Σούπερ κεφάτα μπαράκια στα Δυτικά

Αν δεν έχετε βγει βράδυ στην άγρια αθηναϊκή δύση, δεν ξέρετε τι χάνετε. Ιδού επτά από τις καλύτερες διευθύνσεις για να ξεκινήσετε.
Σούπερ κεφάτα μπαράκια στα Δυτικά
της Ηρώς Κουνάδη

Ψαγμένοι καφέδες το πρωί, απίθανα κοκτέιλ και premium ποτά το βράδυ, σούπερ μουσικές όλη μέρα, τραπεζάκια έξω για τα πρώτα ανοιξιάτικα βράδια, και βιομηχανικό εσωτερικό για τις τελευταίες ανοιξιάτικες ψύχρες. Τα δυτικά προάστια τα έχουν όλα –και γι’ αυτό μαζεύουν στα τραπεζάκια τους κάθε βράδυ τη μισή Αθήνα.

Mind the Cup

Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ: 210 5776010



Το ξέρετε για τον καφέ του, που πολλοί (του παγκοσμίου φήμης Buzzfeed περιλαμβανομένου) θεωρούν τον καλύτερο της Αθήνας. Καιρός να το μάθετε και για τα φοβερά και τρομερά του κοκτέιλ, όπως το Vintage Zombie, το καυτερό Caribbean Spicy με ρούμι και μάνγκο, και το Daiquiri ροδάκινο, και για τις μουσικές του, που κινούνται σταθερά σε ευχάριστα ηλεκτρονικά μονοπάτια, και για τα τραπεζάκια που απλώνει έξω κάτω από τα δέντρα, για τις πρώτες ανοιξιάτικες βραδιές μας. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Qahwa Alcohol

Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5695933



Πλάι στο επίσης φημισμένο για τον εξαιρετικό καφέ του Qahwa, το… μεγάλο του αδερφάκι αυτοσυστήνεται ως καντίνα-street bar και σερβίρει premium ποτά και φανταστικά κοκτέιλ, σαν το the Tropical, με gin Bulldoggin, κόκκινα και μαύρα berries, φρέσκο passion fruit, μέντα και 3 Cents tonic. Μας είχε λείψει όλο τον χειμώνα, επανήλθε όμως πριν από λίγες μέρες δριμύτερο, και μας υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι είναι πια κοντά. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

ΧΟΜ 

Κρέοντος 119, Σεπόλια, τηλ: 210 5131331



Δυο βήματα από το μετρό των Σεπολίων, το XOM drinkeatcafe τα έχει όλα και συμφέρει: Και ωραίο καφέ που σερβίρεται από τις 8 το πρωί ως αργά το βράδυ. Και τέλειο brunch με φανταστικές βάφλες, και αποστάγματα (από ρακές μέχρι οινόμελα) τα οποία από τις 14.00 και μετά μπορούμε να συνδυάσουμε με μεζεδάκια πειραγμένης ελληνικής κουζίνας. Και φθηνές μπύρες και κοκτέιλ (στα 7€) μετά τις 20.00. Και έκτακτες live μουσικές βραδιές και πάρτι, όπως το εορταστικό live με τον Λάμπη Λιβιεράτο και τους Φίλους για Πάντα, για τα γενέθλια των τριών του χρόνων, την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Και φυσικά, το… καθιερωμένο πλέον βιομηχανικό περιβάλλον, με προσεγμένη διακόσμηση και όμορφες πινελιές στον χώρο με τα ξύλινα τραπέζια, τα «γυμνά» φωτιστικά και την αυλή για τις πιο ζεστές μέρες.

Σπείρα  

Αγίου Κωνσταντίνου 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5312901



Σούπερ ντιζαϊνάτο, βιομηχανικό εσωτερικό, και ακόμα ωραιότερο εξωτερικό, με το ξύλινο ντεκ και το πλακόστρωτο μπροστά του να δημιουργούν μια μίνι αυλίτσα με ρετρό καρέκλες από εκείνες που είχαν τα παλιά θερινά σινεμά, μεταλλικά τραπέζια και ξύλινους πάγκους πλάι σε γλάστρες και μοντέρνα φωτιστικά. Από νωρίς εδώ απολαμβάνουμε καφεδάκι από 2€, μπύρα και κρασί από 3,50€ και καθαρά ποτά στα 6€. Τα ωραία κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€, ενώ το soundtrack κινείται σε funk soul, electro, acid jazz, afro beat rock και disco μουσικές.

The Claξons 

Μάρκου Μπότσαρη 23 και Γρηγορίου Κυδωνιών 9, Αιγάλεω, τηλ: 2105988600



Παλιά φλιπεράκια, σιδερένια φωτιστικά, διάσπαρτα κλάξον (το φετίχ του μαγαζιού όπως μαρτυρά και το όνομά του), vintage καναπέδες στην ζεστή σάλα και πολύχρωμες καρεκλίτσες στην αυλή δημιουργούν το happy retro σκηνικό του Claξons. Εδώ καθόμαστε από το πρωί για οικονομικό καφεδάκι (2,60€), συγκλονιστική σπιτική λεμονάδα ή γρανίτα με μαστίχα και επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι αργά για ποτά (6€) και μπύρες (από 3€) με μικρά μεζεδάκια. Χαριτωμένη νοσταλγική λεπτομέρεια: Το μίνι… σεμεδάκι αντί για σουβέρ για τον καφέ ή τα κοκτέιλ μας.

Manor House 

Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ: 210 5744060



Ένα από τα πιο λαοφιλή στέκια στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Βεάκη, το Manor House δεν φοβάται τους πειραματισμούς και τις πρωτοτυπίες: Δοκιμάζει διαφορετικά χαρμάνια καφέ (ζητήστε τον κοσταρικανό καφέ), φτιάχνει μοριακά κοκτέιλ, κρεμά ποδήλατα στους τοίχους, φιλοξενεί κεφάτα live –όπως αυτά των Κώστα Μπίγαλη και Κώστα Μακεδόνα προ λίγων ημερών– και προβάλλει ταινίες στον τοίχο της απέναντι πολυκατοικίας για να κάνετε χάζι. Αγαπημένο σημείο, φυσικά, η όμορφη ταράτσα, όπου μπορούμε όταν το επιτρέπει ο καιρός να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω μαζί. Το απλό ποτό κοστίζει 6,50€, τα δε κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Old Dog  

Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 216 7002652



Για το βραβευμένο μπαράκι της Νέας Φιλαδέλφειας σας τα έχουμε πει πολλές φορές: Τα καλοκαίρια λατρεύουμε το roof garden του, τις πρώτες ανοιξιάτικες βραδιές μας τις περνάμε στα τραπεζάκια που απλώνει έξω κάτω από ψηλά δέντρα. Σερβίρει εξαιρετικά signature κοκτέιλ και πολλά premium ποτά –για να πάρετε μια ιδέα, αυτή εδώ η φωτογραφία της μπάρας του που αγγίζει το ταβάνι μιλάει από μόνη της. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul και house ρυθμούς, ενώ τακτικά διοργανώνονται κεφάτα πάρτι με καλεσμένους DJs να εναλλάσσονται στα decks. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, τα premium ποτά ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v