5 μπαράκια για μετά το θέατρο

Στο Σύνταγμα, τα Εξάρχεια, του Ψυρρή και το Μεταξουργείο, πέντε μπαράκια ό,τι πρέπει για να συζητήσετε πίνοντας την παράσταση.
5 μπαράκια για μετά το θέατρο
της Ηρώς Κουνάδη

Τελείωσε η παράσταση και θέλετε να πάτε κάπου να την αναλύσετε πίνοντας, ίσως και τσιμπολογώντας το κάτι τι σας, χωρίς όμως να απομακρυνθείτε και πολύ από το θέατρο, γιατί χειμώνας είναι, κανείς δεν θέλει να περπατάει κουκουλωμένος με παλτά. Σου βρήκαμε αυτό που ψάχνεις. Πέντε μπαράκια ιδανικά για μετά το θέατρο.

Shamonette
Νίκης 23, Σύνταγμα
Κοντά σε: Θέατρο Αθηνών, Αλίκη, Χορν, Παλλάς, Αμφιθέατρο, Τζένη Καρέζη και άλλα



Το ολοκαίνουριο αδερφάκι του Shamone που παρτάρει Παρασκευές και Σάββατα στο Γκάζι είναι ένα υπέροχο, πολύχρωμο, κεφάτο αλλά χαλαρό(τερο) στέκι δυο βήματα από το Σύνταγμα, που ανοίγει καθημερινά από τις 18.00 το απόγευμα και Κυριακές από τις 12.00 για brunch με drag show –ω ναι. Σερβίρει καθαρά ποτά υπό τους ήχους ποπ φυσικά μουσικών, νόστιμα τσιμπολογήματα (τα burgerάκια του είναι στα «οπωσδήποτε») και καταπληκτικά κοκτέιλ από 9€.

Boo 
Σαρρή 21, Ψυρρή, τηλ.: 210 3255542
Κοντά σε: Θέατρο Αποθήκη, Θησείον, Ήβη, Εμπορικόν



Τόσο όμορφο, κουλ και κεφάτο, που είναι να απορείς πώς δεν το ακούς συχνότερα –εμείς όμως σου έχουμε ξαναμιλήσει για το Boo, έτσι; όλα να τα λέμε. Εδώ θα πιείς ωραία, καθαρά ποτά από 7€ και κοκτέιλ από 8€, θα ακούσεις σούπερ μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμα της ροκ, αλλά κάνουν και μερικά funk περάσματα, και θα χαζέψεις με το ντεκόρ που αναδεικνύει τέλεια τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του διατηρητέου κτιρίου που το στεγάζει.

The Mule and the Pig
Ζωοδόχου Πηγής 38, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 9686
Κοντά σε: Θέατρο Εξαρχείων, Εξ Αρχής, Studio Μαυρομιχάλη, Φούρνος



Αδιαμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα μπαρ των Εξαρχείων, το… Μουλάρι και το Γουρούνι έχει στοιχεία θεατρικά στη διακόσμησή του, με ολίγη από γαλλική φινέτσα. Είναι ιδανικό για να αναλύσεις την παράσταση που μόλις είδες, όχι μόνο λόγω ατμόσφαιρας αλλά και γιατί οι τζαζιές που παίζει σε χαμηλή σχετικά ένταση θα ταιριάξουν γάντι με τις κουλτουροκουβέντες σου. Έχει μια σούπερ ψαγμένη μπάρα, με πολύ ιδιαίτερες ετικέτες ουίσκι και ρούμι, και τιμές που ξεκινούν από τα 6,50€ για το απλό ποτό.

Frau 
Φειδίου 6, κέντρο, τηλ: 21 0381 0640
Κοντά σε: Θέατρο Ρεξ, Θέατρο Τέχνης, Ακροπόλ, Διάνα, Ολύμπια



Με τόσα θέατρα σε απόσταση ενός-δυο τετραγώνων από την πόρτα του, δεν είναι τυχαίο ότι αυτό που θα ακούσεις πιο συχνά τον κόσμο να λέει για το Frau είναι πως είναι καλλιτεχνοστέκι. Είναι ανοιχτό όλη μέρα, κάθε μέρα, έχει και ωραιότατα τσιμπολογήματα αν σας βρει το τέλος της παράστασης πεινασμένους. Παίζει μουσικές τόσο ενδιαφέρουσες που στέκονται μόνες τους αφορμή για συζήτηση αν εξαντλήσετε τα της παράστασης. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

500 Μίλια Μακριά
Σαλαμίνος 43-45, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 0341 3563
Κοντά σε: Από Μηχανής Θέατρο, Rabbithole, Κατερίνα Βασιλάκου, Παραμυθίας και άλλα



Χαλαρό, παρεΐστικο, ζεστό και χειροποίητο όπως όλο το Μεταξουργείο, αυτό εδώ είναι ένα μπαράκι… πεντακόσια μίλια μακριά από δηθενιές και πόζες. Τα φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν στο χώρο, και κάνουν ωραία παρέα με λίγες και καλές βιομηχανικές πινελιές, οι μουσικές (που είναι συχνά πυκνά και λάιβ) αγαπούν πολύ τη ροκ σε όλο το φάσμα της, με μια ελαφρά αδυναμία στη βρετανική σκηνή, και οι τιμές είναι επίσης σούπερ: από 5€ το απλό ποτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v