετε για να πάτε από τη Γαλλία στη Ρωσία; Περισσότερα ή λιγότερα απ’ ό,τι για να πάτε από τη Νορβηγία στην Τουρκία; Το Travel Blog σας καλεί να γίνετε ταξιδιώτες, και να προσπαθήσετε να πάτε από τη μια χώρα της Ευρώπης και/ ή της Ασίας στην άλλη περνώντας όσο το δυνατόν λιγότερα σύνορα. Σίγουρα έχετε πλεονέκτημα αν ξέρετε καλά τον χάρτη, όμως και το ένστικτό σας και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε (και να μάθετε δυο πράγματα) ακόμα και αν δεν έχετε ιδέα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v