Στέκια στο Περιστέρι που μπορεί να μην ήξερες

Το Περιστέρι έχει μερικά μαγαζιά που τα αγαπά όλη η Αθήνα, αλλά τα παρακάτω ζητούν την προσοχή σου. Κι εμείς λέμε να τους την δώσεις.
Στέκια στο Περιστέρι που μπορεί να μην ήξερες
Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες Περιστέρι; Αν δεν μένεις, δηλαδή, στο Περιστέρι. Επειδή αν είσαι ντόπιος, αυτό το κείμενο μάλλον δεν θα έχει κάτι να σου πει. Ξέρεις την περιοχή σου, και ξέρεις και τα μυστικά της. Για τους υπόλοιπους, όμως, που δεν γνωρίζουν πολύ καλά πόσες ωραίες γωνιές έχει ο μεγαλύτερος δήμος της Αττικής.

Green Rose Beer Restaurant

Αιμιλίου Βεάκη 72, τηλ: 21 0576 9580
Ερχόμαστε και πιάνουμε τραπέζι σε έναν εξαιρετικό χώρο, προσεγμένο και πεντακάθαρο. Παίρνουμε το μενού και προσπαθούμε να επιλέξουμε μία από τις πολλές και ψαγμένες ετικέτες μπύρας. Εδώ, βέβαια, τρώμε και πολύ νόστιμα φαγητά… μπυραρίας, αλλά με γκουρμέ twist, όπως η πατατοσαλάτα Βερολίνου με λουκάνικο τσορίθο. Σε βαρέλι υπάρχουν 16 διαφορετικές μπύρες, άρα έχετε μεγάλη γκάμα να διαλέξετε. Για ένα πλήρες γεύμα με μπύρα, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Arch Beer House

Eθν. Αντιστάσεως 91, τηλ: 2105752992
Αυτό που είπαμε ότι οι ντόπιοι ξέρουν καλά την γειτονιά τους; Η Arch, για τους ντόπιους, είναι ναός. Προσκυνούν την μεγάλη, ξανθιά θεά, σε μεγάλα, μοναστηριακά τραπέζια. Η μουσική, φυσικά, είναι ροκ, αλλά δεν είναι απίθανο να μπεις μέσα και να παίζει μέταλ. Οι επιλογές σε βαρέλι ξεπερνούν τις είκοσι, ενώ υπάρχουν και αρκετά finger food πιατάκια (ή ποικιλίες κρεατικών) για να χορτάσετε. Για πλήρες τσιμπούσι, με δυο μπύρες, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Sempre

Σαρανταπόρου 51 και Αιμιλίου Βεάκη, τηλ: 210-5787043
Το Sempre είναι ένα all-day στέκι που ανοίγει από νωρίς για λαχταριστό πρωινό και ζεστό καφεδάκι, το μεσημέρι για έθνικ λιχουδιές – από τάκος μέχρι bao buns – και το βράδυ για σούπερ κοκτεϊλάκια. Το βράδυ, φυσικά, η μουσική (ούτως ή άλλως κεφάτη και δυνατή όλη μέρα) ανεβάζει κι άλλο τις εντάσεις και μας καλεί να χορέψουμε και να φλερτάρουμε. Παίζουν και πολλά παρτάκια εδώ, άρα να έχετε το νου σας. Το απλό ποτό στα 6,5€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Γρανάζι

Αινείου 1, Πλατεία Δέγλερη
Ένας χώρος πανέμορφος, σαν να έχει βγει από ταινία, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, κάτι κινηματογραφικές σκάλες και τζαζ να παίζει μόνιμα από τα ηχεία. Το Γρανάζι είναι από τους ναούς της τζαζ και των μπλουζ στην Αθήνα, κι ας είναι ένας ναός που δεν δέχεται τόσο προσκύνημα όσο οι ανάλογοι του κέντρου. Κάθε βόλτα στο Γρανάζι είναι και μια διαφορετική εμπειρία. Το απλό ποτό στα 7€.

Dandelion

Αιμιλίου Βεάκη 43
Ακόμα ένα πολύ ωραίο all-day μπαρ-ρεστοράν, που από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ βρίσκει τρόπους να μας ξετρελαίνει. Είτε με τον πολύ καλό του καφέ και με τα λαχταριστά του pancakes, είτε το βράδυ με τα φοβερά, προσεγμένα του κοκτέιλ. Τώρα, εδώ θα αναφέρουμε – επειδή πρέπει – ότι παίζει και τέλεια πίτσα, επειδή πάντα υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε για πίτσα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v