Στα δυτικά ξέρουν να τρώνε… σε τραπεζάκια έξω

Μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια στο Περιστέρι, το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι απλώνουν τραπεζάκια σε αυλές και πεζοδρόμους και μας περιμένουν για φαγοπότια.
 

Στα δυτικά ξέρουν να τρώνε… σε τραπεζάκια έξω

Ρακαδημία
Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5909809

Με σύνθημα “save water, drink raki” η Ρακαδημία εξαπλώνει, όσο περνούν τα χρόνια, τη φήμη της στα πέρατα της Αττικής. Τραπεζάκια στον πεζόδρομο για τα βράδια που δεν πολυκάνει κρύο, εντυπωσιακό industrial εσωτερικό για τα υπόλοιπα, κι ένα μεζεδο-μενού να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οι πρωτάρηδες, κρατήστε σημειώσεις: Πολύ καλό απάκι, λαχταριστοί λουκουμάδες τυριών, κολοκυθανθοί γεμιστοί με φέτα, μπουρεκάκια με παστουρμά και τυρί, σουτζουκάκια σμυρναίικα και αρνάκι κλέφτικο. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο, αλκοόλης συμπεριλαμβανομένης (διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ρακές, τσίπουρα και ούζα απ’ όλη την Ελλάδα).



Μεζεράκη
Στρ. Καραϊσκάκη 90, Χαϊδάρι, τηλ: 2105986701

Στην κουκλίστικη αυλίτσα του με τις φυλλωσιές πιάνουμε τραπεζάκι με το που φτιάξει ο καιρός για φαγοπότια με γεύση από Κρήτη. Ξεκινάμε με ορεκτικά όπως τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης, πατάτες τηγανητές με ξηρό ανθότυρο, «περίεργη» μελιτζανοσαλάτα, απάκι και κρητικό ντάκο, και συνεχίζουμε με τηγανιά, ψαρονέφρι, μαριναρισμένες πανσετούλες και άλλα νόστιμα που συνοδεύονται εξαιρετικά με χύμα κρασί. Υπολογίστε περί τα 12€ κατ΄άτομο.



Ρεμεζέ
Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ: 2130313723

Ένα αυθεντικό ρεμπέτικο μεζεδοπωλείο απλώνει τραπεζάκια σε μια γλυκύτατη αυλή και μας κακομαθαίνει με λαχταριστά μεζεδάκια που περιλαμβάνουν μιλφέιγ μελιτζάνας, παστουρμαδοπιτάκια με σάλτσα γιαουρτιού, μπουρεκάκια κοτόπουλο με γραβιέρα και μανιτάρια, μανιταροκεφτέδες, κρητικά καλτσούνια με ξυνομυζήθρα, τηγανιές, αυγά με απάκι, βαρβάτη σταβλίσια μπριζόλα 500 γραμμαρίων, αλλά και κάποιες θαλλασινές επιλογές, όπως μύδια αχνιστά, κριθαρότο γαρίδας, γαύρο μαρινάτο και κροκέτες μπακαλιάρου. Συνδυάστε με χύμα κρασί ή τσικουδιές και τσίπουρο και υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο.



Κούπα
Εθνικής Αντιστάσεως 66, Περιστέρι, τηλ: 2105761793

Σε έναν από τους πιο λαοφιλείς πεζόδρομους του Περιστερίου, η Κούπα είναι από τα συνοικιακά ουζομεζεδοπωλεία που χαίρεσαι να αράζεις με τις ώρες συνοδεία νόστιμων μεζέδων και κρασο/ουζοκατάνυξης. Ο εκτενής κατάλογος περιλαμβάνει νοστιμιές όπως σφακιανή πίτα, χοιρινή τηγανιά, κοτόπουλο κοντοσούβλι, κριθαρότο με απάκι και πορτοκάλι, φέτα σαγανάκι με μέλι και σουσάμι, γεμιστή πατάτα φούρνου με ροκφόρ, μοσχαρίσιο συκώτι λεμονάτο και πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών σε πολύ καλές τιμές. Ούζο και τσίπουρο προσφέρονται σε ικανοποιητική ποικιλία ετικετών, όπως και σπιτικό ρακόμελο, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ το άτομο.



Αγροτικόν
Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 21 0572 9629

Συνδυασμός καφενείου και ρακάδικου, το Αγροτικόν θα το βρείτε συνέχεια γεμάτο κόσμο να τσιμπολογάει τα νόστιμα μεζεδάκια και να τσουγκρίζει ρακές και κρασιά. Οι μεζέδες ξεκινούν από 2€ (εξαιρετικό ταμπουλέ, ωραίο σαγανάκι, γλυκόξινο κοτόπουλο, παστουρμαδοπιτάκια και πολύ καλό χοιρινό με πουρέ είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν), ενώ το αλκοόλ είναι και αυτό σε πολύ χαμηλές τιμές. Αποτέλεσμα να φεύγουμε έχοντας δώσει περί τα 10-12€ για τιμιότατο φαγοπότι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v