Τα καλύτερα κοκτέιλ στα δυτικά προάστια

Πού πίνουμε τα ωραιότερα και πιο δροσερά κοκτέιλ της Άγριας Δύσης; Πέντε μπαρο-διευθύνσεις για signature δημιουργίες.

Novem
Στρατάρχου Καραϊσκάκη 41, Χαϊδάρι, τηλ.: 210 5323667
All day προορισμός, που συνδυάζει εκλεκτούς καφέδες, φρεσκοκομμένους από το γνωστό και μη εξαιρετέο Mind the Cup, και εξαιρετικά signature κοκτέιλ για τα καλοκαιρινά μας βράδια: δοκιμάστε το Verry Berry με μαύρο ρούμι Pampero, χυμό λεμόνι, τζίντζερ και πουρέ βατοόμουρο, το The Walking Dead, μια έξτρα λαρτζ παραλλαγή του Zombie και το «δικό» τους Negroni που φτιάχνεται είτε με Martini είτε με Campari αναλόγως τα γούστα σας. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 6€ για τα απλά, το ίδιο και για τα ποτά.


Manor House
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ.: 210 5744060
H υπέροχη ταράτσα του μας ταξιδεύει σε νησί: Πράσινη και δροσερή, με πέτρα και ξύλο να εναλάσσονται και τις προβολές στον γειτονικό να δημιουργούν ατμόσφαιρα, 100% καλοκαιρινή. Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα με την δροσερή λίστα των κοκτέιλ: The Med με λικέρ μαστίχας, φυσικό χυμό λεμόνι, βασιλικό και σόδα, το «δικό τους» Aperol με μεθυστικά εκχυλίσματα πορτοκαλιού και βοτάνων και το Cayo Coco με μαύρο ρούμι, Batida de Coco και πουρέ καρύδας. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€ και των ποτών από 6,5€.


Kika Cafe Aperitivo
Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου, τηλ: 210 5737300
Μένουμε Περιστέρι και μπαίνουμε στον κόσμο αυτού του συμπαθέστατου καφέ, με την δροσερή αυλή και την arty ατμοσφαίρα, το οποίο σερβίρει, μεταξύ άλλων, προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κοκτέιλ: το P.O. Box σερβίρεται κλεισμένο σε ένα ξύλινο κουτί με βότκα, passion fruit, αγγούρι και νότες βανίλιας, ενώ το Spicy Mexicano συνδυάζει τεκίλα και τζίντζερ, με ρόδι και μανταρίνι. Μας αρέσουν και οι μουσικές του, που κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz. Ο τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, το απλό ποτό κοστίζει 7€.


Streetwise
25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, τηλ: 21 0501 9559
Κλείνει- σχεδόν – ένα χρόνο παρουσίας στην Πετρούπολη και έχει ήδη γίνει all day στέκι για κατοίκους και μη. Στο Streetwise βρίσκουμε από το πρωί speciality coffee, ενώ το βράδι ο κατάλογος με τα 10 signature cocktail κυριαρχεί στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι οποίοι απολαμβάνουν καλοκαιρινές μουσικές από διάφορους Djs. Από τα signature κοκτέιλ ξεχωρίζουν το Wise Mandarin με τζιν, ροζέ κρασί, μανταρίνι και lemon tonic και το εξωτικό Jamaican Street με το δικό τους μπλεντ από ρούμια, βερίκοκα «μεθυσμένα» σε μπράντι και φρέσκο χυμό ανανά και λάιμ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.


Bartist
Φιλαδελφείας 4, Αχαρνές, τηλ: 2102402218
Ένα από τα καλύτερα μαγαζιά των Αχαρνών, διαθέτει μεγάλη κάβα με αρκετές premium επιλογές, καθαρά ποτά και έναν ψηλοτάβανο και μοντέρνο χώρο που σε προδιαθέτει για… ποτό. Βγάζει τραπεζάκια έξω στη νεανική περατζάδα με θέα την κεντρική πλατεία των Αχαρνών, στα οποία εκτός από κλασικές επιλογές σε κοκτέιλ απολαμβάνουμε signature δημιουργίες όπως το Blue Gin με μαρμελάδα μούρων συνδυασμένη με τζιν και βανίλια, μια πικάντικη εκδοχή του παραδοσιακού Pornstar με φρούτα του πάθους, το Aromatic Dark με παλαιωμένο ρούμι, cognac και αμύγδαλο και το Red N Cherry με τζιν και νότες φράουλας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό στα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v