Για κρέατα και ζωντανή μουσική στα Δυτικά

Πέντε στέκια για τέλεια κρεατοφαγία και μεζέδες, συνοδεία πολύ ωραίας ζωντανής μουσικής για κάθε γούστο.
Για κρέατα και ζωντανή μουσική στα Δυτικά
Βγαίνουμε προς δυτικά προάστια, και αναζητάμε τέλειες γωνιές για καλό κρέας, που να μας παίζουν και ωραία μουσική. Και, ευτυχώς, βρήκαμε πολύ ωραία μαγαζιά, που θα στείλουμε κι εσένα με την παρέα σου για πολύ κέφι.

Φεγγαρόπετρα

Ηρακλείτου 35, Αιγάλεω, τηλ: 2105314038
Χώρος λιτός, με έντονη την παρουσία του ξύλου να φέρνει στο μυαλό μια άλλη εποχή. Οι επιλογές του μενού για κρεατομεζέδες είναι πάρα πολλές, και σχεδόν όλες πολύ φτηνές (γύρω στα 3€ η κάθε μία). Τα πανσετάκια με πικάντικη σάλτσα θα σε ξετρελάνουν, όπως και το αρμένικο κεμπάπ. Για τους μερακλήδες, υπάρχουν και μερικά πιο μεγάλα πιάτα κρεατικών, στα 5-6€. Μαζί με κρασί ή ρακή, υπολογίζουμε γύρω στα 10-12€ το άτομο το πολύ, και Παρασκευές και Σαββατοκύριακα ακούμε και ζωντανή λαϊκή μουσική.

Και μετά

Ναυσικάς 36, Ίλιον, τηλ: 2102632100
Για τις καλές μέρες, δεν το συζητάμε· η φάση γίνεται στην υπέροχη, πλακόστρωτη αυλή του και τρωγοπίνουμε μέχρι το πρωί. Τον χειμώνα, όμως, δεν σκάμε. Ο εσωτερικός του χώρος είναι κι αυτός υπέροχος, μοιάζει σαν παραδοσιακό αρχοντικό σπίτι με πολλά δωμάτια. Δοκιμάζουμε γεύσεις που τιμούν την ελληνική παράδοση, όπως σαγανάκι, κότσι χοιρινό, μπριζολάκια που λιώνουν στο στόμα και άλλα τέτοια λαχταριστά. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα παίζει και live λαϊκή μουσική, ενώ ο λογαριασμός με κρασί θα βγει περί τα 10-12€ το άτομο.

Άγγελος

Κοραή & Καραϊσκάκη 1, Χαϊδάρι, τηλ: 2105326009
Τα πιάτα του Άγγελου είναι αυτό που θα λέγαμε σπιτικά. Φτιαγμένα χωρίς πολλά-πολλά, χωρίς γκουρμέ παρεμβάσεις στην παράδοσή μας. Ο Άγγελος σερβίρει τίμιο, πεντανόστιμο κρέας και μαγειρευτά, φτιαγμένα με μεράκι και γνώση. Το χωριάτικο λουκάνικό του είναι συγκλονιστικό, όπως και τα φιλετάκια κοτόπουλο. Για τους ακόμα πιο μερακλήδες, παίζει και φοβερό αρνί σούλβας και κοκορέτσι. Για φαγητό του σκασμού (του σκασμού όμως), μαζί με κρασάκι του μαγαζιού, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Το Αρχοντικόν

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι, τηλ: 2105743525
Σε έναν μεγάλο χώρο, που φέρνει στο νου εικόνες από Αθήνα άλλων δεκαετιών, δοκιμάζουμε απλά πιάτα, ψημένα στην εντέλεια, χωρίς κι εδώ να έχουμε πειραματισμούς ως… πατερίτσα. Και αυτό φαίνεται από τα ορεκτικά κιόλας· τζατζίκι υπέροχο, πατάτες μαμαδίσιες και κολοκυθάκια τηγανιτά. Στα κρεατικά, παίζουν πολύ δυνατά η ποικιλία με μπριζολάκι, κοτόπουλο φιλέτο, μπιφτέκι και κεμπάπ, αλλά και εκπληκτικό αρνί στη λαδόκολλα. Με κρασί, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο. Τετάρτες, Πέμπτες, Παρασκευές και σαββατοκύριακα έχει και live μουσική.

Λεμονάκι μυρωδάτο

Στρ. Καραϊσκάκη 35, Χαϊδάρι, τηλ: 210 53.22.122
Έντονα χρώματα και διακόσμηση, διάθεση φουλ νεανική και κουζίνα που βγάζει γεύσεις δημιουργικές αλλά φτηνές. Τα μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια και μαυροδάφνη είναι απίστευτα, ενώ οι ποικιλίες κρεατικών δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Μαζί με ημίγλυκο κρασάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο. Παρασκευές και σαββατοκύριακα έχει και ζωντανή μουσική, έντεχνη ή ροκ, και καλό θα ήταν να πάρετε τηλέφωνο για κράτηση, καθώς γίνεται το σώσε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v