Ωραία μπαράκια για μετά την δουλειά

Για ένα γρήγορο ποτάκι μετά την δουλειά, για λίγη χαλάρωση, για να πεις τα νέα της ημέρας. Ή για να φλερτάρεις.
Ωραία μπαράκια για μετά την δουλειά
Τα απογεύματα της εβδομάδας, μετά από την δουλειά, κάποιες φορές δεν είσαι έτοιμος να πας ακόμα σπίτι. Θες να κάνεις μια βόλτα, θες να δεις λίγο ακόμα κόσμο. Ίσως θες να πιεις ένα ποτό, να χαλαρώσεις και να αποχαιρετήσεις την μέρα ακούγοντας ωραία μουσική. Έχουμε μερικές τέτοιες προτάσεις για εσένα, για εκείνες τις καθημερινές που δεν θες ακόμα να πας σπίτι…

Barrett

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373
Ό,τι πρέπει για ένα ποτήρι κρασί, εκεί γύρω στις έξι με επτά, που το μαγαζί αρχίζει δειλά-δειλά να γεμίζει, τα μουρμουρητά του κόσμου να γίνονται πιο θορυβώδη και οι απίστευτες μουσικές να ανεβάζουν την ένταση για να κυριαρχήσουν. Βάλε τις σταθερά κουλ εκθέσεις φωτογραφίας και τέχνης στους τοίχους, βάλε και την ατμόσφαιρα του πάνω ορόφου, που σε λίγα μαγαζιά την βρίσκεις, και κλείσαμε. Το απλό ποτό ξεκινά από 6€.

hUge

Λέκκα 10, Τηλ: 211 014 5804
Το κωμικά ειρωνικό όνομα του μπαρ δεν σε προετοιμάζει για αυτό που θα δεις—δηλαδή, το μικρότερο ίσως μπαράκι της Αθήνας. Χωράει μέσα λίγους ανθρώπους στην θεωρία, στην πράξη όμως όλοι οι καλοί χωράνε. Άσε που βγάζει και τραπεζάκια στην στοά, για τους καπνίζοντες. Το απλό ποτό στα 6€ και οι μουσικές πάντα κεφάτες.

Frau

Φειδίου 6, τηλ: 21 0381 0640
Το Frau είναι ένα αρτιστίκ μπαράκι/μπιστρό, που το πρωί σερβίρει ζεστό καφεδάκι και λαχταριστά finger foods, αλλά το βράδυ το γυρνάει σε ποτάκια, ενδιαφέρουσες μουσικές και ατμόσφαιρα μυσταγωγική, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της… Φράου Μαντόνα. Η ατμόσφαιρα είναι εντελώς χαλαρή και παρεΐστικη, ό,τι πρέπει δηλαδή για εκείνες τις μέρες που χρειάζεσαι να πάρεις μια μεγάααλη ανάσα. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.

Booze

Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 211 4053733
Ένα μπαρ στο κέντρο που έχει μαζέψει, ποτίσει, διασκεδάσει, στεγάσει άπειρες παρέες Αθηναίων. Πάντα ροκ, πάντα έτοιμο για ιδιαίτερες καταστάσεις – από θεατρικά μέχρι θεματικά πάρτι – και με το κλασικό, τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι να χωράει μέσα κάθε, μα κάθε φυλή της Αθήνας. Το απλό ποτό στα 6€.

Upper

Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ.: 211 4065081
Και μερικές μέρες θες κάτι στυλάτο, προσεγμένο, και λιγάκι πληθωρικό. Το Upper είναι αυτό, με την διακόσμησή του που θυμίζει αρχοντικό, με τους πολυελαίους να κρέμονται και να απλώνουν το γλυκό τους φως, και με τα πολύ δυνατά του κοκτέιλ. Ακόμα καλύτερα, αν νιώσεις ότι θες να τσιμπολογήσεις κιόλας, παραγγέλνεις ένα από τα χειροποίητα σνακ – κόλαση η κολοκυθόπιτα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Cabezon

Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο
Το καλοκαίρι, το λατρεύουμε για την ωραία αυλή του. Τον χειμώνα, που δεν σηκώνει αυλή ο καιρός, καθόμαστε στον πολύ όμορφο εσωτερικό του χώρο, παραγγέλνουμε κρασάκι ή ουζάκια – ή και ρούμι, μην σε περιορίζουμε – και παραγγέλνουμε και μερικούς ωραίους, σπιτικούς μεζέδες σε καλές τιμές. Και μπορεί να πετύχουμε και live-άκι. Το απλό ποτό στα 5€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v